Епидемия от хепатит А е избухнала в социалния дом в Твърдица

15 мъже от oома са заразени
20 сеп 2010 11:39,
1
Епидемия от хепатит А е избухнала в социалния дом в Твърдица
Снимка: БГНЕС

Епидемичен взрив от хепатит А е избухнал в социалния дом в Твърдица, който чества преди броени дни 50 години от създаването си. Болните се лекуват в инфекциозното отделение на Сливенската областна болница.

Първите пациенти от Дома за възрастни мъже с психични разстройства са започнали да постъпват преди месец, а последният е приет вчера, каза директорът на отделението д-р Митко Баев.

От постъпилите за лечение 15 болни от твърдишкия дом вече са изписани в добро здраве 7 души. За всеки болен инфекционистите изпращат информация в РИОКОЗ.

От Санитарната инспекция в Сливен са предприели мерки за дезинфекция на дома и инструктаж на персонала за предотвратяване на заразата сред останалите му обитатели.

Причините за появата на хепатита, според областния инфекционист д-р Баев, могат да бъдат замърсени водоизточници, храна, ниска лична и обществена хигиена, които са в основата на чревната инфекция.

Затова за специфично болните домуващи в Твърдица се налага по-строг контрол на личната хигиена и по-дълги обяснения за спазването й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: хепатит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 13 години
Този дом плаче за сериозна проверка от всички специализирани служби в страната !!!!!!!!