Джордж Клуни – президент

Кандидатира се с главна роля във филма The Ides of March, на който е и сценарист, продуцент и режисьор
Обновена: 29 окт 2010 16:40 | 29 окт 2010 16:21,
1
Джордж Клуни – президент
Клуни на среща с истинския президент Барак Обама. Снимка: Getty Images/ Guliver

Джордж Клуни е посланик на мира на ООН, обявен е за Човек на мира, а също за най-сексапилен мъж на планетата в класацията на сп. "Пийпъл".

Сега любимецът на много жени ще се състезава за президентския пост в САЩ, макар и само на кино.

В лентата The Ides of March Клуни ще пресъздаде образа на политик-демократ, който участва във вътрешнопартийните избори за кандидат за президент.

Филмът ще бъде и четвъртият опит в режисурата на секссимвола, който е и негов сценарист и продуцент.

The Ides of March е адаптация на пиесата Farragut North на Beau Willimon от 2008 година, спечелила редица отличия за драматургия.

Сценарият е дело и на Grant Heslov – съсценарист на номинирания за 6 Оскара филм на режисьора Клуни „Лека нощ и късмет“ и продуцент на последния му боксофис хит „Американецът“.

Сюжетът на The Ides of March се гради основно върху прессекретаря на героя на Клуни - млад човек, сблъскал се за пръв път с нещата, които стават зад кулисите на голямата политическа игра и трябва да се учи в движение. Ролята е поверена на Райън Гослинг.

Още по темата

Освен Джордж Клуни и Гослинг, във филма ще участват също Пол Джиамати - шеф на предизборния щаб на конкурента на Клуни, Мариса Томей - журналистка от в. "Ню Йорк таймс" и др.

Екипът описва бъдещото заглавие така: „Остър и динамичен диалог и фокус върху спектакъла на съвременната световна сила и политика. The Ides of March е напрегната история за секс, амбиция, лоялност, предателство и отмъщение".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
улук преди 13 години
Дано Джордж Клуни не се прероди във Барак Обама