"Това е моят шанс да намеря себе си" предлага Агенцията по заетостта

817 висшисти ще работят в държавната администрация
21 юли 2010 21:40,
4
"Това е моят шанс да намеря себе си" предлага Агенцията по заетостта
Снимка: БГНЕС

Стажуване за девет месеца в държавната администрация ще бъде осигурено на 817 висшисти до 29-годишна възраст, информират от Агенцията по заетостта. Възможността е по програма "Старт на кариерата".

Заявени са 585 работни места в централни ведомства, 54 – в областни управи, и 178 – в общински администрации. Младежите получават възнаграждение 400 лева, поема се изплащането на социалните и здравните осигуровки за сметка на работодателите, допълнителните възнаграждения по Кодекса на труда, годишният платен отпуск и болничните.

Образованието и квалификацията на кандидатите трябва да съответстват на заявените работни места.

Седемдесет безработни младежи – с основно и по-ниско образование, ще придобиват различни занаятчийски умения по проект "Това е моят шанс да намеря себе си", който вече започна, информират от агенцията.

Проектът се изпълнява в Бургас, Видин, Монтана, Пазарджик, Смолян, София, Хасково и в Софийска област. През юни в него са включени 56 младежи.

Целта на започналия през юни проект "От училище – заети в туризма" пък е създаването на условия за професионална реализация на завършващите професионално образование по туризъм младежи.

Схемата предвижда да бъдат консултирани, мотивирани и наети за стажуване 300 безработни младежи, регистрирани в бюрата по труда на територията на областите Добрич, Варна, Русе, Шумен, Видин, Монтана, Търговище и Силистра.

Могат да участват младежи, завършили професионално образование по професии от направленията "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг" и "Пътувания, туризъм и свободно време" през последните 24 месеца, без трудов стаж по съответните професии. Записалите се вече са тридесет и двама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Агенция по заетостта
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Срамно да имаш висше образование, а да пишеш на маймуница. Ще се радвам да разбера, какво е завършила младата дама?
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
DA NE SE OBIJDAME TAKA DE...a uj se pravime na umni hora -koi kakto moje taka da si pi6e kakvo tolkova
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом пишеш на маймуница - гладна ще стоиш!
1
9
 
0
 
! Отговори
f...k преди 13 години
sofianka sam s vis6e -rabotia studena kuhnia-vzimam 60 lv sedmi4no ke6,2 na 2 po 12 4asa.....poniakoga niama kakvo da iam bukvalno-sega ima djanki-no esenta?pestia za knigi ,telefon tok,vseki vtori mi vika sofianka-gazarka...i sa tia programi 6te gi iztsutsat cigane e . b. mu maikata