1000 лъжливи сигнала на тел.160. Наказани – няма!

Разходите за едно излизане са между 85 и 100 лв.
21 юли 2010 08:25,
17
1000 лъжливи сигнала на тел.160. Наказани – няма!
Снимка: Булфото

Близо хиляда лъжливи обаждания са подадени от началото на годината на телефон 160, съобщиха от "Пожарна безопасност и спасяване".

Преките разходи за едно излизане са между 85 и 100 лв.

От пожарната обаче уточняват, че не разполагат с данни за наказани граждани, които са подали лъжливи сигнали на тел. 160.

На единния телефон 112 средно на ден пък  постъпват около 11 000 повиквания.

Средното време за отговор на повикване е под 4 секунди, а за приемане на инцидент - под 3 минути.

Процентът на недобросъвестните обаждания все още е традиционно висок в цяла Европа, констатират специалистите.

Миналият месец правителството реши да пренасочи спешните повиквания от телефони с номера 150, 160 и 166 към единен европейски номер за спешни повиквания 112.

Пренасочването се очаква да завърши до 30 септември 2011 г., а процесът няма да се усети от хората, уверяват експертите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
4
 
! Отговори
Запознат до 11 преди 13 години
Май ти не си в час изобщо, всеки GSM си има идентификационен код, който се изпраща 'в пакет' с GSM номера ти всеки път когато се обаждаш на когото и да е. Този код или наречи го номер е уникален и е много лесно да се разбере на кой е GSM-a след като преди малко си извадил регистрираната СИМ карта и звънкаш на 112. Има и уреди за много точна локация откъде се обаждаш, коя клетка първа ти прихваща сигнала и т.н. Просто никой не иска да го направи, губят те като клиент. Нещо неясно ?!
16
2
 
4
 
! Отговори
Възпитател преди 13 години
Налегна ме носталгия по старите добри ТВУ-а!!!
15
3
 
4
 
! Отговори
нова бразилия преди 13 години
Ти колко си ***!
14
6
 
3
 
! Отговори
нескафе преди 13 години
Разходите са от 85 до 100 лв на излизане, както следва:шопска салатамешана скаратри биридесертменюто умножавате по числеността на дежурния състав.
13
2
 
1
 
! Отговори
1000 преди 13 години
Толкова ли няма технология да ги засичат тези? Като хванат един такъв трябва да работи толкова време безвъзмездно в пожарната, че 5 пъти да си изработи разходите. Да разчиства овъглени останки там, че да разбере с какво се е бъзикал. Тинейджъри, всичко им е на майтап.
12
3
 
1
 
! Отговори
asd преди 13 години
Дори и от заключен GSM апарат....
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Май изобщо не си Запознат. 112 може да се набере и проведе разговор от ГСМ без СИМ карта.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ne e taka, pozarnata islisa vinagi no hvanat li te v lazlivo povikvane pla6ta6 i maika si i ba6ta si ako ne zatvor4e
9
3
 
8
 
! Отговори
Запознат преди 13 години
СИМ картите са регистрирани на пълнолетни граждани винаги. Мобилните оператори обаче са толкова могъщи, че ако им искаш данни за потребителя, или да му се анулира картата при системни нарушения абсурд, нали всеки месец им цъкат по 20-30 лева от него. Докато не натиснат мобилните оператори няма оправия, иначе сега *** стои в някое кафе и се обажда на който си иска по 112 и псува по цял ден без да е наказано. А и отдавна е минало времето на НЕпълнолетните, на запад и за тях има строг съд..
8
11
 
0
 
! Отговори
Емил преди 13 години
Решението е доста просто! Знам например как е в Германия- там, за да се намеси пожарната трябва да й се плати. Таксата варира даже според това, какви неща е трябвало да извършат, за да потушат пожара. Смятам, че същото трябва да се въведе и в България - ако искаш да викаш пожарна - плащащ!
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
еми оня ден примерно ставам рано сутринта и гледам през прозореца адски дим. Ама беше толкова гъст че въобще не се разбра от къде идва. Обадих се на 112, те ме свързаха с пожарната и аз им обясних какво се случва. После май се оказа че някви *** са палили огън в една горичка до нас и кой знае къв *** са запалили. Ами все пак мисля че бях длъжен да се обадя веднага. По добре да има някакъв ефективен закон срещу подобни паления на огньове. За тва също глобяват на запад!!!
6
2
 
5
 
! Отговори
тъпо преди 13 години
Номерата се виждат дори и на стационарните телефони. Да ги глобяват и точка. Така може да пострада някой който наистина има нужда от помощ. Просто отива полицията хоп зад решетките и докато не дойде някой да му плати в троен размер примерно разхода за излизане на пожарната да не го пускат. Елементарно.
5
2
 
1
 
! Отговори
(без значение) преди 13 години
Питам сериозно, нямам размишления, инфо, не знам факти... по тази тема съм "слаб". Затова питам:Кому е нужно да подава фалшиви сигнали? Защо, с каква цел може да се прави това?Дали е грешка - недобра преценка за ситуация, дали е умишлено (за да бъде "прецакан" някой) ... или още не знам си какво? Къде е истината?Някой може ли да даде повече инфо?
4
2
 
4
 
! Отговори
3456789 преди 13 години
Да ги съдят подобаващо, иначе няма смисъл!
3
2
 
11
 
! Отговори
tulski преди 13 години
" лапетата ще си правят майтап " Това е проблема. 90% от фалшивите сигнали са от келемета, които са малолетни и закона ги защитава при всички случаи.
2
3
 
1
 
! Отговори
. преди 13 години
зиларката харчи повече гориво от колкото вода за гасене и нали некои пичели...както казва един наш ритнитопковец....пари има...
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кучето скача според тоягата, естествено, че като никой не ги бара, лапетата ще си правят майтап и ще засичат за колко време ще дойде пожарната. Сега вече всички карти са регистрирани и пак няма наказани, значи проблема не е в тези който се обаздат.