НАП отличник – събра повече здравни вноски от 2009 г.

До края на годината от агенцията очакват още 1,386 млрд. лв.
28 сеп 2010 11:38, Красимир Ангелов
41
НАП отличник – събра повече здравни вноски от 2009 г.
Снимка: БГНЕС

С 81,2 млн. лв. повече от здравноосигурителни вноски събра Националната агенция за приходите през август тази година в сравнение със същия период на 2009 г., съобщиха от агенцията.

Към 31 август постъпленията по бюджета на Националната здравноосигурителна каса са в размер на 916,3 млн. лв., като година по-рано те са възлизали на 835,1 млн. лв., което е ръст от 10 процента.

Два пъти и половина повече са събраните вноски за здраве от трайно безработни, които не получават обезщетение от Бюрото по труда, и студентите над 26 г.

Освен това от НАП отчитат, че за осемте месеца на тази година по сметките на агенцията от лица, които внасят сами здравноосигурителните си вноски, са преведени 57,7 млн. лв., докато през 2009 г. трайно безработните са платили само 22,7 млн. лв.

До края на годината от НАП очакват да съберат 1,386 млрд. лв. от здравноосигурителни вноски.

От агенцията посочват, че чувствителното увеличение на събираемостта на здравните вноски се дължи най-вече на кампанията на НАП за плащане на стари задължения за здраве, на по-високата вноска за здраве и на по-дългия период, в който трябва да са плащани здравни вноски, за да не са прекъснати правата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: НАП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
питам преди 13 години
Защо НАП не възстановавя неправомерно платени здравни осигуровки? в случай когато едно лице е осигурявано на повече от едно място, или се е самоосигурявало за същият период? Или да очакваме двойна здравно осигурителна помощ?
40
0
 
4
 
! Отговори
диди преди 13 години
и кажете КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТЪТ ОТ ТАЗИ ВИСОКА СЪБИРАЕМОСТ?
39
0
 
3
 
! Отговори
Лъки преди 13 години
пълен абсурд е цялата тази здравна реформа и ЗОК, като си помисля какви пари се събират, а резултат никакъв,всичко потъва в една "бъчва без дъно". Опитаха се наши да копират нещо, но отвсякъде обраха само негативите на чуждите ЗОКаси. 1.Защо това осигуряване е Задължително, а не индивидуално, които не иска да си плаща дебелите цени, ако стане злополука и няма ос?2. Защо всички събрани вноски не се събират в индивудиален здр.осиг.фонд.?3. Защо здравната каса покрива едва половин плобма на зъб?
38
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Абе няма ли да ни санкционират от евро съюза за това че търсят ЗО от безработните, навсякъде в ЕС ако си безработен не плащаш нищо.Имаш си здравна карта която е напълна безплатна. Отново Абсурдария- като не работиш откаде пари за ЗО, кръвопийци
37
0
 
3
 
! Отговори
Лъки-Варна преди 13 години
Защо събираемостта на здр. вноски и здравното ни обслужване са две обратно пропорционални величини, г-жо министър с усмивката???
36
1
 
2
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Комунист ли е номер 10 мотика.Мамицата им партизанска крадлива и лъжлива мързелива.Не са наядоха да лъжат и да крадат.Че и претенции имат ах ах ,че измряха никола петковистите да ви покажат от къде изгрява слънцето *** и терористи мръсни.
35
2
 
0
 
! Отговори
ДИМИТРОВА преди 13 години
Кои са тия роднини,които всеки месец внасят ЗО на безработните си близки.Близките им като немогат да си платят ЗО от какво живеят.Процентът на хората,които притежават автомобили,жилища,GSM ,ходят на почивка в чужбина е много по-голям и какъв е извода?Хитрата сврака с двата крака.
34
0
 
3
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Правилно мой човек.На село да видиш как става работата един такъв изедник още не могат от съдебна медицина да му опишат телесните увреждания.Ще чакаме дъжд да завали ,че да остане в калта.Няма такова нещо нацепи му тъпата кратуна на нападжията да не може да даде обяснение на селския джандар да видиш как заобикаля селото ш началника му излиза в отпуска по бързата процедура.Саймо земеделците ще оправят работата.Никакви комунисти и еверейски маймуни -банкери и тем подобни лъжци не вършат работа сам
33
0
 
6
 
! Отговори
Go преди 13 години
"Два пъти и половина повече са събраните вноски за здраве от трайно безработни, които не получават обезщетение от Бюрото по труда, и студентите над 26 г." *** - с това изречение се гордеят, че са събрали повече вноски от хора без доходи (рекетират явно безработните българи, защото *** не плащат осигуровки, а получават обезщетения). А на повечето безработни българи вноските ги плащат техни роднини и приятели, т.е. тези хора плащат на "държавата" двойно. В НАП са просто ***.
32
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 13 години
тъй като чета всичко тук сме на едно и също мнение.интересно ми е някой важен човек ще прочете ли това което ние считаме че е вярно. много е тъжно че само констатираме и нищо не можем да направим.малък народ с малки доходи и малки души
31
0
 
2
 
! Отговори
Без думи...за НАП преди 13 години
ЧЕСТИТО!Още началници и чакащи заплати, ДМС и контрилиращи. Кой ще работи? анонимен потребител 28.09.2010 11:32 а 4естита нова дирекция/////////// в прованса режат, у Софето оба4е си им трябват хора........
30
0
 
3
 
! Отговори
Без думи...за НАП преди 13 години
Кой да мислиНикой не мисли, че в близките години ще останат само ръководни кадри без ревизори, старото поколение си отива,къде са младите ?.......
29
0
 
4
 
! Отговори
Без думи...за НАП преди 13 години
Кошмар!Имам чувството, че живея в някакъв кошмар. Началниците и дирекциите се множат, инспекторите "хварчат" като финикийци от град на град по ревизии. Колеги напускат. Дянков "точи" ножа на премиите. Да ни е честито всичко това! Сабирайте парички мили пчелички за чест и слава на родината!
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И КВА ФАЙДА ОТ ТОЗИ "ЗАКОНЕН РЕКЕТ"? МНОГО ДОБРЕ СИ ГО ЗНАЕМ, ЧЕ ОТИВАМЕ И СИ ПЛАЩАМЕ ВСИЧКО .ЗДРАВЕТО НА НАРОДА СА ГО ПРЕВЪРНАЛИ В СТОКА
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХАХААХ 1 МИЛИАРД ЛЕВА ОТ ЗДРАВНИ И СЕГА ЩЕ ВЪВЕЖДАТ И ДОПЛАЩАНЕ ПОЗНАЙТЕ КАДЕ ОТИВАТ НАШИТЕ ПАРИ
26
0
 
7
 
! Отговори
Еди преди 13 години
В поместената цифра влизат ли вноските от ***? Или Дянков и сие Бат Бойко ги къткат гальовно и всички ние Българите ще им плащаме? А и както искат платено здравеопазване от тях какво ще вземат. Аз не искам да плащам. Нека да ми внасят тези пари по дадена сметка и когато ми се наложи да се лекувам да разписвам за разход от нея. Да се ползва само за това.
25
0
 
9
 
! Отговори
селянин преди 13 години
И как успяха да съберат на безимотните и базработните вноските?А *** и прости андрешковци?Как е станала тази работа.Аз досега на съм видял на босия как са му взели цървулите?Някой компетентен мухъл от НАП ще обяснили?
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е сега като почнем официално да си доплащаме в болниците ще стане още по голям отличник!
23
1
 
8
 
! Отговори
Мина преди 13 години
Тези от НАП станаха герои.Горките хорица плащат си осигоровки за да не им прекъснат правата.Всъщност за какви права говорим ,след като си плащаш всичко ,плащаш потребителска такса,ако се наложи да влезеш болница и там плащаш и не дай си боже ако ти се наложи операция да ти правят,тогава започва рекета от лекара и на това казваме безплатно здравоопазване.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Крепим на Дянков убития бюджет, здравеопазване НИКОГА