Природният газ поевтинява малко, цената на парното – същата

Четири топлофикации навъртели дългове за 56 млн. лв.
28 сеп 2010 11:58,
16
Природният газ поевтинява малко, цената на парното – същата
Снимка: БГНЕС

Природният газ поевтинява с малко под 1% от 1 октомври, реши днес Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Постановената от комисията цена е по-висока от предложената от "Булгаргаз". Дружеството предлагаше понижение с 1,36%.

„Благодарение на местния добив на газ цената на горивото от 1 януари 2011 г.  се очаква да се понижи допълнително или поне да не поскъпва“, смята изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Димитър Гогов.

„От 1 октомври тази година няма да се променя цената на топлинната енергия, защото промяната в цената на природния газ е незначителна. Минималните процентни изменения на цената на природния газ не могат да повлияят върху цената на парното“, коментира от своя страна председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев.

„Ограничили сме максимално приходите на "Булгаргаз" с цел да се получи приемлива цена както за топлофикациите, така и за всички потребители“, коментира още шефът на регулатора.

Изпълнителният директор на "Булгаргаз" Димитър Гогов заяви, че финансовата загуба на дружеството до края на август 2010 г. е 56 млн. лева.

По думите му размерът на задълженията на четири топлофикации към „Булгаргаз" към 1 септември надвишава 45-50 млн. лева. Става въпрос за дружествата в София, Враца, Бургас и Плевен. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: парноприроден газ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Баламосват ни ! преди 13 години
На 16 юни т.г. ДКЕВР даде съгласие и цената на природният газ беше увеличена с 24.6 %. От тогава до сега беше лято и всички забравихме за това яко начукване. Днес стана ясно, че правителството е загрижено, а ДКЕВР още повече, в следствие на което цената на газа ще бъде намалена с цял процент. Това вече е голям подарък за тези които са зависими от природният газ. Те трябва да целуват ръка и други работи на тези които им направиха подаръка.
14
0
 
0
 
! Отговори
IVAN IVANOV преди 13 години
Koi puk se pritesnyava za cenata na gazta,hora razberete ne se kahurete za tova zashto cenata na gazta e padnala sus 0000,i nyakolko procenta no puk povishenieto e sus ot 5-6 procenta i na gore
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
uy na kolelo
12
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 13 години
Ако казваше истината щеше да знаеш,че загубилия поема разноските по делото.Тоест шанса топлофикация да те осъди е голям.Така че тези работи на друг ги разправяй.А иначе ако наистина те съдят браво така трябва.Сега всичко ще ти излезе двойно.Не може аз да си плащам пък ти не.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цената на газта не че намалява - просто прикляка, за да може по-силно да скочи нагоре :) Те от топлофЕкация затова не намалят цените. Даже се готвят за нови повишения по средата на отоплителния сезон. Те ги разбират тия работи ;)
10
2
 
2
 
! Отговори
ВВВ преди 13 години
До 9 Стабилен ли .Да видим какво ще прави ДКЕВР и Булгаргаз , когато през зимата народа от немотия и бедност не плащат на Топлофикация , а тя от своя страна не плаща на Булгаргаз . Няма да се вдига ли цената задължително ще расте нагоре пари странични няма и няма откъде да се вземат . Тогава да видим великия вожд как ще оправи настъпващия конфликт и надигащото се народно недоволство , защото само с ком. заповеди и пи ар акцци не се ръководи. Защото и с повече заеми не бива държавата потъва.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето виждатели като имаме такъв стабилен премиер как пада цената на газта!!! Ако беше Станишев на власт още, и газта, и парното, щяха да са поне 2-но по-скъпи!!! Да му целувате ръцете на г-н Борисов ако го срещнете!!!
8
2
 
2
 
! Отговори
он преди 13 години
Стига сте плювали топлофикация, няма по евтин вариант за отопление за сега. Проблема не е в топлофикация, а в сградите в които живем. В нов блок съм от 2009г, в тристаен 80 - 90 м2, тази година изравнителната сметка беше 650 лв за цялата година потрбление на парно и топла вода, това прави 50 лв на месец и това е отопление на 3 стаи и два пъти на ден душ за 3ма човека, искам да кажа без икономии. Предложете ми по изгоден вариант. За същите параметри моя приятелка плаща за газ 300 лв месечно....
7
1
 
8
 
! Отговори
МАМА ВИ МРЪСНА преди 13 години
ТО И ТОВА ОСТАВАШЕ, ДА ВДИГАТ ЦЕНАТА ПРЕЗ МЕСЕЦ, ЦЕНИТЕ НА ГАЗА ВЕЧЕ ГИ ВДИГНАХА ПРЕЗ ЛЯТОТО!!!
6
5
 
2
 
! Отговори
БАУ преди 13 години
Парно не плащах с години съсвем умишлено. Топлофикация ме съди...накрая се оказа, че разноските им по заведеното от самите тях дело, надхвърлят сумата, която им беше присъдена...смях.....и това ако е тъговско дружество, тури му пепел!
5
2
 
5
 
! Отговори
и кво? преди 13 години
Цената на парното е под себестойността си, аз се отоплявам на газ и ми излиза доста по-скъпо, отколкото на софиянци. Само знаете да се оплаквате, а данъкоплатците ви издържат.
4
1
 
10
 
! Отговори
bb преди 13 години
Б.Б. каза, че като премахне посредниците във веригата, цената на природния газ ще падне драстично!Премахна ли посредниците или вече забрави?Цената падна ли, защото аз не разбрах?Ей тези въпросчета да го питат журналистите.
3
0
 
2
 
! Отговори
ъу6 преди 13 години
Благодарение на местния добив на газ цената на горивото от 1 януари 2011 г. се очаква да се понижи допълнително или поне да не поскъпва, смята изпълнителният директор на Булгаргаз Димитър ГоговЗаглавието е некоректно , защото "или поне да не поскъпва" , има две възможности...
2
2
 
11
 
! Отговори
бг преди 13 години
Господ да ги убие тия топлофикации !!!
1
1
 
16
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Е С Т Е С Т В Е Н О !!!!! Да не сте очаквали да падне нещо в БГ ..............................