Политици от всички цветове строят в Царево

200 сделки за отстъпено право на строеж на "нуждаещи се"
23 юни 2010 07:36,
139
Политици от всички цветове строят в Царево
Снимка: БГНЕС

Политици от всякакъв цвят са получавали право на строеж в Царево като крайно нуждаещи се.

От 2001 г. до днес в Царево са гласувани над 200 сделки за отстъпено право на строеж.

Само на едно заседание - на 20.12.2006, съветниците са одобрили 54 сделки, съобщава вестник "Сега".

Лидерът на ГЕРБ в Царево Евгени Николов е получил през 2004 г. право на строеж върху терен от 275 кв. м, като е платил на общината скромните 2596 лв.

"Не отричам и не виждам проблем. А и по времето, когато съм получил терена, не съм бил лидер на ГЕРБ", обясява Николов.

Още по темата

Кметът на Царево Петко Арнаудов (БСП) заяви, че нямало как да не услужи на Николов, тъй като бил млад зъбен специалист и ценен кадър за общината.

"Както виждате, давал съм и на враговете си. Той ни заплаши, че ако не получи терена, ще напусне Царево. А ние имаме нужда от специалисти като него. Затова му дадох. Обеща на общинската земя да изгради зъботехническа лаборатория. Ама наместо това си вдигна нещо като хотел", каза кметът.

Арнаудов допълни, че бил силно изненадан, когато тези дни шефът на ГЕРБ в Царево излязъл с декларация срещу него именно по проблемите със заменките:

"Отидох при него и го попитах: Генчо, мойто момче, не ти ли е неудобно да ме критикуваш точно за терените? А той ми отговори, че нямало как, задължавали го от централата".

В графата "крайно нуждаеща се" се оказа и Мария Гърланова - дъщеря на лидера на "Атака" в Царево Тодор Гърланов. Тя се е сдобила с право на строеж върху терен от 485 кв. м за 2289 лв.

С общински земи в Царево са се облажили и хора от останалите основни партии. Бившата лидерка на СДС в градчето Валентина Василева е получила 486 кв. м пак като крайно нуждаеща се.

Общинският съветник от БСП в Царево Яни Янев е взел по същата схема 360 кв. м. С терени са се сдобили и двете дъщери на бившия кмет на Царево от БСП Стоян Йовнов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
2
 
! Отговори
1111 преди 13 години
И вие искате АЕЦ Белене,петроловоз,2 газопровода!Бойко ви каза че няма пари бе..трябват още евра за да се обзаведат тия хотели,а има още и в Банско и София.Кога ли народа ще научи да търси отговорност на политиците които издържа!!!Грешна Българио,каква напаст те управлява!!!
134
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ИДЕЯ:Който знае такива имоти и може да ги снима и да сложи по някой марк на GoogleEarthза случайно минаващите - да могат да хвърлят по някой камък за утеха :)(извинявам се че го преписвам пак, нека да я видят идеята повече хора - може и да стане :))
133
2
 
2
 
! Отговори
Политик с главно П преди 13 години
Това няма да стане никога.А и народния съд през 1944г го отчетоха като грешка.
132
0
 
9
 
! Отговори
Meri преди 13 години
Всичките съществуващи партии да се забранят с закон и Брюксел да ни назначи служебно правителство.Народен съд
131
0
 
3
 
! Отговори
jasemi преди 13 години
Нуждаещ до нуждаещ.....:))))
130
0
 
3
 
! Отговори
Златко преди 13 години
Направо е чудо, че все още някой ходи да гласува.
129
0
 
7
 
! Отговори
Златко преди 13 години
Леле мале,всички в ***!После се чудим на ниската избирателна активност, и че българите не искали да гласуват.Ами за кого?Мошеник до мошеника.Скоро на изборите ще ходят само платени ***.
128
0
 
5
 
! Отговори
работещ преди 13 години
"Хора от лош материал.Никакви цености,никакви идеали.Интересчии,без капка съвест.Само като си помисля как наивно даваме властта на долнокачествени хора,що ли роптаем срещу своята участ.Алчност и простотия без граници.Доносници,мутри и мутреси се кълчат пред цял народ,а народа се свива като мишка.Всеки си заслужава съдбата."Вярно, дума по дума. Според вас, кое развали материала и кога?
127
0
 
9
 
! Отговори
сеяч преди 13 години
Хора от лош материал.Никакви цености,никакви идеали.Интересчии,без капка съвест.Само като си помисля как наивно даваме властта на долнокачествени хора,що ли роптаем срещу своята участ.Алчност и простотия без граници.Доносници,мутри и мутреси се кълчат пред цял народ,а народа се свива като мишка.Всеки си заслужава съдбата.
126
0
 
11
 
! Отговори
doomchant преди 13 години
"...Народен съд,забрана на всички партии без изключение и Брюксел да ни назначи служебно правителство..."Ама министрите да не са българи, че пак ще се омаскари начинанието!
125
0
 
7
 
! Отговори
Цецо преди 13 години
Надявам се и тук да се предприемат стъпки за връщане на земята на общината... а и очаквам и в другите морски общини да лъснат продадените на безценица земи на "крайно нуждаещи се" измамници и тарикати. Със сигурност ще излязат наяве и доста документи с невярно съдържания, което да отвори още работа и на прокуратурата...
124
1
 
4
 
! Отговори
d0 124 преди 13 години
ти си *** като *** фен на Б.Б.Б. !!! Нанев беше единственият честен министър, но му направиха мръсно точно поради тази причина! Цялата сбирщина на Б.Б.Б. е от *** и *** ***, а Б.Б.Б. самият няма никаква идея какво прави и залага на лафове и Станишев, за да прикрие некомпетентността си!
123
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТИ НЕ ЧЕТЕШ ЛИ, ЧЕ ВЪПРОСНИЯТ ЗЪБОТЕХНИК Е ПОЛУЧИЛ ЗЕМЯТА ПРЕДИ ДА СТАНЕ ЧЛЕН НА ГЕРБ. ОСВЕН ТОВА НЕ ЗНАЕШ ЛИ, ЧЕ БОЙКО КАЗА, ЧЕ НИКОГО НЯМА ДА ПАЗИ - ДОРИ И ТЕЗИ ОТ СВОИТЕ. НЕ ПОМНИШИ ЛИ, ЧЕ ТОЧНО ЗАРАДИ ТОВА МАХНА И СВОЯ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР. АМИ НАЛИ ТОЧНО СЕГА СТАВАТ ТИЯ РАЗКРИТИЯ - ПО ВРЕМЕТО НА БОЙКО. МАЙ НЕЩО НЕ МОЖЕШ ДА РАЗСЪЖДАВАШ ...
122
0
 
6
 
! Отговори
do 119 преди 13 години
ей и ти ли от мафията по горе?Политическ фанатици са тия които са крали,крадат и продължават да крадат.Всички партии да се забранят със закон,Брюксел да ни назначи временно правителство и Народен съд за всички без изключение.Тая мафия само народа може да я спре.Това го няма никъде в света,дори и в Афганистан.Дръжте талибаните!!!
121
0
 
21
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
Бате Б., нали щеше да чистиш всеки издънил се от твоите?! К'во 'тана, а? Хайде прояви мъжество и горазкарай!!! Крайно нуждаещ се зъботехник :)) Трябва да има промяна в закона. Земи на крайно нуджаещи се да не се раздават по морето и планините, а в общини където човешкия род е на изчезване. А Анаудов трябва да гори в 10тия кръг на ада, но и докато е жив е хубаво да го накажем, нали така г-н Велчев? Или и вие имате крайно нуждаещи се роднини?
120
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ррастрел за тези нагли *** !!!
119
6
 
6
 
! Отговори
ЩЩД преди 13 години
Добре, че дойде Бойко иначе никога нямаше да разберем за тия сделки и за далаверите със заменките, енергийните дружества и комисионните под масата.А и отвличанията и нападенията по магистралите нямаше да спрат.Явно ще има недоволни от писаното ми И това ще бъдат некадърници(най-вече комуноиди), които ще писнат че са гладни и без работа - ами то е така в момента по цял свят.Този народ трябва да се дисциплинира И наистина и да се сложи край на законните кражби и далавери.
118
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А кой ги избира тези буклуци,а?
117
0
 
0
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
Ало редакцията Новината е за криминалната хроника Май нещо самоцензурно го давате Аман от слагачи
116
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко, Тикво куха и некадърна, вземай на Цветелина гащите под мишница И СЕ МАХАЙТЕ!!! *** крадлива и лъжлива!!!