Йогата е и за добро настроение

Упражненията са за предпочитане пред другите видове физически упражнения
Обновена: 15 ное 2010 16:25 | 15 ное 2010 16:25,
3
Йогата е и за добро настроение
Снимка: Булфото

Йога упражненията са по-добри от другите видове физически упражнения, що се отнася до намаляване на безпокойството и подобряване на настроението, сочат резултатите от американско изследване, цитирани от ЮПИ.

Изследването обхванало 19 души, посветили част от времето си на програма, свързана с йога упражнения, и други 15 участници, които се включили в програма, свързана с ходене.

Участниците в двете групи 12 седмици отделяли по един час 3 пъти седмично за своята програма и минали няколко теста, за да се изследват настроението и безпокойството им.

Освен това учените ползвали ядреномагнитен резонанс, за да изследват нивата на гама-аминобутирична киселина в мозъците им. Става въпрос за невротрансмитер, който успокоява мозъчната дейност, намалява безпокойството и предизвиква състояние на покой.

Участниците, които извършвали йога упражнения, демонстрирали по-добро настроение и по-малко тревожност в сравнение с онези, които се включили в програма, свързана с редовно ходене.

Йога упражненията довели също до повишаване нивата на гама-аминобутиричната киселина, което е свързано с подобряване на настроението.

Резултатите от изследването са публикувани в Journal of Alternative and Complementary Medicine.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Svilen75 преди 13 години
Хахахааааа ... не мога по друг начин да се отнеса към този "научен" експеримент с ... е, тук е най-големия майтап - 34 участници. Включени са думички като "ЯМР" и "гама-аминобутиричната киселина" и смятат, че всеки ще им повярва. Та 34 души са далеч от санитарния минимум за репрезантативно изследване, да не говорим, че не се споменава за отчитане на другите фактори от живота. И къде е публикувано това "изследване"??? - в списание за алтернативна "медицина" - списания без всякакъв научен авторите
1
0
 
1
 
! Отговори
По-добра е Раджа йог преди 13 години
Това си е Хатха йога. Най-добрата е йога на мисълта. Това е РАДЖА ЙОГА. Развива концентрацията. Съчетана с Диханията е превъзходна. Като цяло има над 14 вида йоги. Но Раджа йога е прелестна. Чрез нея може да развиете ясновидство, което е много опасно за практикуващия.