Митничар №1: Положението на Дянков е най-тежко

Танов отчете преизпълнение на плана с около 60 млн. лв.
1 окт 2010 11:41,
39
Митничар №1: Положението на Дянков е най-тежко
Снимка: БГНЕС

„Финансовият министър е в най-тежкото положение, искат му пари, а трябва да стигнат за всички в условията на криза“, заяви шефът на митниците Ваньо Танов.

Той съобщи, че вече втори месец агенцията преизпълнява плана с 50-60 млн. лева в сравнение с предходни периоди на миналата година.

"Що се отнася до резултатите за септември, по отношение на мита ние имаме близо 180% изпълнение на плана, по отношение на ДДС-то, без данните, които вчера са влезли, имаме около 108% изпълнение, и 95-96% е по отношение на акциза. Но общо планът е преизпълнен със 101,8%", каза Танов пред bTV.

За деветте месеца на годината нетните приходи, събрани от митническата администрация, възлизат на 4682 млн. лева, което е 71% изпълнение на годишния план, заложен в актуализирания бюджет за 2010 г.

Танов успокои, че през първото тримесечие на 2010 г. е имало по-малко пари, тъй като това било нормално за този период, а "пилците се броят в края на годината".

Той допълни, че у нас има повишаване на приходите, което се дължи на изваждането на сивия сектор на светло.

"Важното за мен е ние да достигнем края на годината с изпълнен план. И още по-важното е да го изпълним при нулеви задължения към бизнеса. Което ще даде сериозни гаранции за Бюджет 2011, че той ще бъде предвидим бюджет и сигурен за изпълнението", заяви още митничар номер 1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: митници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
че то това е далаверата когато се вдигат цените на цигарите...да има контрабандни цигари...и ги има...но малко ги виждат..ех това парата е сладко нещо...в нейно име се прави какво ли не...
37
0
 
2
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 13 години
АБЕ ПЕЗЕВЕНК,НАВСЯКЪДЕ СЕ ПРОДАВАТ КОНТРАБАНДНО ЦИГАРИ ,ИЛИ НЕ ЗНАЕШ ??? ББ ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА ДА ТИ БИЕ ШУТА...
36
0
 
3
 
! Отговори
наивник преди 13 години
Биомет е само седящи места и те не са всички заети! В градския не само пътниците са повече, но и непрекъснато се обновяват, а всеки е ново билетче или карта! Прави сметка колко се краде! Поне 5 пъти печалбата на Биомет и плачат за още ама идват избори!!!!
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От където минат червените кхмери след тях никой нищо не може да оправи!Крадливо племе ей,свикнало да краде ,източва.По аналогия на партизанското движение създадоха организираното мутренско движени,та мутрите да им пълнят касичките,комсомолски секретарчета и *** им,свинари,портиери,бармани,спортисти се събудиха милионери присвоили парите на нас българите,и сега питат, защо ни тормозите?!МРЪСНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ И ТУРСКИ БАНДИТИ!
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде да я направим така сметката: в София 50лв, нанася се 5 пъти в МРЗ в България 250лв. В Мадрид карта за зона А с размер на Сф, 45?, нанася се 15 пъти в МРЗ в Испания 690?. Качеството на услугата - климатици, техническо състояние, чистота, спазване на разписание, интервал между колите, влаковете на метрото - това не го коментирам, защото е без база за сравнение.
33
1
 
1
 
! Отговори
АСИ преди 13 години
ПОЛОЖЕНИЕТО НА НАРОДА КАКВО Е? ТА НА ДИАНКОВ Е НАИ ТЕШКО.
32
1
 
1
 
! Отговори
се преди 13 години
Едни и същи са приателю няма разликамежду тях.
31
4
 
7
 
! Отговори
ДПС+БСП=Първанов преди 13 години
Безбожници и Предатели на Рода БългарскиПо добре Полицейщина отколкото Червените Кхмери
30
0
 
8
 
! Отговори
до 24 преди 13 години
Карта 50 лева е евтино?Цената на "Биомет" София-Варна двупосочен е 50 лева. За 1000 клометра с нов автобус + печалба за фирмата.Ти в София с градския траспорт 1000 километра на месец правиш ли? По 30 километра на ден минимум? С нов автобус? И "Софийски транспорт" на печалба ли е или на дотация?Излиза, че картата в София не само че е скъпа, но и че в "Софийски транспорт" кадат. Поне колкото е % на печалба на "Биомет".
29
2
 
6
 
! Отговори
до 24 преди 13 години
Картата за всички линии за цял месец в София е 50 лв., 25 евро - как това е смешно?В сравнение със западноевропейските цени си е даже по-скъпо.Бензина ни ли е по техните цени? Не, наполовина е!Тока ли ни е по техните цени? Не, даже и на половината от европейските цени не е!Автобусният, тролейният и трамвайният ни парк ли е като техния, че да има техните отчисления? Не, не е! И той даже на половината не е!Е, защо тогава 25 евро да е малко?
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да бе ,да.Сигурно е много бедничък горкия.
27
0
 
3
 
! Отговори
6 до 24 преди 13 години
Под "опапани" разбирам:1. Изразходвани за поддържане на статуквото без кьорава даже наченка на реформа. За реформите обещаваха и си имат дебела предизборна програма. От която нищичко не е дори наченато да се изпълнява. Пари изливани в пясъка.2. Директни "опапвания" от "присъдружни" на сега управляващите бизнескръгове и лобита. Само за залата и Лувъра са 120 милиона. А те са само черешката от тортата.
26
1
 
2
 
! Отговори
анонименс преди 13 години
do 24 остави ги бабите да си дрънкат искат социализъма да се върне че цял ден да имитират работа и да си мързелуват и някой друг да мисли вместо тях!затова е закърнял мозъка на тия то като не мислиш за нищо -как да стане тя...
25
0
 
6
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Това преизпълнение на плана да не е в личен план и да го е направила новата касичка на управляващите Тони ........ бивш служител на ГДБОП
24
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво значи "опапани"? Опапал ги е българският народ, никой еднолично не може да опапа 4 млрд. Вие не плащате данъци а само искате - улици, администрация, градски транспорт, какво ли не. Картата за всички линии за цял месец в София е 50 лв., 25 евро, това е смешно.
23
1
 
5
 
! Отговори
анонименс преди 13 години
ти си момко явно четенето на червения бюлетин ти идва отръки което не означава че има някъква истинска информация...пише ли за ремонта на Масларова за 9 милиона лева-жилищна кооперация се строи за тези парички с 25 апартамента драги ми червенко..
22
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ареее наскачаха платените бойкогъзолизци да заливат с глупостия на сайта на бнб беж веднагада прочетете колко от резерва е изхарчил *** дянковамаха!
21
3
 
4
 
! Отговори
до 18 и 19 преди 13 години
Хахахах тъпанарите обаче явно се множите по-бързо и от ***.
20
4
 
3
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Хахахахах откъде тия статистики бе ? Дай да ги видим ? Ако 1,2 млрд са от касата, това означава, че те са били в тоя резерв от 8,4, който дори не е бил и толкова ама айде от мен да мине. 700 млн на кого не са изплатени ? И защо не са изплатени ? Защото предишните искаха да покажат колко голям резерв са оставили. *** си бе. Ако има хора да ти се вържат са още по-големи смешници от теб или сте всичките платени математици.
19
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
18къде видя 6 милиарда резерв оставен от лакомиите герберски? резерва в момента е опапан до 3,5 милиарда :)