Алкохолът е доста по-опасен от наркотиците

Учени: Причината е в неговата достъпност и разпространеност
Обновена: 1 ное 2010 10:12 | 1 ное 2010 10:12,
20
Алкохолът е доста по-опасен от наркотиците
Снимка: БГНЕС

Алкохолът е по-опасен за хората и за обществото като цяло, в сравнение с наркотиците.

До този извод са стигнали британски учени, след проведен сравнителен анализ на отрицателното въздействие върху човешкия организъм на алкохолните напитки и наркотичните вещества.

Експертите отчели различни критерии, като колко бързо се развива зависимостта, степента на въздействие върху психиката, каква вреда нанася на организма, каква роля играе при разрушаването на семейството, колко струва на обществено като икономически щети.

Съгласно резултатите, публикувани с сп. Lancet, най-пагубен за индивидуалния човек е хероинът. В негативен социален смисъл обаче на първо място излиза алкохолът.

Причината е в неговата достъпност и разпространеност, а също и в разрушителните последици не само за почитателите му, но и за околните.

Експертите са отчели и зловредното влияние на алкохола върху всички човешки органи, което е една от основните причини за пътнотранспортните произшествия и извършването на престъпления.

Авторите на изследването са убедени обаче, че забраната за производство и продажба на алкохол би била непрактична и неправилна, тъй като той вече се е вкоренил в обществото.

Според тях е нужно да се отделят повече средства за профилактични програми, за лечение на алкохолиците, както и да се повиши цената на алкохолните напитки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: алкохолнаркотици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
ягодка преди 13 години
Да ти е жив и здрав дядо още дълги години.
17
0
 
2
 
! Отговори
Питам се.. преди 13 години
Дядо ми е 89годишен и всеки ден си изпива по около 100г. домашна ракия, а зимата и по 0,5 литра вино също домашно. Кръвно нормално, зрение нормално, слух нормален, липса на ***. Това ми звучи като: ПИТАЛИ ЕДИН РЕКЛАМИРАЩ ЛЕЧЕНИЕТО СИ ТИБЕТСКИ ЛЕЧИТЕЛ ,КОЛКО ГОДИНИ ЖИВЕЯТ ТИБЕТЦИТЕ? А ТОЙ ОТГОВОРИЛ: 60-65 ГОДИНИ.Направете си изводите сами!
16
0
 
0
 
! Отговори
Не преди 13 години
Не си прав,много си заблуждаваш ако мислиш че няма престъпления от напушени,защото те хем напушени хем пияни а да се отключи шизофрения от марихуана,бедна ти фантазия какви престъпления са извършени.
15
0
 
0
 
! Отговори
Малинка преди 13 години
Драги Фифи,лошото е ,че алкохола води до пристрастяване,което пък е предположения за изменения на функциите на органите, в организма.Проблемът е,че малките глътки водят до големи
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да ,ама мадамите като пиинат малко стават много либерални,,Да падат дрехи и задръжки,,,,,,а тея дето не пият гледат като погребални агентки,,,,
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Още като прочетох заглавието и си казах ,че скрития смисъл ще е да се увеличи цената , само пари те ви блазнят,,,,,,
12
0
 
0
 
! Отговори
e преди 13 години
A v Bg kato ne e zabranen sqka6 nqma 14 godi6ni koito se vla4at po zemqta zalqni ot piqnstvo. Izvoda kakyv e ? Alkohola pravi taka .
11
1
 
1
 
! Отговори
az преди 13 години
Kak da ne se sravnqva alkohola s droga be , *** .... ta nali e Nikyde ne se spomenava za zabrana , a samo za obrazovane po temata , 4e da ne mogat takiva kato teb da pi6at gluposti."molq alkohola da ne se sravnqva s droga ..." a s kakvo togava s vitamini li ?Poso4i 1 pri4ina , za da ne byde sravnwvan s ostanalite narkotici !
10
1
 
4
 
! Отговори
някой преди 13 години
Хайде сега! Мечката знае 100 песни и всичките са за круши!Що ли ги чета тия глупости само не знам?Алкохолът е почти забранен в Скандинавието и резултатът е плачевен.Виждал съм пияни шведки - тийнейджърки нямат и 18 години. Една само беше изпила бутилка водка, заспа и захърка! Във повечето ислямски държави алкохолът е забранен. Виждал съм пияни араби мюсюлмани - като смоци къркат!!! И пият всичко. А дрогата си е дрога - моля да не се сравнява с алкохола.
9
3
 
3
 
! Отговори
стефан преди 13 години
алкохола не е по-опасен от наркотиците , той Е наркотик , при това ТЕЖЪК !точно наличието на разграничаване от останалите ТЕЖКИ дроги го прави толкова опасен.
8
2
 
0
 
! Отговори
аз преди 13 години
друга мярка , която трябва да се предприеме е да се образоват хората по тази тема , за да са наясно с факта , че пиейки алкохол приемат НАРКОТИК и това ,че е така внедрен в ежедневието не го прави по-малко опасен от другите тежки наркотици като амфетамина , хероина и т.н.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това не е тайна за никой. Именно за това, тенденцията в цял свят е легализиране на марихуаната. Само тук продължават да арестуват младежи с фас канабис, за да бъде отчитана дейност и да се вдига Рейтинг. Peace.
6
0
 
3
 
! Отговори
az преди 13 години
не схванах дали се шегуваш и ако е така ок , но алкохола НЕ Е АФРОДИЗИАК , даже влиае пагубно в/у потентността !
5
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 13 години
ako znaesh kolko smurhakt na den .. prosto ti e bedna fantaziqta. ... pane sa mutrvi vsichkite.... suglasen sum che ne gledat mnogo dobre na neshtata no ima neshto, koeto nikoi ne moje da otreche : Smurtnostaa pri narkomanite e po malka ot tiq deto karat koilite pqni i ubivat po putishtata!
4
2
 
0
 
! Отговори
jurnalbg преди 13 години
Учени откриха нов химичен елемент. За пълната статия на: s3.battleknight.no/index.php?loc=hire&ref=MjY3MTg=
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ми айде тогава да вземем да се нашмъркваме всички,всеки ден,да видим дали след 1 година няма да сме при св.петър
2
1
 
6
 
! Отговори
фифи преди 13 години
Тия учени гледат само едната страна на монетата. Помисли, ако се одраскаш на ръждив пирон или порежеш, с какво ще се намажеш, ако няма друго? С ракиджок! Това блезценно амброзийче помага и вътрешно - две глътки и те стопля в студа. Пази от комарите, защото комарите не обичат дрогирани алкохолици - с три глрлътки пропъждаш и кабасенец. Като обобщя: до 100-150 грамма на денонощие е допустим за организма и не нанася вреди. Дори е полезен. А и е ефективен афрозодиак - по-добър е от "Виагра".
1
0
 
8
 
! Отговори
Малинка преди 13 години
Цар алкохол !Пред него всички са равни.