Закопчаха трима при спецакция "Схемите"

Операцията в Разград е срещу незаконна търговия със зърно и източване на ДДС
Обновена: 15 ное 2010 21:20 | 15 ное 2010 21:20,
47
Закопчаха трима при спецакция "Схемите"
Снимка: БГНЕС

Специализирана полицейска операция, насочена срещу незаконна търговия със земеделска продукция и източване на ДДС, се провежда в Разград, съобщи МВР.

Акцията е започнала този следобед и към момента са задържани трима души.

Операцията „Схемите“ се подготвя повече от три месеца, а полицията е изчаквала да се стигне до теглене на пари от банка, за да могат да бъдат предадени на основния организатор, поясни вътрешният министър Цветан Цветанов пред агенция „Фокус“.

Едно лице е задържано в момент на теглене на 350 хиляди лева, които са били предадени на организаторите на схемата по източването на ДДС.

Схемата е действала с регистрирането на „кухи обеми, с което завишават покупката на зърнени култури и по този начин ощетяват и бюджета”, каза Цветанов.

Организаторът на канала е криминално проявен с условна присъда от 2004 г. за документни измами, допълни вътрешният министър.

Той заяви, че до няколко дни ще има продължение на акция „Схемите“.

В момента полицейската операция продължава с претърсвания на различни адреси и с разпити на свидетели.

В акцията участват служители на „Криминална полиция”, ОДМВР-Разград и представители на НАП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
?§?%*? преди 13 години
Значи да обясна. Малки фирми, свързани с крупните фирми, надуват цената на която уж са купили и 'подават' на тях . Ей тва е фокуса.
46
0
 
1
 
! Отговори
RZ преди 13 години
Ами те днес са ги пуснали. Нямало обвинение. Но иначе министъра си направи моментален ПР по всички медии. Поредната безсмислена холивудска акция на родната милиция.... А при ареста са проснали двете жени, и на едното 19 годишно момиче, което тежи сигурно 45 кг. дори са му опрели пистолет в главата ..... Кво става тука бе - да не арестуваме Осама ен Ладен ......
45
0
 
1
 
! Отговори
разградчанин преди 13 години
а бе те тези каде са ги прибрали са си баш за затвора в това спор няма само дето адвокат досега им беше мъжа на шефа на данъчното в Разград .....?
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма такава спецакция!Подобни икономически престъпления се разкриват редовно и са резултат от продължителна работа на ченгетата от "икономическа".Това е поредния PR - представяне на една обичайна реализация с като СПЕЦАКЦИЯ под ръководството на МИНИСТЪРА!
43
0
 
2
 
! Отговори
Йорго преди 13 години
Абе господа, не създавайте УСЛОВИЯ за такъв род престъпления - там е проблема ----- С риск да кажа нещо, което е казвано стотици пъти , пак ще подчертая - законите позволяват и това е ----- Очебийно е, че случаите стават все повече и по-всеобхватни - еми вижте къде е * ключа от мазето*
42
0
 
4
 
! Отговори
до № 37 преди 13 години
Разликата е, че става въпрос за изтеглено ДДС от държавата благодарение на документи с невярто съдържание. Така ще го заковат по лесно. Иначе ще излезе някой мазен адвокат и ще каже, че горкичкият му клиент няма нищо общо с тази работа и си няма представа как са попаднали тези пари в банковата му сметка.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия са като нинджи!
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Очаквайте скоро и акция "Чичковите червенотиквеничковчета" :)
39
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що ми струва че пак дпс са намесени..
38
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и ПАК ***(турци)
37
9
 
10
 
! Отговори
sion преди 13 години
Само не схващам откога тегленето на пари от сметка в България е престъпление..Има по сметката 350х.лв - тегли ги..Какво помага това на поредния балон..Да не сме в комунизма пак , че човек да няма право да има пари и да разполага както намери с тях за добре? Най смешното е че чакали 3 месеца да ги изтегли - и като ги изтегли , какво? Предала ги на някой - е и какво? Ще си купи човека 6 апартамента..Паднали му изгодно - на 1/4 от пазарната цена..Лошо ли е?
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това на тебе ще ти струва да си още по ***.
35
0
 
3
 
! Отговори
Хапльо преди 13 години
"приповдигнати квазипрокурорски патос по медиите"Е*ахта у израза!!!На умен ли се праиш?
34
3
 
12
 
! Отговори
терор преди 13 години
Никакъв съд . КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВОТО , ДАНАЧНИ И КУШЛЕВ ВСЕКИ ДЕН ДА ГИ РОВЯТ . Като излезнат на улицата без лична карта или пресичат не правилно 24 часа във ареста . Терор ,тормоз побъркаите ги . Под терасата на смени патрулка ,като излезнат сутрен , добър ден господин полицаи искате ли кафенце . Да няма живот за тях . Да не могат да спят викаите ги за справка във 23 .00 през ноща ,смажете ги бе вкараите ги във държавната месомелачка
33
1
 
13
 
! Отговори
Somebody преди 13 години
Ами дано барем Дядо Коледа е справедлив! Че то иначе всичко е бошлаф работа...
32
0
 
0
 
! Отговори
foxi преди 13 години
не работи,работи и е време за коледни подаръци!таз година ще е за бездеистващи мухльовци,кат не деистват да получат за ЧНГ квот им са полага!
31
3
 
5
 
! Отговори
Somebody преди 13 години
333, Доста добре ми работи! Ти мислиш ли, че предварително разследващите не са наясно, че обвинителните актове няма да минат в съда ? Я се замисли малко! И само не се подлъгвай по приповдигнати квазипрокурорски патос по медиите...
30
4
 
2
 
! Отговори
333 преди 13 години
То както изглежда, май натеб нети работи някое от звената в онази горна част на тялото.
29
4
 
16
 
! Отговори
Somebody преди 13 години
Много важно, че хванали някого... Нали няма осъдени- само са похарчени пари за акции - кел файда... Ако едно звено на системата не работи, се обезсмисля работата на всички други звена по веригата! Затова всички тия акции изглеждат по-скоро като отчитане на дейност и оправдаване на пари за МВР, от колкото като реално свършена работа... Най-добре спрете да харчите парите на народа за обречени акции, като не можете да осъдите реално никого!
28
4
 
3
 
! Отговори
Георги преди 13 години
"поредните кокошкари...."Как ще са кокушкари... човека е теглил 350 000лв от банката :). Ти на това ако му викаш кокушкари..Дорбе е да се хращат такива измамници, те задушават и другиа бизнес в региона. Всички крадени пари вкарани в бизнеса пречат на другите, които си изкарват парите с труд.