Мрежата приютява решенията на ВКС от последните 16 години

Съдиите се обявиха за уеднаквяване на съдебната практика
Обновена: 18 окт 2010 11:31 | 1 окт 2010 19:22,
8
Мрежата приютява решенията на ВКС от последните 16 години
Снимка: БГНЕС

Всички решения на Върховния касационен съд (ВКС) от последните 16 години ще бъдат публикувани в интернет.

Това е една от мерките, които председателят на съда Лазар Груев оповести след днешното Национално съвещание на съдиите.

Повод за съвещанието станаха критиките от последния доклад на Европейската комисия. Сред другите набелязани мерки са уеднаквяване на съдебната практика и повече тълкувателни решения и съвещания с по-висшестоящи съдии по правни проблеми.

Лазар Груев определи последния доклад на ЕК като реалистичен и партньорски. По думите му документът отразява вярно необходимостта от допълнителни усилия.

По думите му на доклада трябва да се гледа с уважение, но не и „да стоим като ученици в ъгъла и да чакаме учителят да ни се скара и да ни дърпа ушите“.

Председателят на ВКС ще се срещне с посланиците от ЕС, за да ги информира за стъпките, които съдилищата ще предприемат и ще запознае директно Брюксел с набелязаните мерки.

Скоро ще започне работа новата деловодна система на ВКС, чрез която всички граждани и юристи в страната ще получат достъп до решенията на съда от 1994 г. до днес, каза Груев.

Според Лазар Груев е необходимо специализирано обучение на съдиите, а в бъдеще – да се създаде колеж, който да гарантира, че всички завършили, които ще станат част от администрацията на съдебната власт, ще имат основни правни познания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
9
 
! Отговори
Бети преди 13 години
Ей, той Лазар Груев открил топлата вода! Позрачност му е майката, Груев-е-е-ев, прозрачност!? Да видим тогава разни Костадинки Арсови, Любчета Илиеви и прочие търговки в храма на Темида как ще обяснят коренно противоположните си решения по идентични казуси. Докато карате хората да чакат за преписи за решения с дни и ги разигравате за щяло и нещяло, за да си придава съдебната система тежест, разни рушвето-работливки имане натрупаха.
2
2
 
7
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 13 години
Съдиите огласиха мерки в отговор на доклада на Брюксел..)) 1.КАТО червени клатикури и вечно задължени на Партията - майка, се разкайваме и си подаваме оставките. 2.Почти всички се отказваме от Гоце и Красьо черничкия, осъждаме ги и обещаваме повече да не контактуваме с тях.. 3.Подаряваме на държавата всичките ни хотели, места , вили , къщи над два етажа, наморащи се в България и зад граница . 4.Моля да бъдем приети, като разкаяли се- в асоциалцията на юрисконсултите в България . 5.Моля да получим само по три ШУТА, публично и да не бъдем лишени от юридически права. 6.Обещаваме вече да не взимаме мангизи извън заплатите си , като юрисконсулти. 7.Обещаваме и вече да не сме агенти на БКП-БСП- и да не преяждаме с власт, пари, пържоли и имоти . 8.Отказваме се и от 20-те заплати, които ни се дължат за корумпираната ни дейност , работа , досега . 9.Молим , ... по- бързо, да бъдем заменени от нови , млади и некорумпирани колеги, завършили САМО в СУ Кл.Охридски . 10.Като най-корумпираното,алчното, аморалното и нагло съсловие в България,моля да бъдем извинени , че ИЗЛАГАМЕ България, пред света и ЕС. Подпис :Л.Груев / сол *** на Гоце / Разкаял се ....
1
1
 
9
 
! Отговори
ПРАВА Е ЕВРОПА преди 13 години
Всички такива решения на съда,остават само на хартия.Всеки може да ги смачка.