Още 19 деца ще се лекуват във фонда за лечение на деца

Две деца заминават за лечение в чужбина за първи път
Обновена: 15 ное 2010 14:54 | 15 ное 2010 14:54,
7
Още 19 деца ще се лекуват във фонда за лечение на деца
Снимка: БГНЕС

19 молби за лечение одобри на последното си заседание Общественият съвет към „Фонд за лечение на  деца”, съобщиха от здравното министерство. 

Две деца ще заминат за първи път на лечение в чужбина, а други 12 ще преминат контролни прегледи и ще продължи лечението им в чужбина.

Две деца ще бъдат подпомогнати за лечението им в България, а на 3 деца ще бъде доплатено лечение в чужбина и България. Общият размер на утвърдените средства е 354 378 лв.

От 1 януари  до 10 ноември 2010 г.  „Фондът да лечение на деца” е одобрил 236 заявления за финансиране на лечение. На 137 деца е осигурено лечение в чужбина, 53 деца са подпомогнати за лечението им в България, а на 8 деца са направени генетични изследвания.

На 38 деца са отпуснати средства, когато се е налагало доплащане по лечението за извършени диагностични и лечебни процедури.

Общата изразходвана сума за одобрените 236 заявления през периода е в размер на 5 324 636 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: фонд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
rumen преди 13 години
Приятели, "Пари без реформа не се дават"..., защото дори и 50% от бюджета да се отделят за здраве, пак няма да ни лекуват като хора..., заради липсата на истински: - Личен граждански контрол...! За нашето Тотално болно, Тоталитарно здравеопазване има Панацея и тя не е Закриване на болници и смяна на министри Панацеята е:1. Лична, Здравноосигурителна, Дебитно-кредитна картова сметка.2. Допълнителното здравно осигуряване, чрез Лична здравна застраховка...!3. Вноските за здраве Трябва...!, да се правят в Строго съответствие с Конституцията! Чл. 52. (2) Здравеопазването на гражданите се финансира от Държавния бюджет, от Работодателите, от Лични и колективни осигурителни вноски и от други източници при условия и по ред, определени със закон.Въпроса е - по колко да се внася, а правилния отговор е:1. След като Конституцията не уточнява, кой вносител по колко да внася, задължението на гражданина, работодателя и държавата е Равно и примерно 12% от л.доход, на всеки отделен гражданин.2. Размера на вноските на тримата съвносители зависи от дохода на гражданина - примерно 4% от личните си доходи ст труд;3. За приходите от доходоносна собственост на гражданина от дивиденти, и дължимите по конституция от държавата обезщетения и социални помощи, вноските на гражданина и държавата, също да са по 4% от тези доходи;4. Чл.60 от Конституцията не предвижда таван на данъците и таксите на гражданите, следователно не може да има такъв за здравните вноски...5. Заради Конституционното зъдължение на Държавата към социално слабите, инвалидите и децата, вноската да е в размер на 4%, от помощите, пенсиите и детските при това, но по Конституция платена изцяло от... Държавата!6. При смърт, остатъка от вноската на гражданина в Личната му здравна сметка, да се наследява, а вноските на държавата и работодателя, да се изразходват като средства за здравна солидарностОт ГЕРБ да не се правят на "комунисти", а като Либерали да спазват Конституцията!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
5 млн райш ли... капка в океана... *** стиснатата държава, за комисионни има ама за лечение на деца няма _|_
5
0
 
3
 
! Отговори
нели преди 13 години
а децата над 18 години какво правят,ще дочакат ли трансплантация въобще?
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тая дописка горе нищо не казва. Цифрички нек`ви. Искам да знам, кога е била одобрена молбата за всяко едно дете, в какви срокове от момента на подаване на молбата до излизане на това заветно "Да". Искам да знам, колко молби са отхвърлени и защо... Искам да знам, има ли починали деца, чакащи за това "Да". Искам да знам, има ли деца, които да са претърпели вреди, чакайки това "Да".Искам да бъда информирана, с какво, аджеба, се е подобрила работата на тоя фонд.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А колко молби отлежават по бюрата им!Задействайте се по-бързо,хора,децата умират!
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако действаха малко по-експедитивно,нямаше да се налага близките да събират пари за лечение!Скоро събирахме пари за детето на колежка,което за съжаление почина!Мисля ,че щеше да има по-голям шанс,ако веднага беше започнало лечение!Дали тия бюрократи щяха да бъдат така престъпно небрежни,ако ставаше въпрос за технитедеца!Тогава щяха светкавично да завъртят големите връзки!!!!!!!!!!!!!
1
0
 
9
 
! Отговори
Милена преди 13 години
Браво! Всеки лев в помощ на дете е благословен! Ако политиците ни не крадяха толкова, парите за лечение на деца можеха да са повече!