Аз съм от значение

SOS Детски селища осигурява онлайн подкрепа за младежите, напускащи грижа
30 сеп 2010 12:20,
4
Аз съм от значение
Снимка: sled18.sosbg

Младежи, отглеждани в алтернативни форми на грижа – институции, центрове за настаняване от семеен тип и приемна грижа, могат от днес да получават онлайн подкрепа и отговори на въпросите, които ги вълнуват след напускане на грижата: какви са възможностите за временно настаняване, обучение, работа, социална подкрепа и др.

Това става възможно благодарение на официалната уебстраница на кампанията „Аз съм от значение”, която се реализира по проекта за Подкрепа при напускане на грижата, изпълняван от SOS Детски селища България. Уебстраницата е на адрес www.sled18.sosbg.org.

На сайта освен подробна информация за застъпническия проект и активностите по него, младежите, напускащи грижа, могат да намерят специалната секция, наречена „Онлайн подкрепа”.

В нея е поместена форма за обратна връзка, в която те могат да споделят своите конкретни тревоги и проблеми, и да зададат въпросите си. Анонимността на потребителите е запазена – те ще получават писмено отговори от експертите по алтернативни грижи на SOS Детски селища България.

Най-често задаваните въпроси и отговорите към тях ще бъдат помествани на сайта, в секцията „Онлайн подкрепа”, без да се споменават имената и имейл адресите на потърсилите помощ и съвет. Идеята е така да се помогне на максимално широк кръг от младежи със сходни проблеми.

В рамките на секцията „Онлайн подкрепа” са поместени и линкове, които посетителите могат да използват, за да намерят полезна информация за образование, работа и др.

Сайтът на кампанията ще предоставя също полезни материали за специалистите, работещи с деца в риск и за експерти, които се застъпват за правата на децата.

Кампанията „Аз съм от значение” стартира официално през август 2010 г. и ще продължи и през 2011 г. Кампанията цели да провокира в обществото ни дебат за съдбата на младежите, които напускат грижа при навършване на пълнолетие, както и да фокусира вниманието на отговорните институции върху този проблем.

По данни на Държавната агенция за закрила на детето само през миналата година повече от 450 младежи на 18 години са напуснали специализираните институции, центрове за настаняване от семеен тип и приемна грижа.

В домове у нас се отглеждат 6730 деца, близо 284 в приемни семейства и в 374 центъра за настаняване от семеен тип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
статията преди 13 години
Май не си от значение - никой не те посещава !!!
3
0
 
1
 
! Отговори
ученик преди 13 години
Браво !да можех в училище да го правя....Translation from Bulgarian to English with Google Translation!!!!!
2
0
 
1
 
! Отговори
друг лингвист преди 13 години
То същото е и със заглавието"Аз съм от значение" -"I'm important"Е, може ли така ?"Аз съм от значение", това е буквален превод, недейте така...то е по-лесно, но нали за това учим език - за да превеждаме правилно !!!
1
0
 
1
 
! Отговори
преводач, но не гугъ преди 13 години
Ето как е преведено това - щото друго обяснение нямам на подобен превод :SOS Детски селища осигурява онлайн подкрепа за младежите, напускащи грижаПревод от български на английски с гугъл преводачSOS Children's Villages provides online support for young people leaving care???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!