Спретнаха минипротест пред Висшия съдебен съвет

Жители на Попово недоволни от решение на съда
29 апр 2010 10:39,
15
Спретнаха минипротест пред Висшия съдебен съвет
Снимка: БГНЕС

Около 20 души от гражданско движение „За Попово“ протестират пред сградата на Висшия съдебен съвет.

Протестиращите раздаваха на журналистите декларация против корупцията в съдебната система.

Те обясниха, че възразяват срещу решение на търговищкия окръжен съд, който оправдал кмета на Попово Людмил Веселинов по обвинението за продажба на общински недвижим имот, без за това да има решение на общинския съвет.

Протестиращите дойдоха пред ВСС с плакати с надписи: „Искаме преразглеждане на всички дела срещу кмета на Попово”, „Магистрати, вие сте позор – оставка и затвор” и „Сергията на Красьо Черничкия”.

Според хората в община Попово е "установен олигарчхичен режим, управляван от кмета Людмил Веселинов", а по-голямата част от магистратите не работят в името на закона и обществото.

От гражданското движение внесоха във ВСС протестната декларация, в която споменават имена на корумпирани според тях магистрати.

Председателят на етичната комисия на ВСС Цони Цонев от своя страна ги увери, че съветът ще провери магистратите и конкретните случаи, описани в декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
8
 
! Отговори
Сливен преди 14 години
Как така бре Софиянци, дойдоха хора от Попово да ВИ отворят очите? Що ги гледате, ами не излезете да ги подкрепите и да покажете че има гражданско съзнание в тая Държава Нищо не се нуждае от реформа така както съдебната система, защото ако имаш проблеми с нещо ТИ ще го решиш въ съда и така ще се получи реформа в съответната сфера, това е смисъла на правовата държава да получиш правата си в съда
13
0
 
8
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 14 години
Ако все още има хора и народ в тази *** сега и точно сега е момента всички да се дигнат против ВСС-МАФИОТСКАТА ГРУПА ,която ви доведе до това положение-не виждате ли ,че Бойко се бори против тях и точно сега се нуждае от подкрепата ви,но не може да се изправи и открито да поиска това-СЪБУДЕТЕ СЕ,поне веднъж на време.
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
НИЕ НАРОДА ТРЯБВА ДА СМЕ СЪДА НАД ТЕЗИ ИЗЗЕДНИЦИ ,ИЗЛЕЗТЕ И ПОДКРЕПЕТЕ ТЕЗИ ХОРА ,ПРИВЕТСВАМ ГРАЖДАНСКАТА ИМ ПОЗИЦИЯ
11
3
 
0
 
! Отговори
етрополе преди 14 години
Г.Близнашки, преподавател по Наказателно право, и Кирил Добрев от Коалиция за България също искаха преразглеждане на подобни неща за сегашния кмет на Ботевград. Чува ли ги някой?!
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хората от Попово няма вече да се притесняват щом етичнатият Цони Цонев ги е уверил, че съветът ще провери магистратите и конкретните случаи, описани в декларацията. ...прав си но и отговора е известен " Не бяха установени нарушения и корупция"
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
КОГА ЩЕ ПРОВЕРЯТ ДАЛАВЕРРИТЕ ПО ЧЕНОМОРИЕТО ,ВСИЧКИ КОВЧЕЗИ ДЕТО ГИ НАСТРОИХА С ЧИЯ ПОМОЩ Е ?
8
1
 
27
 
! Отговори
Петер преди 14 години
БРАВО НА ТЕЗИ ХОРА, ТРЯБВА ДА ГИ ПОДКРЕПИМ ОТИВАМ НАТАМ.
7
1
 
35
 
! Отговори
keke25 преди 14 години
Браво на Поповци,Поповци-Юнаци
6
0
 
44
 
! Отговори
ss преди 14 години
Браво Поповци! Крайно време е някой да почне да прави нещо в България! 20 души не са много, но все от някъде трябва да се почне! Евала с вас сме!
5
0
 
24
 
! Отговори
стамат преди 14 години
Кога ще проверят далаверите и на хасковският октопод?
4
20
 
4
 
! Отговори
Попара преди 14 години
Като са си избрали такъв кмет,сега да му сърбат попарата.
3
1
 
9
 
! Отговори
люляк преди 14 години
абе братя и сестри българи/траки .... аристокрацията на славяните сте уж а пък предпо4итате да давате по 300/400 лв на месец за цигари кафета и алкохол пред това да имате второ или трето детенце ... не ви е срам .... после другите ви били виновни
2
0
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Браво на поповци!!! Така се прави.Доживях да видя работещо гражданско общество в България.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хората от Попово няма вече да се притесняват щом етичнатият Цони Цонев ги е уверил, че съветът ще провери магистратите и конкретните случаи, описани в декларацията.