Няма пари. Всеки 5-и отдъхва... вкъщи

Българинът е готов да отдели за почивката си 564,57 лв.
12 юли 2010 07:00,
124
Няма пари. Всеки 5-и отдъхва... вкъщи
Снимка: БГНЕС

Кризата остави всеки 5-и българин да отдъхва у дома, вместо да замине на курорт.

Това показва социлогически сондаж в 22 областни града, проведен от 2 до 7 юли т.г.

Сравнение с аналогично проучване преди 3 г. показва, че процентът почиващи вкъщи е нараснал 4 пъти.

Анкетата на вестник “24 часа” регистрира и сериозно свиване в групата на отпускарите.

“Нямам пари” е преобладаващият мотив за отказ от курорт (20%), а не “не ми дават отпуска” (6%), показват още данните.

Тази година 56% от анкетираните са заявили, че ще почиват, като близо една трета вече са го направили.

Няма съществена промяна в сумата, която българите от едно домакинство са готови да отделят за почивка - средно 564,57 лв. тази година срещу 530 преди 3 години.

Всяко трето домакинство може да си позволи почивка в рамките на 300 до 500 лв., всяко пето тръгва с 500 до 1000 лв.

Над 1000 лв. за отдих са по силите едва на 8% от българите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
1
 
! Отговори
Еми... преди 13 години
Ами честито, плащай си наема и си гледай в паницата - щото от злобари - който не работи не трябва да яде сме я докарали до тук - я гледай го тоя не работи затова и аз няма да работя - еми да ама всичко отива на едно място и от едно идва после. Навсякъде има мързеливи - щом във всички езици я има думата мързел - но да слагаш прилагателни на всички - да отсъждаш без да съдиш... Но живота си е твой хаби си го да плюеш комунисти и всякакви... само че аз надушвам в теб същия комплекс - неодоценен...
111
6
 
1
 
! Отговори
hello преди 13 години
as ne ba4kam ama imam pari vinagi kam 1000 leva v men prodavam jonga samo ni6to poe4e kat spesta 6te si napravq bar ama sig tva 6te stane sled 2-3 god 4e trqq poee4e pari za saparetata ina4e ostanalite rabota 6te gi vzema bes pari
110
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***, шоп-реститут няма. Реститутите са потомци на хора, дошли от "цивилизованите" краища на страната. Шопите населяват околните софийски села.
109
1
 
5
 
! Отговори
мунчо преди 13 години
преди 20 години бях проф, отговорник и ми се караха защо не съм успял да пласирам картите за почивка на стойност до 50 лева за 10 дена , хората не ходили на хисаря ,а строели вили . мисля ,че проблема не е финансов , а умствен !
108
1
 
10
 
! Отговори
Momchil преди 13 години
Нито съм шоп, нито съм реститут, нито събирам наеми (А ПЛАЩАМ ТАКИВА). По описанието ти си на моите години. Не съм имал късмет в живота. Всичко съм постигнал сам - с учене и с работа. От 18 годишен живея самостоятелно и се издържам самостоятелно без странична помощ. Единственото нещо, което евентуално бих наследил са заемите на родителите ми. Не съм богат, не мога да си позволя много неща, но живея нормално. Може би по-добре от повечето хора в БГ. За кое по-точно съм виновем ми кажи ?!
107
0
 
6
 
! Отговори
77777 преди 13 години
Какво се учудват социолозите - така е при демокрацията и пазарната икономика - няма почивка има само работа, ако работиш или си стоиш в къщи ако си безработен. Това да не ви е социализма от едно време, когато всяка година всеки ходеше на море поне по веднъж за 20 дни, а доста народ и по два пъти по 20 дни?
106
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Номер 100 - "Човече, аз си изкарвам парите с труд и дисциплина" - тъй де най-много пари се изкарват с ДИСЦИПЛИНА???!!!
105
3
 
4
 
! Отговори
Еми... преди 13 години
Абе Момчиле ти нормален си? Даваш ли си сметка че от "бай Тошовото" ти време са минали 20 години?! Тия дето са лапали наготово отдавна са пенсионери и си гледат пенсията. Аз съм млад човек имам няколко години до 30 и откакто се помня уча и работя, в момента на 2 места и то уж добра, "модерна" професия дето викат бабите и пак нямам. Ако си шоп-реститут и работата ти е само да събираш наеми а не да се чудиш сметка ли, деца ли по-напред - си ми ясен. Другия вариант е някакъв луд късмет
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според статията не всеки пети ще почива вкъщи, а всеки пети от почиващите вкъщи няма пари за почивка. Това са 20% от 46%, което значи, че по-малко от 10% нямат пари за почивка, което е по-малко от полвината от обявената в заглавието цифра.
103
0
 
2
 
! Отговори
didi преди 13 години
Тази статия не противоречи ли малко на една друга днешна - колко е евтино на морето? Не можах да разбера - евтино ли е на морето и ако да, защо не могат повечето хора да си го позволят?
102
1
 
5
 
! Отговори
Байо преди 13 години
Абе българина все се оплаква, че няма пари, ама като му поискат 20 бона за рушвет веднага вади и дава. По морето е пълно с хора, цените отново са до небето, чалгата е до дупка, *** е на 6, изобщо всичко е нормално по нашите стандарти.
101
3
 
1
 
! Отговори
NG преди 13 години
Обърни си внимание, в кой род и число пишеш "остроумнико" и тогава задавай въпроси...:))) Тук, ако това не си научил, здраве му кажи...:))))
100
0
 
4
 
! Отговори
Momchil преди 13 години
Не си ме обидил за да ми се извиняваш. Всеки има право на менние. Все пак оценявам жеста ти. Успешна седмица и на теб!
99
1
 
3
 
! Отговори
Momchil преди 13 години
По какво съдиш, че не живея и не работя в България, остроумнико ?! Че имам западен тип на мислене ли ?! Еее, имам новина за теб! - И в България съществуват такива хора, различни от теб, възпитани и дисциплинирани, колкото и трудно да ти е да го повярваш!
98
1
 
3
 
! Отговори
Momchil преди 13 години
Аз не съм нарекал никого конкретно тук мързеливец. Наричам като цяло (болшинството) народа ни такъв. Така си е и вместо да го отричаме трябва да го променим. Незнам защо толкова упорствата и твърдите, че не е така. Нима не сте ставали свидетели в службата ви на "скатване", на "неуважение към прекия ръководител" и т.н. ?! Не е ли истина, че повечето хора тук в БГ на работа просто чакат да стане 17:00ч. и да се изсипят по кафетата ?!
97
2
 
1
 
! Отговори
... преди 13 години
Приеми извиненията ми и пожеланията за успешна и ползотворна седмица на всички
96
0
 
4
 
! Отговори
NG преди 13 години
А, тук какво си мислеше, че изкарваш парите си "на гърба на другите"...? За това ли се махна...?
95
0
 
5
 
! Отговори
Балин преди 13 години
Състоянието е плачевно заради тарикати като теб Момчиле не може да наричаш някой мързеливец, ако не го познаваш или съдиш по себе си?
94
6
 
3
 
! Отговори
Momchil преди 13 години
Аз не намирам нищо плачевно в това, че някои няма да почиват (да не говорим, че от 5 души - 4 почиват не е никак малко). Това ли е най-важното бе хора ?! Нима не е плачевно зравеопазването?! Ами образованието ?! Ами инфраструктурата ни?! Има много повече и по-важни неща,за които да се ядосвате и притеснявате, от това, че ще пропуснете морето. За това вижте как да се променят именно тези неща, а не това да си почивате. Празници в БГ БОЛ !!!
93
4
 
3
 
! Отговори
Momchil преди 13 години
Човече, аз си изкарвам парите с труд и дисциплина, а това "на гърба на другите" няма нищо общо с мен.Толкова за работата ми.Истината е, че хората в БГ ценят само това, което получават, но въобще не се замислят какво всъщност дават.Изказването ми за "мързеливците по бай Тошово време" означаваше, че минаха времената, когато и да работиш и да не работиш - получаваш едно и също.Много хора все още са свикнали само да получават и в 1 момент като им секна кранчето ореваха света. Само те са си виновни!