КНСБ събира 20 000 в центъра на София

Синдикатите готови с мащабния протест срещу пенсионната реформа
30 сеп 2010 14:35, Красимир Ангелов
97
КНСБ събира 20 000 в центъра на София
Снимка: Булфото

Между петнайсет и двайсет хиляди души ще присъстват на националния протест на 7 октомври срещу предложенията за промени в пенсионната система, съобщиха от КНСБ.

“Ние продължаваме своята протестна кампания със, без или въпреки "Подкрепа", защото хората отдолу искат да направят това”, заяви вицепрезидентът на синдиката Пламен Димитров.

От КНСБ обявиха отново, че очакват да съберат общо няколкостотин хиляди подписа в подкрепа на искането за изтегляне от Народното събрание  на законопроекта за промяна в Кодекса за социално осигуряване.

В Стара Загора вече са събрани 10 860 подписа, в Габрово – 5000, във Варна – 5600, и в Плевен – 5100, за много от градовете все още няма обобщени данни, заявиха от синдиката.

“Целта на протеста е този законопроект в този вид да не стане факт, законът все още може да бъде спрян и изтеглен”, обяви Пламен Димитров и допълни, че конфедерацията очаква официална реакция от премиера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: протест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
1
 
! Отговори
ав преди 13 години
Нищо няма да станане защото синдикатите особено Подкрепа се подмазват на ББ ,а българите са страхливци когато трябва да защитят правата си.Робска психика!
89
1
 
1
 
! Отговори
много сте преди 13 години
Синдикатите-още един хрантутник -алчен,подъл и непочтен.
88
0
 
3
 
! Отговори
noname преди 13 години
И този път КНСБ уж ще протестира и в края на краищата ще се врътне и ще подкрепи реформата......Помните ли учителската стачка?Тогава стачкуваха 70 000,които после останаха предадени точно от синдикатите!!!!Помнете уроците от историята и не се лъжете,не им вярвайте, те ще вземат някой лев за да мине тази реформа!!!
87
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СМЪРТТТТТ НА СИНДИКАТИТЕ.
86
2
 
10
 
! Отговори
истина преди 13 години
Ако "синдикатите" постигнат същите "успехи", които имаха с Кремиковци, значи:1. Пенсионерите са предадени.2. Ще умрат от глад.
85
0
 
3
 
! Отговори
ай преди 13 години
На съда може и да е ясно, ама на много хора явно не е!
84
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Там сме - че бутаме Тиквеното правителство!
83
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абсолютно те подкрепям. Още повече че София се напълни със селяни и селянки, готови да пробиват със задниците си, да плетат интриги и да работят без пари само и само да се фукат на село, че вече са Софиянци/Софиянки. Мерси от такива.
82
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Винаги съм считал построяването на "Кремиковци" за уникална и скъпоструваща на всички нас грешка. Подлъгаха хиляди хора да се струпат на едно място и накрая ги изгониха. Преди време гледах по тв репортаж за работниците там - меко казано ужасни условия на труд - полусрутени сгради, баните приличаха на руини, а хората изглеждаха като от роман на Дикенс. Къде бяха великите синдикати тогава? Разхождаха се с книжни шапчици и се вайкаха. Все още има наивници, убедени че синдикатите ще им помогнат.
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
най-добре човек да работи за СЕБЕ СИ!!! Без *** за шефове и без селянки, които се чудят как да направят *** на шефа за една допълнителна премия!!! Аман от тия простотиии - а те са навсякъде! Аз работя над себе си и за СЕБЕ СИ!!! САМ съм си шеф - а това е най-готиното нещо. Не завися от никого!!!!
80
1
 
6
 
! Отговори
Кукловод преди 13 години
Питай шефа си за тези неща. Същия този шеф, за когото работиш ДОБРОВОЛНО и си му позволил да ти отнеме 8 часовия работен ден и платения годишен отпуск. Същия този шеф, който ти е предложил, а ти си се съгласил да те осигурява на 400 лв. а да ти дава 1200 лв. заплата.
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами директора ли ви го назначи този председател, защо не го смените или сте бъзлювци и скате от вън някой да доиде и да ви го свали. То кураж трябва и на работното място за да се отстояват позиции не само във форума плачещ приятелю.
78
1
 
1
 
! Отговори
до 77 преди 13 години
ти четвъртък в качеството си на какъв питаш, плащаш ли членски внос, ще бъдеш ли в четвъртък на площада или просто еи така по тарикатски членски внос не плащаш от скрънзълък, на протести не ходиш от страх но във форума си питащ и герой.
77
0
 
9
 
! Отговори
кольо дългия преди 13 години
КАКЪВТО Е НАРОДА ТАКОВА Е ПРАВИТЕЛСТВОТО /САМО ПЛЮЕТЕ И НИЩО ВСЕКИ СЕ СКРИЛ СЯНКА И МЪЛЧИ И ГЛЕДА СЕЙРА НА ДРУГИТЕ / ЗАТОВА ГЪЧ И САМО ГЪЧ/ВАШ КОЛЬО ДЪЛГИЯ
76
4
 
16
 
! Отговори
четвъртък преди 13 години
Да питам синдикатите-къде е 8-часовия работен ден,къде е 5-дневната работна седмица,къде е работното облекло,къде са нормалните условия за труд,къде са платените отпуски на многото в сивата иономика,къде са много неща,извоювани преди много години и съществували мнооооого години
75
3
 
4
 
! Отговори
фдв преди 13 години
Профсъюзите са докарани до просяци....?!?! Ти нещо не си в час! Махни тези червени очила.
74
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
20год анатемосваха профс. като комунисти, червени, ненужни...Докараха ги до просяци. Сега в БГ синдикатите са нищо, никой не защитава интересите на работниците. Така е много по-лесно да се управлява - кеф ти данъци, кеф ти пенсии.... Дано по-скоро да разберат хората, че имат нужда от защита - иначе си остават зависими от настроението на царчетата. А бог високо, цар далеко...Дано да съберат и да направят голям митинг, само така ще им се чуе гласа...
73
7
 
19
 
! Отговори
машстроец преди 13 години
Синдикати в България НЯМА. Хора не вярвайте на КНСБ. Ще ви разкажа какво стана с работниците от фирма Машстрой-Троян. Преседателя на КНСБ във фирмата вместо да защити работниците гледаше да не ядоса директора, за да може да остане последен в завода и да се пенсионира за да вземе 6-те заплати при пенсиониране. Всичките 600 работниците бяха изхвърлени с по 200 лева обезщетение.
72
6
 
17
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Всички, които тук говорят против стачки сигурно получават заплати над 1000 лв. Да, точно заради този манталитет сме на този хал, получава г-н Х 1200 лв и казва "Абе за съм си добре, да се оправят, не ме интересува, ако ще бензина 5 лв да става и хляба 2лв" Е тези сега тук са против. Щото може да им се наруши спокойствието, току виж нещо блокирали и ще изпуснат келепира. БайГаньовци
71
1
 
6
 
! Отговори
Криста преди 13 години
Днешните "червени" бабички са вече тези,които не бяха бабички през 1989...А "онези" или ги няма или не им пука вече.