Битото бебе в "Пирогов" - системно малтретирано

Момченцето е с кръвонасядания по цялото тяло, състоянието му е добро
17 апр 2010 19:00,
75
Битото бебе в "Пирогов" - системно малтретирано
Битото бебе и майката. Снимка: БГНЕС

"Детето е с масивни кръвонасядания с различна давност по цялото тяло. Това навежда на заключението, че не става въпрос за ендократен акт на малтретиране", заяви лекарят от детската хирургия на "Пирогов" Николай Патоков.

Бебето е на 2 години и 8 месеца, прието е в болницата малко преди обяд заедно с майка му.

"Нашите данни са, че детето е бито преди 5 - 6 дни", каза още Патоков.

Състоянието на бебето е стабилно и няма непосредствена опасност за живота му.  Контактно е, познава майка си, но се плаши от болничния персонал. То е с хипотермия. Прието е с около 35 градуса телесна температура.

"Възможно е и да е имало предхождаща коремна травма, тъй като констатирахме и течност в корема", коментира още доктор Патоков.

Лекарите в "Пирогов" продължават да следят състоянието му, но веднага са сигнализирали за случая следовател.

Пред репортери видимо обърканата майка обясни, че малчуганът е бил мокрен с вода от доведения си баща.

Още по темата
Твърди, че детето било малтретирано по различни начини, сред които и удари с твърд предмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
jasemi преди 14 години
Видимо объркана...? Тя да не се е изненадала,че детето и е така малтретирано,***,дано малкото се оправи и не си спомня целият този ужас!
61
0
 
2
 
! Отговори
лиса преди 14 години
поредния ***,който ще остане безнаказан и поредната'' майка'' на коят трябва да се отнемат родителските права.Тези белези по гърба на детето трябва да са по гърба на ***........егати държавата на пияници,***.....и и мутри...
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
майката е за съд ,никой не е виновен, че се родил и никой не избира родителите си,да линчуват майката,а доведения баща да изрежат пенисчето му гнусно и да му го заврът в *** ***
59
0
 
0
 
! Отговори
do sozialna преди 14 години
Eee ima li znachenie dali deteto e bebe ili na 3 godinki....vagnoto e che veche dva dni samo 67 komentara za tova detenze, a za kuchkata Mima deto e veche e na lechenie vav München komentarite sa 1000., i palni sas salzi za kuchkata..a za onova detenze deto go izjadoha 20 kucheta !?? ...tam vaobshte njama komentar !???....
58
0
 
0
 
! Отговори
socialna преди 14 години
za svedenie- bebeta se vodqt do 3 g. , pro4etete malko literatura da se obogatite, 4e ste sme6ni ;)
57
0
 
0
 
! Отговори
splyff преди 14 години
abe moje li takiva raboti be leleele
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Майка съм, имам две подрастващи момчета. Знам, че всеки един родител понякога губи търпение. Важно е да не се прекрачва една тънка граница между загуба на търпение и неконтролирана жестокост. Но се питам къде е била тази майка, когато са малтретирали детето и? Кое е по-важно - едно мъжко присъствие, което, видимо, не и носи нищо добро, или детето и? Не ставам съдник, но голяма вина носи и тя. Защото нейна основна грижа е да защити детето си.
55
0
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 14 години
За такива като този само едно-бой,..... и сръбска бузика,но на място,например пътьом е опитал бягство...вариянти много!
54
0
 
3
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
''Майката'' явно е гламава ,като червен петел.Как могат да и дадт детето щом виждат какъв поглед бичи???
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
този, който го е малтретирал бил "бивш затворник"...поредно доказателство,че бивш затворник няма. Всяка седмица се разчува случай на убийство или побой с "бивш затворник"...трябва за по-малки престъпления обществено полезен труд, поне да не отива там да го храним и да става по-зле отколкото преди да влезе. А сериозните престъпници повече престой и да се има 1 на ум за тях.
52
0
 
7
 
! Отговори
Д.Кменов преди 14 години
Жестока картинка,горкото детенце. Не съм съгласен,че майката е нямала избор и за това е търпяла. Винаги има избор.Една истинска майка и през ада ще мине за детето си!!!! Тази явно не е! А изтърсака, който е бил детето заслужава един здрав пердах и затвор и там пердах! Гаден комплексар-детето му е виновно,че е *** и има скапан живот! А най -лошото е ,че дори това детенце да отиде в дом и там не го чака по-добър живот!!
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е тоя който го е бил - затвор до живот. И да го покажат пред телевизията.
50
0
 
8
 
! Отговори
реалист преди 14 години
зверовете се грижат по-добре за децата си.
49
0
 
5
 
! Отговори
ил преди 14 години
Както обществото ни беше възмутено от жестокостта над кучето Мима, так и в тоя случай трябва да има силен отзвук.Защото това не е изолиран казус.Просто ние всички трябва да се обявим против насилието над деца и да притиснем нужните органи , да се гласуват едни строги закони и социалните слъжби да си вършат работата.Когато сме много, гласа ни се чува и ще успеем.В противен случай ще се превърнем в съучастници в жестокостта над децата.
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бе тоя май не е баща на детето, тя само живее с него. Да ви кажа, на нас ни е трудно да си представим нейния мизерен живот, затъпяването с годините, беднотията, липсата на всякакви възможности да излезе от блатото... Тая жена е оживотинена (макар че те животните по-добре се грижат за малките си). Вчера първия ми импулс беше да скокна до Пирогов и да занеса на това дете играчки и шоколади, каквото мога... Някак си да помогна. Ако бях социален министър, лично бих се заела да следя случая
47
0
 
10
 
! Отговори
Fullrange преди 14 години
Този баща заслужава да го премажат от бой и да го мокрят с вода за освежаване и пак бой до спукване. Тези които бият деца са най големите страхливци ДОКАЗАНО!!!
46
1
 
3
 
! Отговори
DALAY LAMA преди 14 години
NYAMA ZNA4ENIE KOLKO EDNA JENA E SLABA I BEZSILNA,AKO E ISTINSKA MAYKA TYA 6TE SE BORI SIS ZIBI I NOKTI A NE KATO NA SNIMKATA DA GLEDA SYAKA6 DETETO NE E NEYNO!VIV VSI4KI SLU4AI E VINOVNA I MAYKATA! EDVA LI TOVA E BILO PIRVIYA SLU4AY ZA BOY NAD DETETO I TYA DA NE ZNAE.EYYY ADSKI ME IZNERVYAT TAKIVA KOMENTARI,4E MAYKATA NYAMA VINA!VINOVNA E I O6TE KAK!VINOVNA E 4E SE E RODILA VIOB6TE!
45
0
 
7
 
! Отговори
аноним преди 14 години
Не винете майката - всяка жена е физически по-слаба и от най-слабия физически мъж! Никой не знае дали и тя не е яла бой. Никой в България като че няма представа колко мъже, и то добре изглеждащи - с висше образование, с култура за пред обществото и т.н. - в домовете и семействата си показват пълна липса на възпитание.Явно тук не става въпрос за културни и интелигентни хора, но това НЕ е изолиран случай. Далеч по-добре изглеждащи в обществото мъже вършат и по-големи безобразия в семействата си.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
40, тази жена на снимката с болничната пижама е майката на детето. Дадоха интервю с нея по ТВ и тя едвам намираше думи, толкова й е блокиран акъла (а може и никога да не го е имала)
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гледах виидеоматериал в който майката е българка а живее на семейни начала с ***. Тоя *** малтретира детето .... да умре дано този *** ....