Жегата в Сандански опря в рекорда

Температурите в цялата страна бяха над 30 градуса
17 юли 2010 20:47,
37
Жегата в Сандански опря в рекорда
Снимка: БГНЕС

Жегата в Сандански се доближи до рекордна стойност. В събота в града бяха измерени 37,2 градуса.

Най-топло на този ден в Сандански е било през 2007 година, когато термометрите са показвали 37,5 градуса.

В следващите дни температурите в Югозападна България ще достигнат още по-високи стойности. Прогнозите на метеоролозите са за 38 грдуса в неделя и началото на следващата седмица.

Въпреки че в цялата страна в събота беше горещо, никъде не са постигнати рекордни стойности.

Във всички градоветемпературите са били над 30 градуса.

Във Варна и Бургас термометрите показваха съответно 31 и 32 градуса. Заради комбинацията с висока влажност на въздуха по Черноморието обаче усещането е било за по-високи температури.

В Пловдив беше традиционно горещо – 34 градуса. Измерента температура в София е 30 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ако е на въпрос през 2008 лятото имаше седмица, когато беше над 42гр. в доста градове из страната, може да не е било на същия ден, но да говорят алабализми постоянно ми писназа студа същото- навремето Дунава е замръзвал, сега като почнат зимата да разправят, че имало рекосрдни студдове и за момент спираш да мислиш, че хладилника е празен, а сметките неплатени, а започваш да се настройваш на вълна оцеляване в лоши климатични условия- е това ако не е метеорологичен тероризъм :))
34
1
 
3
 
! Отговори
didoki преди 13 години
Кой ви излъга, че Сандански е най-топлият град в България? Това и посмъртно не може да стане!
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 30 : Тука не се знае кой в кой клас е може и с килийно училище да е. Във всеки случай да живее просветата в нашта мила родина.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
вече човек не може да живее спокойно от разни изследвания,класации, проучвания и какво ли не...до сега се метеоролозите си скубеха косите че температурите са ниски за сезона ,два дни се стопли и сега вече температурни рекорди ...нали сме в разгара на лятото какво да бъде времето освен горещо
31
4
 
5
 
! Отговори
аз преди 13 години
В грешка си, средногодишната температура в Сандански е 13,7 градуса! А в Петрич няма метеорологична станция! Аз ходя редовно до там и мога да кажа на 1000% сигурност, че в Петрич е по-топло през всички сезони! Разликата е най-често до 2-3 градуса! И термометъра на колата го отчита това винаги! Водят Сандански за най-топлият град, защото няма официални измервания в много по-топли градове и места в България!
30
2
 
4
 
! Отговори
азз преди 13 години
М.Празников, в голяма грешка си! Петрич е по-ниско от Сандански! Там е по-топло, нахлува топъл въздух и от Гърция и от Македония! Беласица ако пречи, ще пречи и на Сандански, защото Сандански е по на север от Петрич, не по на юг! Провери и ще видиш, че Петрич е с повече от 100 метра н.в. по ниско от Сандански! А в Сандански вечер винаги има бриз от Пирин, който се спуска по реката, която пресича целият град! Тази река е доста буйна и също много важна за климата!
29
0
 
1
 
! Отговори
До манипулация преди 13 години
Малееее, не е истина- как е възможно толкова груби правописни грешки! Ей пич, имаш ли 2-ри клас??? геограВия, околУ- УЖАС!!!
28
1
 
2
 
! Отговори
ottoman преди 13 години
NEznam za vas, obache tazi godina lqtoto she ima unikalni jegi... oshte ne e doshyl avgust mesec i gledia kakvo stava s vremeto
27
0
 
9
 
! Отговори
sidi преди 13 години
Нищо не е точно така,както изглежда или го коментират.Справяли сме се и с по-сериозни ситуации.Нека да е лято......
26
1
 
9
 
! Отговори
manuelche преди 13 години
Почвам да се чудя метеоролозите в България добре ли са?! Ало, юли месец сме, колко очаквате да са температурите? Зимата като паднат под 10 градуса - студ, ужас, апокалипсис. Лятото като скочат над 30 - пак така. Нищо, че всъщност за България това са си съвсем нормални градуси.
25
4
 
8
 
! Отговори
манипулация преди 13 години
ЛЪЖИ ,ТАКА ЛИ ВИ ЗАПОВЯДВАТ ДА ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА И ДА ОТВЛИЧАТЕ ВНИМАНИЕТО ИМ ОТ ИСТИНСКИТЕ ПРОБЛЕМИ НИСКИ ЗАПЛАТИ,НИСКИ ПЕНИСИ,КРАЖБИ В ДЪРЖАВАТА ПОД ИМЕТО ПРИВАТИЗАЦИЯ,ЖЕГА НЯМА ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ СЪЩО ВСЕКИ ЗНАЕЕ ЧЕ ПО ТОВА ВРЕМЕ НА ГОДИНАТА СА ВЪЗМОЖНИ И ТЕМПЕРАТУРИ ОТ +40 ГРАДУСА ТАКА Е БИЛО ТАКА ЩЕ БЪДЕ И ЗА НАПРЕД ЖАКИ ЖУРНАЛИСТЧЕТА ПОРЪЧКОВИ ПЛАТЕНИ.ЗА НАШИТЕ ГЕОГРАВСКИ ШИРИНИ ЛЕТНИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ ОКОЛУ +35 СА НОРМАНИ ОВЧИЦИИИИ
24
1
 
2
 
! Отговори
пешо преди 13 години
НЕ ЧЕТЕМ КОМЕНТАРИ НА МАЙМУНИЦА :)
23
1
 
16
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Температура се мери по точно определен начин - в метеорологична клетка. Това е дървено устройство, затворено, без пряка слънчева светлина, на 2 метра височина, върху дървени подпори забити в трева или пръст / не върху цимент или асфалт/ от професионален термометър. Измерванията, които се публикуват се мерят по този начин, а не в къщи с китайски термометър. Ако си сложиш термометъра вън на терасата, да го грее панела или слънцето, или го лепнеш на асфалта, може да ти отчете и 90 градуса.
22
9
 
6
 
! Отговори
xx преди 13 години
Рекорд-глупости.В Петриш беше много над 37 градуса,не знам кое му е рекордното на това.Предишни години беше 42-3 градуса..
21
2
 
4
 
! Отговори
fff преди 13 години
Все пак мисля че в Пафос е по горещо.
20
3
 
10
 
! Отговори
destroy преди 13 години
ся да сам там и да си топна кирливите крака
19
3
 
4
 
! Отговори
11111 преди 13 години
И в Пафос е жега,ама нокозия бие рекорда.Там като дишаш и имаш усещането,че дробете ти горят.
18
6
 
9
 
! Отговори
киро преди 13 години
не се карайте най -топло е в СВЕТИ ВРАЧ;)))))))))
17
10
 
7
 
! Отговори
didoki преди 13 години
Това са измислени температурни стойности, особено тези в Сандански. Синоптиците всеки ден ни лъжат и си мислят, че има кой да им вярва. Искам да припомня нещо, което всички знаем - ако на лъжата краката са къси, то при синоптиците трябва да е пълно с джуджета.
16
4
 
6
 
! Отговори
zlaty преди 13 години
I az vi kania v Italia,za da vidite jega 40 gradusa vseki den,naistina e ujasno!