Година затвор заради разкъсано от кучета дете

Елена Банкова е виновна за смъртта на 5-годишната Кристияна от Сушево
17 май 2010 16:38, Красимир Ангелов
235
Година затвор заради разкъсано от кучета дете
Снимка: БГНЕС

Една година затвор получи собственичката на кучетата, убили дете в разградското село Сушево.

Прокуратурата поиска присъда от 3 години лишаване от свобода за Елена Банкова по обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост, но съдиите присъдиха 12 месеца затвор.

По гражданския иск, заведен от родителите на детето, съдът е постановил подсъдимата да изплати на майката на починалото дете 32 000 лева кръвнина.

Решението на съда може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Окръжния съд в Разград.

По делото бяха разпитани над 20 свидетели, като обвиняемата не е признала, че животните, нахапали до смърт 5-годишното дете, са нейни.

Прокурорът по делото Пламен Пенчев уточни, че обвинението ще иска обжалване за налагане на по-строга мярка.

Dnes.bg припомня, че на 19 октомври 2009 година 5-годишната Кристияна Кирилова почина, след като беше нападната и нахапана зверски от глутница кучета в центъра на село Сушево.

Разследване установи, че свободно пуснатите животни са на обвиняемата Банкова, която отглеждала в двора на имота си около 10 кучета.

Още по темата

Установено е, че в деня на смъртта на Кристияна кучетата са нападнали и възрастен мъж от селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
1
 
4
 
! Отговори
Jitan преди 14 години
За убито или наранено куче -отиваме в ЗАТВОР....за преглед при доктор ,поради липса на направления-ПЛАЩАМЕ.....за кутия безбандеролни цигари -АРЕСТ......за фас хвърлен из дупките по улиците-ГЛОБА.....за думата ГЕЙ вместо ***-обществено-медийно порицание...!!!!! За умиране-ИЗБОР СВОБОДЕН !!!!
216
1
 
2
 
! Отговори
ффф преди 14 години
според мен избощно не трябва да има бездомни кучета... само болести и неприятности... обичам животните но тези кучета са опасни
215
1
 
1
 
! Отговори
кос преди 14 години
Хорник, подкрепям те, ама защо пишеш на лайняница, едвам те прочетох, иначе си прав!!!!
214
1
 
1
 
! Отговори
Honorik преди 14 години
Hi4 ne me interesuvat raznite tam izmisleni zakoni,koito vseki 4ovek s vlast nagajda,kakto mu e udobno.Otdelno ot tova,kogato zakonite ne sa izpipani,redno e da ima korekciq.Men me interesuvat zakoni,koito za6titavat 4oveka ot jivotnite i sa v polza na postradalite ot napadenie.
213
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Между другото чичо ми има кокер и аз го галя ама нищо не му правя само го галя и то изведнъж понечи да ме ухапе, знаеш ли как ми идваше да го строша, ама се въздържах, първото им куче го отровиха, също кокер, така че и кокерите могат да бъдат злобни, също така в парка в които ходя виждам доста кокери които лаят хората и стопаните им нищо не правят. Причина-следствие.
212
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И смея да твърдя, че единствените безотговорни хора по отношение на кучетата са кучкарите, трябва орган които да контролира кучкарите и кучетата, ама тук никога няма да стане. И кучетата са злобни защото са ХИЩНИЦИ, НЕ СА ВИНОВНИ САМО ЗЛОБНИТЕ СТОПАНИ, защото хищническите инстинкти остават, тях не можеш да ги превъзпиташ
211
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Do 222 това го кажи на твойте себеподобни кучкари(***) не го казвай на мен. И да трябва да има наказания за безотговорни стопани на всякакви животни, не само на кучета. Обаче това в *** никога няма да стане и твоето куче може да е изяло някои ***, не да е тровено умишлено и има намордници за кучета, дори и малки, въждал съм един човек в парка си извежда френския пудел с намордник, а познай дали кучето може да се натрови, примерно ти казвам.
210
4
 
2
 
! Отговори
....... преди 14 години
Ок, евтаназия за кучетата, съгласна съм! Ами какво ще се направи с хората които ги изхвърлят,как ще се спре това, неможе само да убиваме! И с тези хора които си пускат опасните кучета,кой ще ги спре! Кучетата не се раждат злобни, ние ги правим такива и трябва да има затвор за безрасъдните стопани!
209
2
 
1
 
! Отговори
........... преди 14 години
Ти от къде знаеш колко съм безотговорна и въобще чете ли какво съм писала! Аз написах че хората сме виновни, защото сме безотговорни!
208
2
 
1
 
! Отговори
........... преди 14 години
Абе ти добре ли си, аз казвам че законите трябва да се спазват , а не да има *** саморазправи, защото моето опасно кокерче го отровиха. И да не хапеше!
207
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Honorik,ха сега цитирай закона и наредбите по въпроса и напиши кой е виновен, ако не се спазват!
206
2
 
1
 
! Отговори
Honorik преди 14 години
Ku4eta,koito napadat hora da se ekzekutirat!Nqma zna4enie dali sa doma6ni,ili uli4ni.A stopanite da slagat namordnici na po-agresivnite porodi,kakto i da hodqt s nailonova torbi4ka da im pribirat fekaliite.
205
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тази жена малко са я осъдили, според мен. Това си е убийство, о пак идваме до въпроса как никои не я е контролирал със хищниците и пак тепане, ако органът за животните си беше свършил работа, нямаше да я има трагедията и хората с кучета не са комплексари, изобщо
204
3
 
2
 
! Отговори
до 211 продължение преди 14 години
Единствените виновни за бездомните хищници са кучелапнипишковците и зверствата с тях, защо да плащам наравно с тях, евтаназия, смятам, че повечето нормални хора в това жалко подобие на държава са съгласни с мен!!!! Евтаназия за бездомните и спиране на потоците грешни пари за всякакви там лапи равновесия и т.н и орган които да следи домашните хищници и яки глоби за кучкарите. Това е решението, другите държави така се справят. Можеш да провериш в нета ако искаш, а не да ми говориш глупости.
203
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да припомня каква е темата на статията - осъждането на жена, счетена от съда за собственичка на кучетата нахапали до смърт детето. Коментариите в стил "Убий!" са избиване на комплекси. Точно заради такива комплексари, които не могат да направят разлика между собствените си страхове и действително случващото се, доста активно се изявяват защитниците на животните, които не включват само кучетата.
202
3
 
1
 
! Отговори
До 211 преди 14 години
Трепане докато не останат безодговорни стопани, като теб!!! Това е не може да има бездомни хищници скитащи на глутници по улиците. То уж възпитаните и гледани дом. кучета хапят и осъкатяват, какво остава за бездомните такива и още нещо ние никога няма да можем да си позволим приюти за гадинките, можеш да си сметнеш колко ще струва да гледаме някакви безполезни животни 10 год. И аз съм съгласен нека има приюти, но да ги платят кучкарите, аз не искам да поемам техните грешки!!!!
201
2
 
3
 
! Отговори
до .............. преди 14 години
Защо да е заради такива като мен, аз не си изхвърлям хищника на улицата или храня пред блока, или пък водя без намордник. Аз смятам, че заради текива като теб има нахапани хора които само викат то моето куче не хапе, то е добро, кто преди 2 седмици питбула. И аз смятам, че ти не трябва да живееш на свобода, като си пускаш потенциален убиец( хищник ) без контрол. ***!!!!
200
1
 
2
 
! Отговори
............ преди 14 години
Ето за тези думи вече си мился че ти нетрябва да живееш на свобода! Трябва дас те приберат някъде! Има си закони и това че има нахапани хора и пострадали животни е точно заради такива като теб! номер:210
199
2
 
0
 
! Отговори
......... преди 14 години
Добре де тези сега ако ги приспим какво става като безотговорните хора продължават да ги изхвърлят! Какво, ще продължим да трепем ли?
198
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Че иначе ще почнем да се бием и колим по улиците с кучкарите.