Паметник на разрухата

2 етажа, 55 000 места – от 20 г. стадион "Пловдив" стои недовършен
28 сеп 2010 18:46, Екип на Dnes.bg
165

 

Най-големият стадион в България – стадион „Пловдив“, стои заключен и се руши. Ако беше завършен, той щеше да има 55 000 седящи места и да бъде единственият стадион с два етажа у нас. От 20 години вторият етаж стои недостроен.

Официално стадионът е открит през 1950 година. Тогава имал 30 хиляди места и се казвал "9 септември". На терена му са играли Барселона, Байерн Мюнхен, Ювентус, Лацио, Реал Сарагоса и Цървена Звезда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
2
 
0
 
! Отговори
dre преди 13 години
Малко е спорно - не съм видял групи от хора да излизат от МОЛ и да се бият помежду си, както и да трошат всичко наоколо. Напоследък по-ценното на стадионите е, че правят хубави концерти. По-добре е да се правят спортни площадки, където всички да могат да спортуват, а не нещо като футболисти да се спъват от топката срещу луди пари на стадионите.
147
0
 
4
 
! Отговори
dmk преди 13 години
Има група във Фейсбук- вече с 12 000 подпрепящи идеята... и доста снимки от славното минало на стадиона, за който се съмнява, че стадиона не може да бъде напълнен.. Срамота е толкова скъпо съоръжение да се изостави и то при положение, че няма алтернатива в страната, освен строеж на ново..
146
0
 
9
 
! Отговори
izidar преди 13 години
20 miliona s normalna firma, a ako se organizirat zatvornici da go dostroqt kolko 6te izleze!?Nikoga ne se misli ne6to racionalno, postonqno se gleda kak da se oderat horata, koito pla6tat tezi danyci.
145
7
 
0
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Кое е неправилното на разположението?
144
12
 
0
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Националните стадиони са глупост. Това се вижда много добре в ситуацията със стдион Васил Левски. Огромен разход, който не се изплаща от 5-те срещи на нац отбори годишно, нито от финала и полуфиналите на купата.. И няколкото концерта не помагат особенно! Като добавка, дву милионна София не може да напълни 40 000 стадион, да не говорим за Пловдив - 53 000.. Трябва да се направи всичко възможно да се лицензират повече клубни стадиони и националите да играят на повече места (като испанците).
143
10
 
2
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Браво Българи!!! ето на това му викам аз единство! Щом стадиона е в Пловдив нека пловдивчани да му мислят ... какво да занимаваме цялата държава!
142
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
каквото и спортно съоражение да направят ... все ще е по-добре от всеки един МОЛ ;)
141
13
 
1
 
! Отговори
умен варненец преди 13 години
тоз пък- а че стадиона е единствения в света имащ неправилно разположение що не кажеш? какво като са го взели ***, то никой друг не искаше..а имаше ентусиазти но те предлагаха кооперации,мол или хипермаркет..чул недучул ама щом са *** значи са зло.според мен добре че са те иначе града щеше да бъде управляван от Данови Близнаци Баци и подобни които рушат а не градят.ето пример златни пясъци не е на *** а дружба е тяхна уж.е кое е по-добре???? или селянията на златните те привлича
140
1
 
16
 
! Отговори
Варненец преди 13 години
Е, те пловдивчани поне имат нещо построено. А във Варна - *** лапна офертата за новия стадион "Варна", събори стария "Ю. Гагарин" и край. По-точно изляха някакви бетонни основи, но след германски одит се оказа, че армировката е менте и сега нищо не се прави. Така ще е, докато *** управлява Варна!
139
10
 
1
 
! Отговори
Слави преди 13 години
Напълно те подкрепям ,а нека да се дадът и на плувците ,гимнаситците да се налеят пари в шахмата защо само този скапан футбол!?
138
12
 
0
 
! Отговори
кънчо преди 13 години
първосигнален селяндурино, имаш чувство на хумор като на зелена *** :D а и като не е македонски, да я махате грозната статуйка на филип македонски, че е срамота!
137
1
 
12
 
! Отговори
gero1 преди 13 години
za giore.ia se obesi niakade-plovdiv makedonski grad.ti ot kade se vze bre zevzek takov.da sdi bega6 ot tam ot de si
136
15
 
8
 
! Отговори
гьоре преди 13 години
а някой замисли ли се, че този стадион е просто нерентабилен? на мачовете на националния се събират вече под 10 000 души, а и те са по 4-5 на година. националите дори васил левски не могат да напълнят до половина, на трибуни за 53 000 публиката на националите ще е жалка картинка. има ли смисъл за 5 мача годишно да се дават толкова пари?
135
14
 
8
 
! Отговори
гьоре преди 13 години
глупости, пловдив е най-древният македонски град, основан от македонски тиранозавър рекс и е на 74 млн. години :D:D:D
134
3
 
21
 
! Отговори
ПЛОВДИВ преди 13 години
Пловдив е на 24 000 години. Не е грешка, а безспорен факт" - потвърди изпълняващият длъжността кмет, историкът и философ Александър Долев пред репортера на Plovdiv24.bg, Разказвайки по-рано днес пред гостуващи чуждестранни генерали за древната история на града, временният градоначалник хвърли в тъча българското присъствие, което бе чувало за 8000 години, с изреченото тройно по-голямо число. Всичко, разказа Долев, започнало от много голям спор навремето - някъде в началото на 80-те години на миналия век, когато бил студент първокурсник по история: на колко хиляди години била София, на колко - Пловдив? Софиянци били намерили древни археологически паметници, че градът им е на 4000 години. "Те на толкова си и останаха, а още тогава Пловдив официално си беше на 8000 години. Да, ама не! По-късно при нови археологически изследвания се оказа, че първите наколни селища по Марица са отпреди 24 000 години и софиянци умряха от яд. Дълго време тези факти се криеха, бяха преглътнали, че градът ни е два пъти по-стар от техния, но шест пъти им идваше в повечко", коментира Долев.
133
1
 
31
 
! Отговори
Столичанин преди 13 години
Хайде Пловдивчани. Вие винаги сте били по напред от всички в България по будност и култура. Както вече някои казаха трябва ви кампаниа в Фейсбук дори петиция до парламента. Не може да оставите този огромен хубав стадион да се разруши сам. Успех!!!
132
2
 
19
 
! Отговори
Петков преди 13 години
И защо ти реши,че точно за бойни спортове трябва да се дадат тези пари.. За да тренираме бъдещи побойници и убийци? Трябва да се създадат условия за развитие на спортните игри, но не става въпрос само за високо спортно майсторство, а за масовост за да се привлекат децата. Когато ние бяхме млади преди 30 години не стигаше мястото къде да си направим едно мачле с приятели.Имаше спортни площадки,но бяха постоянно заети.Сега е празно .Никой не играе.Само киснат пред компютрите или по кръчмите.
131
19
 
7
 
! Отговори
ddd преди 13 години
Двайсет милиона!!!Тези пари ако се дадът за спортове като Бокс ,Борба, Вдигане на тежести, бойни спортове ще има много повече смисъл отколкото да ги гледаме тия палячовци дето се чудят в коя чалготека да се забият!!!
130
11
 
5
 
! Отговори
Тото преди 13 години
Хаха 20 милиона за да може да някакви да играят сценки с уредени мачове. Моля, моля.
129
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
стотици хора инвестират милиони във кръчми,барове и клубове как па не се намери един който да инвестира в некво спортно съоръжение