Харчлъците на ЕРП-тата – на наш гръб

ДКЕВР, ДАНС и НАП открили при проверките доста нерегламентирани суми
4 май 2010 13:07,
48
Харчлъците на ЕРП-тата – на наш гръб
Снимка: Булфото

Зам.-шефът на ДКЕВР Валентин Кирчев обяви, че предварителната им проверка в електроразпределителните дружества е разкрила нецелесъобразни харчове.

"Не са правени разходи за мрежите и за съоръженията, а в същия момент е закупена скъпа техника. Това е нецелесъобразно харчене на парите, а тези пари идват от цените на електроенергията", даде пример той.

Кирчев уточни, че извършваните проверки са съвместно с ДАНС и НАП и са за предоставяне на услуги на външни фирми и за изпълнение на инвестиционно-ремонтните програми на дружествата.

"Има неща, които вероятно ще се окажат не съвсем наред с едни или други харчове", посочи той.

От ДКЕВР съобщиха още, че са наложени две парични санкции на ЧЕЗ в размер общо на 160 хил. лв.

Санкцията е заради забавянето при отмяната на тримесечното отчитане.

Валентин Кирчев съобщи още, че дружеството ЧЕЗ е представило пред регулаторната комисия новия дизайн на фактурите за електроенергия до клиентите.

"В дизайна са включени всички необходими параметри, които гражданите биха желали да видят", посочи той.

Още по темата

По думите му ЕРП-тата вече са внесли заявленията си за цените на тока от 1 юли 2010 г., те са почти без промяна от първоначално обявените намерения.

През февруари от ЕВН поискаха около 3%, а останалите две дружества – около 9 на сто увеличение на цената на тока.

Исканията на дружествата са, при положение че не се увеличат цените на НЕК. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
За Мустафата..... преди 14 години
Слушай Мустафа, не си прави труда да смяташ...тия *** ,са винаги на далавера!Цаканите ,сме... ние с теб!!!!...Но ,те питам аз,....не е ле по-добре ,да се съберем пред Енергото и да им изпотрошим и запалим къщичката,та да има ,наистина за какво да харчат ,тия шебеци...а,не да ни залъгват,че правят "кьор- инвестиции", за балъци като нас!!!
42
0
 
2
 
! Отговори
Jitan преди 14 години
Преди няколко години инкасаторката на електромера ми получаваше заплата 2 пъти по-висока от средната,а също преди няколко години сина на моя позната го назначиха в Газпром, като млад специалист със 720лв. заплата!!!! Колко ли получават тези над тях за наша сметка???????????????????????
41
0
 
2
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
продължение: Пример: Ако по договор за доставка се задължа да доставя 1 хляб на трето лице на точно определена цена, не мога след доставката да кажа, че договорно определената цена е всъшност 2 пъти по-висока, тъи-като съм начислил, такса брашно, такса мая, такса вода и .........т.н.т. Крайният потребител на брашното, маята и водата съм аз, тъй като с третото лице не сме сключили договор за доставка на продукти, а на хляб с фиксирана, точно определена в договора цена.
40
0
 
3
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
В последната ми сметка за ток ЧЕЗ са пропуснали да ми начислят такса кафе за инкасатора и ДДС върху нея, моля да се коригира. Вижте си сметките. По голямата час от начислените ви такси са незаконосъобразни, тъй като краен потребител на услугите не сте вие, а електроразпределителните дружества. Освен това начинън, по който изчисляват ДДС води до облагане с ДДС, за една и съща услуга повече от веднъж.
39
0
 
4
 
! Отговори
ГНевен преди 14 години
Какво още трябва да стане, та така наречените ЕРП - чужди грабители, да бъдат окончателно ИЗГОНЕНИ от България ! Явно доста добре са платили на когото трябва, щом още са тук !
38
0
 
1
 
! Отговори
radikal преди 14 години
SLED TOLKO MNOGO KONSTATACIIII -NAKRAIA NISHTO!! PREDLAGAM DA PO4NAT DA GI RASTRELVAT OTGORE NADOLU PO VERTIKALATA I SUM UBEDEN 4E SHTE IMA EXPRESEN EFEKT!!!!!!! DO KOGA SAMO IGRI NA STRAJARI I APASHI?????????
37
0
 
7
 
! Отговори
над55 преди 14 години
Това според мен е много добро попадение на властта.Зано да не спрат до констатациите.
36
0
 
11
 
! Отговори
МоРсКи преди 14 години
Абе каквото и да си говорим тия 3 те "компании" по точно "светата" тройца - Най-големите мошенници трябва да им се наложат едни парични глоби за тия луди пари който изпокрадоха от бедния Български народ и после да ги няма .... Трябва да е Държавно дружество.. какви са тия измислените .. дето дори Германец каза " а ние ги знаем тия Еон.. - Те са най големите крадци!" И с тоя коментар направо щях да падна от стола..Щом и швабите ги знаят..
35
0
 
13
 
! Отговори
Onogondur преди 14 години
"Свободата,Санчо,се намира на върха на копието".Тоест,всички заедно трябва да протестираме,Всеки на площадите..
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
След като са подали заявленията за цените си , питам щото тук ми намирисва нещо дали са подали и някой куфар.
33
1
 
4
 
! Отговори
an преди 14 години
AKO VNIMATELNO STE SI 4ELI FAKTURITE ZA TOKA, 6TE VIDITE 4E PLA6TAME DVOINI CENI. ZA 30 LEVA REALNO KONSUMIRANA EL. ENERGIQ, NAKRAQ OB6TATA SUMA MI E 60 LEVA ZA PLA6TANE. TOVA SIE PLADNE6KI OBIR.
32
0
 
13
 
! Отговори
уфсЪ преди 14 години
*** народ сме! Какво искаш от овце? До преди време се надявах, сега се убедих, че българина страда от рядка форма на мазохизъм... И аз искам протести, искам гражданско общество, но тук такова джуотно нЕма!
31
6
 
11
 
! Отговори
Роко преди 14 години
Може ли такава тъпотия - хвалят се, че глобили ЧЕЗ.Като ги глобили, кой ще плати глобата, пак потребителите.Толкова ли са *** тези, които се хвалят, или нас ни мислят за балъци
30
0
 
9
 
! Отговори
ani преди 14 години
трябва да подхванат и енергоремонтхолдинг и риск инженеринг
29
0
 
23
 
! Отговори
тихомир преди 14 години
Стига сте философствали и сте драскали тука глупости,да си губите времето само ами излизайте на протест ако искате цемите на тока да не се вдигат.Ясно е 4е сега цените са в пъти по-високи от това което трябва да е ама ние както винаги ще си мъл4им защото сме свикнали да ни го слагат,но на нас не ни стига и искаме по-навътре и по-навътре да влиза...
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
да де, то зас всички тях става дума, не само за Кирчев. Да видим ББ дали ще ги премахне...
27
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кой даде на тези да ни скубят? Не беше ли онова нищожество Симеон Крадливи?
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Преди се тръбеше, че цените на електроенергията трябва да достигнат западноевропейските... та - не ги ли достигнаха вече???Ако - да то сега кои цени трябва да достигнат???
25
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Най-големите *** за тези от БТК, но и ЕРП-тата са доста добри в измамите !
24
0
 
15
 
! Отговори
! преди 14 години
Би било странно да няма такива харчове, всички сме наясно кой, как и защо продаде тази дейност на тия фирми, и ги остави да правят каквото си искат.В нормална държава Шушулов отдавна щеше да е в затвора, задето им разрешаваше своеволията, а бившите министри и управители на фирмите щяха да са в съседните килии.Изобщо енергетиката е една бездънна яма, при стандартното крадене, да речем 10-15-20 процента, и при обороти милиарди, помислете какви средства се акумулират!