Летни вируси тръшват по хиляда българи на седмица

Болежките са втрисане, потене, слабост и разстройство
15 юли 2010 07:25,
10
Летни вируси тръшват по хиляда българи на седмица
Снимка: Булфото

Два вируса - единият с кашлица, а другият с разстройство, върлуват из страната. Те разболяват хиляда души седмично, обяви д-р Ангел Кунчев, началник на отдел “Противоепидемичен” в Министерството на здравеопазването.

Той обясни, че топлото време благоприятства “избухването” на някои вируси. Точно такъв е случаят с двете зарази.

От петък се очакват нови горещини, което означава, че прогнозата е за още повече заболели от летните болести.

Вирусът с кашлица се характеризира с отпадналост, втрисане, болки в тялото, а при някои пациенти се вдига и температура.

Вторият е съпроводен с изтощително разстройство, слабост и потене.

“Хубавото е, че тези болести отшумяват за 2-3 дни. Няма препарат, който директно да повлиява вирусите. Лечението им е симптоматично”, каза още д-р Кунчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: вирусгрип
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Данчо преди 13 години
Вал,на това се казва ЕСТЕСТВЕН ИМУНИТЕТ!Кое оцелее ще е жизнено,а не рохко яйце!Закъсали са с пласмента на илячите!Ще измислят и още някое хипер нечувано вирусче!Не виждате ли от ГОЛЯМАТЯ загриженост,колко кекекав и болен е Българина?! НО,голям бизнес /ДАЛАВЕРА/ са илячите!
9
1
 
4
 
! Отговори
val преди 13 години
Българинът въобще не знае да си мие ръцете, но поне с мръсните си ръце да пипаше само своето, а той пипа всичко. Отвращавам се, като гледам във влака например, как си държат сандвича с ръце (салфетка липсва) и нагъват при цялата тази мръсотия. Колко здравно неграмотни трябва да са наистина, нямам думи...
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е браво , аз значи съм получила промоцията 2 в 1 , добре че мина, дано да не повтори.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В големите жеги-греяна ракия, това е рецептата :)
6
0
 
6
 
! Отговори
:-) преди 13 години
Nikvi lekarstva , samo smekta med i limoni i za 2 dena se opravqsh az pone taka se izlekuvax :-)
5
0
 
7
 
! Отговори
ъ преди 13 години
абе българина трябва по много пъти всеки ден да си мие ръцете, със сигурност преди хранене или пушене на цигара. Знаете, че "Повечето болести са от простотия."
4
1
 
7
 
! Отговори
по втория вид преди 13 години
за инфо - другия път пробвай с най-простото лекарство - активен въглен - за 1 ден прекъсва разстройството, спада температурата и си като чисто нов след като преспиш! Престанете да се чудите с какво да се натъпчете. Лекарствата колкото са полезни, толкова й са вредни.
3
4
 
6
 
! Отговори
лаик преди 13 години
Съжалявам, но още отначало си сбъркал лечението - като слушам за ефералган, нурофен и т.н.С малко хомеопатия проблемът ти е щял да се разреши доста по успешно.И моля разни "специалисти" да не ме обвиняват в шарлатанство и да сипят приказки от сорта "още ли има хора дето вярват в хомеопатия".Излекувахме летен вирус с висока температуар на моя син, тогава на 1 г. и 9 мес., точно за една вечер и на другия ден той отново беше на плажа. Лекарката ни поздрави и каза, че инаще щеше да се проточи сед
2
1
 
10
 
! Отговори
петър преди 13 години
Хора пазате се!Изкарах вторатаразновидност-температура до 39 гр,разстройство,отпадналост,потене-ужас.Рядко се разболявам,но такова нещо не съм прекарвал.Държа ме цели 4 дена.Лекувах се с еферелган- 2 пъти,нурофен-по 2 на 4 часа/за температурата,1-2 г. витамин Ц,А ЗА РАЗСТРОЙСТВОТО-активен въглен 3по 2 хапчета,имодиум=след всяко изхождане,ентерол 2 пъти дневно.На третия ден пих 2 ампули Геритамин по 2 мл.и чак на петия ден разстройството свърши.След това 2 дена на потене и пълна отпадналост.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сега онази баба - шефката на НОИ ще ревне, че се е увеличил броят на "фалшивите" болнични

Спонсорирани публикации