Свещеник направил 360 фиктивни сватби

Имигранти плащали до 15 000 лири - така оставали във Великобритания
31 юли 2010 08:32, Елка Василева
12
Свещеник направил 360 фиктивни сватби
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Свещеник от англиканската църква беше признат за виновен за провеждането на фалшиви сватби на 360 нелегални имигранти.

С новото свидетелство за сключен брак в ръка имигрантите подавали изявление в министерството на вътрешните работи и официално получавали виза като съпрузи на граждани на Великобритания.

Тя им давала право да получават различни помощи, като например за безработица, бедност или повече деца, а също така социална застраховка и медицинско обслужване.

61-годишният викарий Алекс Браун се е възползвал от служебното си положение за провеждането на фиктивните сватби. Той правил до 8 бракосъчетания на ден в периода от 2005 г. до 2009 г.

Свещеникът, естествено, не е действал сам – 50-годишният юрист Майкъл Аделасойе издирвал африканци, които пребивавали незаконно в страната и били отчаяни, че някога могат да получат виза по законен път, а украинецът Владимир Бичак /33 г./, който живее в Обединеното кралство с фалшиви естонски документи, наемал хора, съгласни да сключат фиктивен брак за пари.

На имигрантите тази услуга е струвала от 10 000 до 15 000 британски лири, като на фиктивния съпруг е била давана една пета от сумата.

Самоуверените мошеници не се стараели особено да замитат следите след себе си – 90 двойки били с адресна регистрация на една и съща улица, а един от „съпрузите“ бил записан с името Felix Spaceman /Космическият Феликс/.

Тримата подсъдими отричат помежду тях да е имало сговор, а Алекс Браун и до момента твърди, че не е участвал в престъпна схема, а е бил твърдо убеден, че толкова много имигранти го търсят, защото има „добра репутация“.

Следствието не е успяло да докаже финансов мотив за действията на свещеника. В дома му били намерени 5 000 паунда, но дори полицията признава, че тази сума е прекалено малка, за да бъде печалбата на Алекс от операцията, развивала се дълги години.

Съдията отложи постановяването на присъдата за 6 септември, но предупреди: „Вашата вина за извършеното тежко престъпление е неопровержимо доказана, а това означава – затвор“, пише Life.ru.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: фиктивни сватби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
печен овчар преди 13 години
Абе и на мен една англичанка бая пари ми дава, но я й викам, че гегата си ми е една и не съм си я намерил на пато. Вуци като нея в гората колко сакаш.
11
0
 
4
 
! Отговори
пим-пам преди 13 години
Хм-м... Само 360 фиктивни сватби, тези са луди, за какво им е да се женят?
10
1
 
2
 
! Отговори
REDOVNA преди 13 години
CE KOLKO NASI FIKTIVNO SKLJUCIXA BRAK S KITAICI,NIJE VSE SE PRAVIM CE ZADNI SME RAZBRALI V TIJA DALAVERI SME PRVI OT VREMETO NA KOSTOV KOITO NI NAUCI DA ZIVEM.DNESKA IMA UTRE NEMA CAKARAKA CAKARAKA DE
9
1
 
4
 
! Отговори
nqkoi si преди 13 години
Хахаха... Като чета се сещам, че и аз се двоумях, защото имах подобно предложение преди 2 години да се оженя за няква. 3000 паунда ми предлагаха, но не се навих. Нещо имах скрупол..
8
2
 
3
 
! Отговори
boza преди 13 години
kolko takiva nesta stavat i bez posrednici,samo che tam nestata sa izpipani--e ,zhivejat fiktivno 1 godina za zabluda i posle se razvezhdat ---ti svobodna ,az sus viza---vsichko e "zakonno" !
7
2
 
3
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Tova e praktika i v Amerika.Ima mnogo brakove za polu4avane na grajdanstvo,ili na zelena karta tam.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
засукана англичанка?-там има само засукани ***-майки
5
2
 
7
 
! Отговори
бай Петко преди 13 години
Я сакам да вземем тука некоя засукана англичанка за булка и тя да си плаща почасово в паунди дето че я въргаляме у кревата !
4
1
 
4
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 13 години
съвсем скоро и у нас-веднага след присъединяването ни към шенген
3
1
 
6
 
! Отговори
Anja Novak преди 13 години
Това е новия Свети Валентин ;)
2
1
 
9
 
! Отговори
РПГ-7 преди 13 години
И на изток и на запад далаверката си е далаверка, сладка работа ... да гушнеш пачки ей така без да бачкаш, така че нека не се самообвиняваме и самоочерняме. Този английски поп го е ударил съвсем през просото, затова са го хванали, колко ли още като него въртят тоя номер на държавата си ?!??
1
1
 
22
 
! Отговори
Пора преди 13 години
Ако беше в България щяха да го обявят за бизнесмен на годината, че и орден "Стара планина" можеше да получи.

Спонсорирани публикации