Дянков без обвинение. Засега

Министърът дори не бил разпитан за скандала с резерва на БНБ
Обновена: 18 окт 2010 11:32 | 1 окт 2010 10:56,
62
Дянков без обвинение. Засега
Снимка: БГНЕС

Към момента няма повдигнато обвинение срещу вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков за разгласяване на секретна информация.

Той дори не е разпитан като свидетел, обяви говорителят на Софийската градска прокуратура Маргарита Немска.

"Бъдещи несигурни събития прокуратурата не коментира", категорична бе тя.

Досъдебното производство в момента се води срещу неизвестен извършител. Става въпрос за информацията, която финансовият министър огласи преди година, че се планира 1 млрд. лева от резерва на БНБ да бъдат депозирани в частни банки.

В момента са разпитани около 15 свидетели – всички хота, които са имали достъп до документа, и е назначена експертиза, която трябва да установи дали информацията, която Дянков съобщи, е класифицирана или не.

Очаква се експертизата да бъде готова в едномесечен срок. Тя ще бъде извършена от Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ).

Още по темата

На този етап не е ясно дали Симеон Дянков ще бъде разпитан преди или след изготвянето на експертизата.

При всички положения обаче обвинения не могат да му бъдат повдигнати, без той да даде показания.

Предвидената в закона санкция за разгласяване на държавна тайна е три години лишаване от свобода или освобождаване от наказателна отговорност и глоба между 1000 и 3000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: Маргарита Немска
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
4
 
! Отговори
Баба Генка преди 13 години
Симеончо, време е да опиташ вкуса на народа: "Шпек народен"
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прокуратурата трябва да се занимава с всички престъпници - включително тези дето се възползват от класифицирана информация по един или друг начин, включително и тези които са на власт в момента.
58
2
 
2
 
! Отговори
Wiliana преди 13 години
Сьсел..., с любовница:-)))))))))))))))))))))
57
2
 
5
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Ай стига глупости вече бе! Тая прокуратура няма ли си друга работа та се занимава с глупости. Класифицирана информация, некласифицирана дрън-дрън. То в тая държава и използваната тоалетна хартия минава за класифицирана информация! Не се занимавайте с глупости, а съдете бандити! Щото ми писна да слушам едно и също - прокуратурата внесе обвинение, а съди и го върна щото допуснали някаква си грешка!
56
2
 
3
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Вземи се научи на български моме , че нищо не ти се разбира. Р.Р. Да видях че съм допуснал две граматически грешки, щото си имам и друга работа вместо да чета твойте йероглифи.
55
1
 
3
 
! Отговори
наздраве преди 13 години
53 добавен от: TPE3BEH преди 46 минути до: пиян Смятам, че ако си кажете по едно наздраве ще се сближите съвсем :)))
54
6
 
4
 
! Отговори
KREMENA ST ZAG преди 13 години
DEAREST UNSS-Ikonumisd BP,,---Utbeliazvam-Ti sastu Ispultuvash NEbulgarskata duma F O R O M ......NEbulgarskata I K U N O M I K A ,,,,,NEadekvaten,,,NEkomprtenten,,,,,,EFEKT-------VSE NE--_BALGARSKI DUMI--BULGARSKI IKONOMISte-BP
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А кои са повечето хора:) Това, че представлявате себе си е добре, въпреки, че не е много сигурно:)))))))) Може ли да ги изброите поименно:)Сигурно са и близките на починали хора,които ги разкарват между болници и не ги приемат! Май последния случай беше от Свищов:) Хайде пътници:))))))
52
4
 
4
 
! Отговори
TPE3BEH преди 13 години
Te и *** се обиждат на *** :)Всеки който в днешно време реве и е недоволен, е правил далаверите преди и се гушил като за световно. Кой е правил ремонти за 500 000 лв. на мазе, кой е изписвал пациенти преждевременно и е изисквал пари от здравната каса за целия престой - примери има много. Аз и повечето хора в БГ одобряваме работата на това правителство. А вие си драскайте тука небивалици, колко си искате.
51
0
 
5
 
! Отговори
пиян преди 13 години
прав
50
1
 
7
 
! Отговори
пиян преди 13 години
И не защитавам Станишката,само отбелязвам -ЗА изнасяне на секретна информация-Хамстера с обвинение/така и трябва/,хер Флик БЕЗ ОБВИНЕНИЕ-те това е комунизъм,нашто момче е ,кво да правиш,е така се губи доверие,и оставя съмнение че КОМУНИЗМА се завръща начело с клонинга на бай Тошо.
49
0
 
5
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Че ти не знаеш ли, че БСП и ГЕРБ си приличат относно "..изсмукано от пръстите обвинение." Ти дори не знаеш начините по които може да се разпострани класифицирана информация:))))))))))))) Дали може да е вербално, чрез трибуната на НС или чрез предоставяне на документи с грифа?:))))))))))))) Май са различни нарушенията:)))Ако н знаеш хората могат да общуват пряко,т.е. вербално и опосредствено чрез писмена реч:))))))*** отде да знае,а! Това в академията на МВР не се учи:)))))))))))))))))))))))))))
48
0
 
6
 
! Отговори
пиян преди 13 години
Трезвен,не се опитваш да мислиш,бе момче,казах ти и сега са ***,и БСП са ***,това не те ли навежда на мисълта че не съм комунист,а примерно за болниците0НЕ СЕ ОПИТВАТ да оправят нещата да не КРАДАТ,ая за по лесно ЗАКРИВАТ,Куха лейка си и тва е.Щом не могат да се справят да поискат помощ.стига са висяли по кръстовищата да ловят министри....*** пийни нещо белким се оправиш
47
5
 
3
 
! Отговори
TPE3BEH преди 13 години
Някой който защитава долната гнида станишев, не може да бъде нищо друго освен *** - като тебе. Долни сте ейй, от 100 кладенеца ще носите вода, само да си измислите някакво изсмукано от пръстите обвинение. Нападате кабинета за финансите и здравеопазването. За първото хвърляте празни обвинения, разчитайки че не всички хора са достатъчно информирани. За здравеопазването - да им спират на крадливите болници парите. Твърдо съм ЗА. Какви ядове съм брал по тия болници, не е истина. Искам реформи!
46
1
 
5
 
! Отговори
мила преди 13 години
трезвениийййй,успах се,ще ти звънна...познато ли ти е,кой пише смс с октопод номер 1 ;)Ха,кво ще кажеш мой?
45
3
 
3
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Я *** изпии едно, че трезвен май не можеш да мислиш:)))))Което не е изненада:)
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
той не е губил,Дянков винаги е прав :)))Дори когато Прваноглу го шамароса,за милиардера,пак беше прав,ай стга ни занимава с тоя шизофреник бе,мин.година важно бе да няма дефицит,сега трябва да има за излизане от кризата,че и кредит трябва,пицар номер едно-нищо не разбира ама нищо,следващия пропаднал политик,вервайте ми ;( ББ няма да се жертва ще изгори...Дянката
43
1
 
4
 
! Отговори
TPE3BEH преди 13 години
Значи не е едно и също нарушение. Ти го каза. Другото което си писъл за ЦЦ и АП е само овъртване, за отклоняване на въпроса.
42
0
 
6
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Уважаема , вземи се научи в български сайт и в български форум да пишеш на български или си забравила родния език вече и родната действителност. Аз също съм учил икономика но в УНСС и това не ми е проблем да забележа че прилаганите от г-на ти Дянков мерки са неприложими, неадекватни и некомпетентни и несъобразени с нашата действителност и българската икономика при действащ валутен сбор. Тези мерки който предприема моеже да имат ефект само при други обстоятелства. Да вземе да се осъзнае вече.
41
0
 
5
 
! Отговори
пиян преди 13 години
Трезвен,куха лейко,КОГАТО нямаш аргументи,веднага пишеш-комунист,и това за теб е достатъчно да изчерпаш въпроса,дай нещо смисдлено от рода:-Хамстера с обвинение-Хер Флик без ЗА ЕДО И СЪЩО нарушение,та този похват е присъщ за комунистите,странното е че одобряваш сегашните комунисти-ГЕРБ,а отричаш другите комунисти-БСП,страдаш от раздвоение на личноста.