НАК: Няма закрити денонощни аптеки

Само в Перник няма нито една денонощна дрогерия
20 сеп 2010 12:34,
3
НАК: Няма закрити денонощни аптеки
Снимка: Булфото

Националната аптечна камара (НАК) изразява учудване от изказването на председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов, че ще бъдат или са закрити денонощни аптеки.

Това се казва в съобщение до медиите на Националната аптечна камара.

Справка на НАК в Изпълнителната агенция по лекарствата показва, че не са закривани денонощни аптеки, а са съкратени нощните дежурства в някои от тях, в които няма наличен квалифициран персонал.

Според Камарата изказването на Костов е поредният опит на асоциацията да изрази отрицателната си нагласа относно Наредба 28.

"Няма тенденция за закриване на нощни дежурства, дори напротив – в някои райони се разкриват допълнително аптеки с денонощен режим на работа. Само в Стара Загора са разкрити три такива аптеки за последните шест месеца.

НАК разполага с информация, че няма закрити аптеки в Перник, Пазарджик, Благоевград, Бургас, Варна и Хасково, както и в други градове на страната.

Перник е единственият областен град, в който няма нито една денонощна аптека“, заяви председателят на НАК Антон Вълев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
чичовото преди 13 години
В големите градове няма да се закрият аптеките. Проблем е в малките градчета и в селата - в повечето няма аптека, няма и да има!
2
0
 
1
 
! Отговори
Айтозлия преди 13 години
В Айтос няма денонощна аптека, трябва да се ходи в Бургас при нужда, за което ти са нужни 45-50 минути и то бързо каране, срамота е срамота
1
0
 
1
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Че в Перник има ли изобщо нещо, което да работи 24 часа ?