СЗО: бисфенол А е безопасен

В редица държави той бе забранен при бебешките шишета
Обновена: 16 ное 2010 18:48 | 15 ное 2010 13:10,
5
СЗО: бисфенол А е безопасен
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Експертите от Световната здравна организация (СЗО) стигнаха до извода, че компонентът от пластмасовите бебешки шишета бисфенол А се извежда от организма чрез урината и не се натрупва в органите.

Бисфенол А е химическо съединение, широко използвано в производството на поликарбонатни пластмаси.

Редица изследвания изразиха опасения, че при често взаимодействие върху организма на бебето или детето веществото може да ускори половото съзряване и дори да доведе до развитие на някои видове рак.

Концентрацията му в пластмасовите шишета за хранене на бебета беше призната за безопасна.

Въпреки това Франция, Канада и Дания забраниха използването на съдържащи бисфенол А пластмаси при производството на бебешки шишета.

На последното заседание на СЗО с участието на канадски, американски и европейски експерти се стигнало до извода, че бисфенол А се отделя с урината в същите количества, в които постъпва в организма. Следователно няма риск за здравето.

Все пак комисията е заключила, че твърдението трябва да бъде подкрепено с убедителни потвърждения.
Докато те не бъдат получени, всички мерки, свързани с употребата на веществото, биха били преждевременни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
реалист преди 13 години
Щом СЗО твърди, че е безопасно, значи определено ще гледам да съм по-далече от такива продукти. Те тия от СЗО освен да си генерират пациенти, друго нищо не вършат..
4
0
 
4
 
! Отговори
FUCK NWO преди 13 години
Световната здравна организация- АХ ЖАЛКИ ИЗЧАДИЯ НА САТАНАТА!!! ТОЖА Е ..И ИСКАТ НИ МАРТЖИ И БЕЗ ПОКОЛЕНИЕ!!!!!НЯКОИ УЧЕНИ ОПТТДАВАТ СПАДА НА ПЛОДОВИТОСТТА НА МЪЖЕТЕ В СВЕТОВЕН МАЩАБ С 30 % ПРЕД ПОСОЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ ТОЧНО НА УПОТРЕБАТА НА ТЕЯ ПЛАСТМАСИИ... ИТ ТОЯ ГАДЕН ЕСТРОГЕЕЕНННСветовната здравна организация- УБИЙЦИИИ, Световната здравна организация- СРЕДСТВО ЗА МАСОВО УНИЩОЖЕНИЕ...УСYЗНАЙТЕ СЕ ХОРА...ЗДРАВОТО НАСЛЕНИЕ Е ЗАПЛАХА ЗА СВЕТА...И ОТ НЕГО НЯМА ПЕЧЛБА,.,
3
0
 
7
 
! Отговори
Кайзера преди 13 години
щом те го казват не го ползвайте
2
1
 
11
 
! Отговори
idiots преди 13 години
То с лобизъм и рушвети и полезен даже може да се окаже!
1
1
 
15
 
! Отговори
глупости ! преди 13 години
дадено вещество може да се отделя от организма в същите количества в които и постъва. това по никакъв начин не определя видовете взаимодействия в които то участва докато е в организма. BPA мимикрира синтетичен естроген. достатъчни са микро количества за да разбалансира ендокринната система. не че има смисъл от този коментар или че ще бъде полезен на някого, но понякога човек не може да се сдържи да не коментира идиотщините които се пишат ...