Таксиджиите искат промени в закона за автомобилните превози

Те не виждат в сегашните промени решение на своите проблеми
17 окт 2010 19:28,
23
Таксиджиите искат промени в закона за автомобилните превози
Снимка: Булфото

Асоциацията на таксиметровите синдикати поиска изменения, промени или допълнения в закона за автомобилните превози.

Решението бе взето на среща на асоциацията по повод наближаващото внасяне на промените, изготвени от министъра на транспорта, съобщи Яне Янков, председател на Национална федерация такси водачи – България.

Браншът е против измененията и допълненията, предложени от министъра, тъй като в тях те не виждат своите проблеми и техните решения.

Зад широко разпространената идея за ограничаване цените на таксиметровите услуги се прокарват 24 промени, отнасящи се до налагане на високи санкции за неизпълнение на таксиметровия водач за несъществени нарушения в размер на 2000, 3000 и 5000 лева.

Има и други промени, отнасящи се до регистрацията на фискалните апарати. Според Яне Янков с промяната таксиметровия апарат да не отговаря на метрологията ще се направи така, че клиентът да не може да докаже какво разстояние за какво време е било изминато.

Той заяви и че даването на 30% от събраните глоби като премия на служителите на ДАИ е конфликт на интереси.

Исканията са за промяна в чл.12, ал.2, засягаща регистрацията на автомобилите и водачите. Предложението е тази регистрация да се прави само на служители с трудов договор.

Следващото предложение за промяна е в чл.12а, ал.2, засягаща възрастта на автомобилите, като искането е да се отмени съществуващото ограничение от 5 години и да няма ограничения във възрастта.

Предложение за промяна има и в чл.24, ал.1 – текста „леки автомобили до 5 места, вкл. мястото на водача” да се замени с „ППС клас М1, клас Л и 6+1 места”, т.к. в момента таксиметров автомобил може да бъде с 4+1 места.

Предложение за създаване на нов текст има в чл.24а, ал.5 – критериите за разпределение броя на таксиметровите шофьори да се определя от последователността и броя на периодите, в които извършителят е получавал разрешение, както и от липсата на данъчни задължения за тези периоди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
коки преди 13 години
ми не се качвайте на таксита ходете си пеша бе тарикати такситата са за баровци не за социално слаби ...
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези са най гадните шофьори по улиците. Движат се с идеята, че всеки трябва да се съобразява с тях. Закона трябва да е супер суров с тях, тъй като те трябва да се професионалисти. Те са най голямите нарушители на движението по улиците. Все пак щом с това си изкарваш хляба трябва да си нива над останарите любители шофьори.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
че кой може да си позволи такси ? нещо много се опаричил тоя народ.. на такси се качвам само ако сме 3-4 човека и делим, иначе от автогарата до възраждане да ми иска 10 лв .. хехех аз за тебе ли съм работил днеска, ве ***...
21
1
 
2
 
! Отговори
анти-алекс преди 13 години
ми защо не застанеш и ти на централна гара ще ти дадем семки и на теб какви поискаш /тиквени, слънчогледови човешки.....а колко до езиците ще те научим и теб и то с всички диалекти само заповядай
20
1
 
0
 
! Отговори
Bo преди 13 години
brix.blog.bg/drugi/2007/06/06/homo-bakshishus.77675
19
3
 
4
 
! Отговори
alex преди 13 години
Nikoi ne moze da lupi semki taka dobre kato zakoravelite baksisi na Centralna gara,otdelno znajat po niakolko ezika ,kato naprimer ***..
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми стой си във Варна, дето я познаваш и дето не ти взимат законно по 2.90 ная км.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И са с Мерцедеси БМВ-та, а и няма сметка под 40 евро за 10-на км.
16
4
 
6
 
! Отговори
TPE3BEH преди 13 години
никой не може да каже добра дума за таксиметров шофьор.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Твърдо ДА на таван за тарифите!Не може да се качиш за 5 - 6 км, да ти поискат 40 - 50 лева за услугата и на края ако нямаш пари да платиш (тъй като си очаквал сметка 10 пъти по малка) да отнесеш няко бой...
14
3
 
7
 
! Отговори
Freeze преди 13 години
Аз нямам нищо против бакшишите, ама да са ***'ат от туа с тия искания, че ми е писнало да им цакам по 7-8 лева за 15-20 минутки. Да вземат да се постегнат малко, че никой няма да има уважение като са такива мърльовци повечето. Ся показват претенцийки с ник'во покритите. Еми не става!
13
3
 
5
 
! Отговори
динго преди 13 години
видиш ли бакшиш (не)чакай да те метне и го подмини като малка гара! Да ходи да се къпе в реката с "Веро".
12
5
 
15
 
! Отговори
Смут преди 13 години
Таксиджия = безделник = мързел = нечистоплътник. Незнам ама трябва да има и квота на бройките таксита,изискване към външния вид на шофьора щото са ми много мизерни и да наистина сваляне на цените и без това всички карат на метан.Ако не искат сваляне на цените тогава само мерцедеси след 2004година да карат.Кви са тия таралясници и мизерници в тях. Айй моляви се че точно бакшишите са мизерията на обществото
11
6
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
абе тия къде са тръгнали????????Не си плащат нито данъци,нито застраховки, не си водят счетоводство, не спазват закона нито по пътищата нито към държавата,та тия са най-голените мошеници в тая държава, ако има изобщо държава???????????????
10
2
 
0
 
! Отговори
СИГНАЛ.С преди 13 години
Тия, ако тръгнат да ми протестират - по-добре нищо да не казвам.
9
3
 
18
 
! Отговори
Варналията преди 13 години
А защо никой неспоменава,че 90% от бакшишите имат така наречените ПОМПИ и ако непознаваш даден град плащаш със 100% надценка от реалната сума за услугата...мизерна пасмина са бакшишите.
8
4
 
2
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
Таксиджиите са КАРТЕЛ и МУТРЕНСКА ГРУПИРОВКА! И не само Алексей стои зад тях ами и неговия "бизнеспартньор" и приятел Боце! Колкото и станно да ви звучи! Защото сега те играят пиесата "Врагове" Предния път използваха таксиджиите да предадат комунистическата щафета от БСП на ГЕРБ:)))))
7
3
 
11
 
! Отговори
ГРЕШКА преди 13 години
Алексей Петров убиеца го пуснаха от ареста и сега за отрицателно време успя да организира таксиметровите шофьори за акции.Не трябваше да го пускат от панделата.
6
1
 
10
 
! Отговори
Бай Танас преди 13 години
Тва е най големото некадърн съсловие,и е прав пича отдолу,ако ви резнат нормите като в белите страни дето претендирате да имате такова заплащане,че ви спре часовника.Който не му изнася-като полицайте да прави-да си намери НОРМАЛНА работа а не да е *** бакшиш цел живот
5
3
 
32
 
! Отговори
ЗЛОБЕН преди 13 години
ТАКСИМЕТРОВИТЕ ВОДАЧИ В ХОЛАНДИЯ- С БЯЛА РИЗА И ВРАТОВРЪЗКА , ЧЕРЕН ПАНТАЛОН С РЪБ . В БГ. ГОЛИ ДО КРЪСТА , ХАВЛИЯ НА ВРАТА И ДЖАПАНКИ НА МИРИЗЛИВ КРАК !!! ПРОСТО ДУМИ НЯМАМ!!