30% от учениците напускат училище с нарушено зрение

Сълзене, главоболие, лоша концентрация са някои от симптомите
20 сеп 2010 14:23,
6
30% от учениците напускат училище с нарушено зрение
Снимка: БГНЕС

Близо 30% от децата, завършили училище, имат проблеми със зрението, показват изследвания на испански учени, които призовават здравните и образователни органи да правят периодично очни прегледи.

Сълзене, главоболие, лоша концентрация са някои от признаците за нарушено зрение. Лекарите подчертават значението на редовни очни прегледи в училищата.

Децата с увредено зрение често проявяват симптоми, които трябва да бъдат забелязани от учители и родители. Възпитателите трябва да бъдат още по-бдителни и да вземат мерки, ако видят, че децата страдат от сърбеж в очите, сълзене, често мигане или главоболие.

При проблем ученикът трябва незабавно да посети очен лекар, съветват специалисти, според които годишният преглед е задължителен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: зрение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 13 години
Не е от компютъра. Аз съм прекарвал по цели нощи на него, но очила още не нося. Но за сметка на това играехме много в парковете.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
taka e... polovinata mi klas zavyr6ihme s caisi .. kvo da se pravi.... 21 vek
2
0
 
11
 
! Отговори
дългоушко преди 13 години
В училище децата са изключително натоварени с учебно съдържание,което трябва да се усвоява/чете/.У дома-дамашни и пак четене плюс компютъра.За игра остава малко време.Зрението бързо отслабва..
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е, че и лошото осветление в класните стаи има значение, факт, но май основната причина е висенето с часове наред пред компютъра.