Ректорът на СУ: Алма матер няма да вдига послушно крак

Да не допускаме скудоумни да ни лишават от празника, зове проф. Илчев
24 май 2010 13:38,
80
Ректорът на СУ: Алма матер няма да вдига послушно крак
Снимка: БГНЕС

Поне един ден в годината не трябва да допускаме да ни лишават от празник скудоумни хора, които не могат да гледат отвъд момента.

Това заяви ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Иван Илчев в словото си на тържественото академично честване на 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Някои ще кажат, че реформите са бавни, но Алма матер няма да вдига послушно крак, добави той.

През последните седмици, раздразнени от това, че всички университети имат свое мнение за процесите в страната, някои опитваха да ни поучават и да ни дават за пример други висши училища, които на практика не присъстват в сферата на науката, добави Илчев.

На тържеството в аулата на университета присъства президентът Георги Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Ванко преди 13 години
Петров, гледал съм авторитетни класации и т.н. СУ присъства след 1000-то място. Преди него има университети от Гърция, Турция, Чехия и т.н. Да си първи сред мизерници т.е. най-виден *** ... хм. Абе те студентите ви знаят. Нямам предвид онези овчите души от студентските съвети. Колкото и да ревете освен в червените кратуни от БСП и Параванов, и в някой друг сълзлив журналяга съчувствие няма да разпалите. Тъкмо обратното.
66
0
 
0
 
! Отговори
Ванко преди 13 години
Илчееев, Илчев ... знаем ви ние кирливите ризи и колкото и да се напъвате само смрад се разнася. Нали ви събрахме попарата покрай ученето в СУ- някакви неграмотни озлобени и корумпирани преподаватели. Мерси. Заслужавате си всички наказателни мерки. Поздрави от завършил.
65
0
 
1
 
! Отговори
God преди 13 години
Ами то май едно право им остана читаво на СУ-то. Всичко друго май лежи на стари лаври. И там като в БАН са се окопали и си говорят с извънземни...Хайде сега да покажат малко мениджърски качества от ректората им. Преди колкото пари поискаха, толкова им даваха. А какво ставаше с тях - не питаха! Безплатният обяд свърши! Да си защитят реномето като най-добрия ВУЗ не с хленч, а с работа!
64
1
 
2
 
! Отговори
В. Петров преди 13 години
До всички комплексари, които плюят по СУ. Това е най-авторитетният български ВУЗ във всички признати световни класации! Естествено, че има много недостатъци, но има и страхотно много преимущества (стига на човек да му се чете, а не да само да мърмори и да се оплаква). Мога да говоря специално за специалността право, която съм завършил. Тя не е изостанала с десетилетия (както каза някои си), а напротив - ако човек има желание може да научи изключително много.
63
0
 
1
 
! Отговори
Dp преди 13 години
Ако и университетите влязат под полицейска мущровка ще стане страшно...
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Voenno morsko u4ilishte v Varna! EDINSTVENOTO PRIZNATO OT KRAI VREME V SVETA.Imat gore dolu sushtata Istoria. Edinstvenoto v BG ot kudeto vinagi se e izlizalo s zaplata 1000 dolara minimum i sigurna rabota. Da ne govorim 4e sled 10 godini vzimash zaplata v puti po goliama.
61
1
 
14
 
! Отговори
Петрун преди 14 години
А, що се карате? Във ВУЗ, се изучават базисите на тези фундаментални науки, както и някои практически приложения. А от там, нататък, започват вече личните развития, търсения, практики, дисертации, докторати и какво ли не. ВУЗ ни дава подготовката за нещата, а във всяка профессия, после ни чака яко четене и специализация. Така, че реално и тук и на запад и на изток се учи една и съща наука, но на различни езици и по различни учебници. Важното е да се научи, а как ще я прилага човек, е лично.
60
3
 
4
 
! Отговори
неразбрал? преди 14 години
Аз не разбрах-няма да вдига крак или крака?
59
5
 
10
 
! Отговори
аноним преди 14 години
Само едно ще ви кажа-СУ е 120 години УНИВЕРСИТЕТ и не може да го сравнете с никой друг ВУЗ. И защо другите университети се гордеят с това.че преподаватели от СУ преподават при тях? Отговорете си на този въпрос и престанете да плюете
58
0
 
2
 
! Отговори
истини.... преди 14 години
Защо ли, ми се струва ,че 64,67.....казва истини.....??!
57
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
до 6435000 паунда за колко години работа е това.Може би сте научен работник произлязал от СУ .Ако е така съгласна съм и за месечно възнаграждение такова.Има много умни хора които работят в чужбина и са излезли от СУ.НО НИКОГА НЯМА ДА ПИШАТ ГЛУПОСТИ КАТО ВАШИТЕ.
56
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
62 номер кое наричаш *** -УНИВЕРСИТЕТА който е дал най-много учени за нас и за чужбина.Жалко за твоите родители .че са те възпитали така.Навярно не си чел много книги.
55
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
... и още... глупаво е да отричате нещо, което е очевидно! Пък като толкова ви харесва - завършвайте си филологийки в СУ, живи и здрави. Голяяяяма наука. Само като си представя изостаналите системи на обучение, неадекватните лектори и миризмата на манджа в така наречената от някои "Алма Матер" ми се повръща... А моят пропаднал империалистически западен университет ми осигури годишна заплата от 35 000 паунда (благодарение на дипломата ми)... ако това е зле... окей. Здраве.
54
1
 
0
 
! Отговори
аноним преди 14 години
БРАВО 60 номер и аз съм съгласна с теб
53
8
 
3
 
! Отговори
SS до 60 и 59 преди 14 години
Тук остават да учат само тези , които нямат финансова възможност да учат в реномирани ВУЗ от другите страни на ЕС или САЩ или такива с интелект клонящ към нулата. Нашите ВУЗ са пълна трагедия и на тези които не им изнася истинита да си грухтят в *** на СУ. Вижте все пак многознайковци къде се намират нашите ВУЗ в световната и европейска класация на ВУЗ.
52
4
 
7
 
! Отговори
do "do SS" преди 14 години
във ВСИЧКИ чужди университети се влиза с диплома, сертификат за език, САТ или подобен тест и интервю (за по-добрите). Тази идиотщина с изпитите, за които трябва да ходиш на уроци е абсолютна идиотщина. Знаеш ли защо? Защото след това ВСЕКИ може да завърши. Какъв е смисълът да зубриш за един изпит и след това - нищо. В нормалните университети се влиза, след което под половината не издържат на темпото и прекъсват. И в тези институти се правят големите световни открития и голямата наука.
51
6
 
9
 
! Отговори
do SS преди 14 години
Най-обичам чугунени чутури,учещи на "1000 на запад",ама приети само с доументче за владеене на език.защо не се понапъна за СУ ? А? защото са ти малки...сачмите.Интелектуалните,разбира се.Не се оставяйте на такива "умници"да ви убеждават кой влак да хванете!За нацията е добре да има и такива-невъзвращенци-плювачи.Тях и там не ги обичат...
50
1
 
5
 
! Отговори
Адолф ІІ преди 14 години
кой не може да си попълни специалностите бе, човек? учи се на две смени като в даскало и няма свободни аудитории НИКЪДЕ! и ако си мислиш, че студентите са "комунисти", значи не си виждал СУ и по телевизията! най-добре си направи един концлагер и се затвори в него! само с едно изказване се доказваш колко си "расов"!
49
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хахаха! Да, наистина! Имаш око за нещата :))
48
5
 
2
 
! Отговори
prilika преди 14 години
prili4a na glaven inspektor kostov :D:D:D