Готови ли сте да посрещнете новия грипен сезон

Няколко съвета как да се предпазим през идващата зима
Обновена: 1 ное 2010 12:29 | 1 ное 2010 12:29,
5
Готови ли сте да посрещнете новия грипен сезон
Снимка: БГНЕС

Задава се новият грипен сезон и за съжаление невинаги зависи от нас да го избегнем, но винаги има начини да избегнем ходенето на лекар и сума ти пари за лекарства.

Маската

Някои лекари препоръчват използването на маска, но не може да се разчита само на нея.

Ако до вас има болен, който кашля и киха, то микроскопичният вирус лесно ще намери пролука, за да проникне в организма ви. Маската е по-скоро за вече разболелите се.

Това защитно средство излезе на мода покрай паниката с миналогодишния свински грип.

Навсякъде имаше информация за и против маските. Един от главните аргументи против беше този, че маската пречи на правилното дишане, освен това  тя не може да прилепне плътно по лицето и трябва да се сменя на всеки 2-3 часа.

Така че да се носи маска навън, е безполезно. По-скоро може да се използва, когато ви се наложи да посетите болнично заведение.

Правилният начин на живот и грижата за себе си

Грижете се за себе си. Имунната ви система няма да ви предпазва достатъчно от вирусите, ако водите нездравословен начин на живот. И тук не става въпрос за тютюнопушенето и приема на алкохол.

Под неправилен начин на живот се имат предвид хроничната преумора, стресът, недостатъчният сън и непълноценното хранене.

Ако в храната ви липсват достатъчно микроелементи и витамини, то ще станете лесна мишена на различните видове инфекции. Затова по-скоро се отървете от различните видове диети и си лягайте по-рано.

Станете фен на самия себе си!

Разходките в парка, срещите с приятели, ходенето на кино, всичко това подобрява настроението и цвета на лицето.

Мисълта за спорт предизвиква у някои мисълта: „Само това не. Аз не съм спортна натура“.

Не става въпрос да се превръщате в Шварценегер. Дори ненатоварващата двигателна активност значително подобряват кръвообращението, дишането и снабдяването на организма с кислород.

Ако съвсем не ви се спортува, поне се разхождайте. Редовните сутрешни упражнения пък ще усилят мускулатурата и изгладят корема.

Апропо, сексуалното натоварване в умерен обем също укрепва организма. Освен това понижава стреса и влияе благотворно на сърдечносъдовата система.

Йогата също ще ви помогне да се сприятелите не само с тялото, но и с душата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: здравевирусгрип
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
8
 
! Отговори
Здрава преди 13 години
Нито ракия ми трябва, нито хапчета да се спася от грип,здрава съм и всички вируси около мен- хич не ми пука,вирусите се плашат от здрави и оптимистично настроени хора,усмивка и добро настроение това е моето лекарство.
4
0
 
4
 
! Отговори
еее преди 13 години
Ми той си вилнее вече грипа, а като застуди вирусите умират. Умират от студа!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз си имам буре с червено вино и дамаджана с домашна ракия против грип. Кога застуди и падне сняг си стоя пред камината с чашка в ръка, пък грипът да си вилнее навън :)
2
0
 
4
 
! Отговори
бацилус преди 13 години
Да да да! Приготвил съм си 600 лева за по две дози от всички ваксини дето ще се появяват- за всеки случай ....Много го забавиха генетиците тази година!Да не се е провалил на бета тестовете?
1
0
 
1
 
! Отговори
Готвещ се преди 13 години
Аааа, грип ли ще имаме тая година? К'ъв ли ще е тая година - кучешки, миши? Абе нема значение е сега се уговорих с джипи-то оти'ам при него и к'вато ваксина има под ръка всяка да ми бие.