Дават пари за помагала на 5-годишните

Правителството осигурява 1 900 000 лева за учебни помагала за предучилищната подготовка
Обновена: 20 окт 2010 13:37 | 20 окт 2010 13:36,
5
Дават пари за помагала на 5-годишните
Снимка: БГНЕС

Правителството одобри промени в свое постановление, с което ще бъдат осигурени допълнително 1 900 000 за учебни помагала за предучилищната подготовка на децата, навършили 5-годишна възраст през 2010 г.

Финансовият ресурс ще бъде отпуснат на първостепенните разпоредители с бюджетни кредити, финансиращи съответните детски градини и училища от средствата за образование, предвидени в централния бюджет за тази година.

С промените в Закона за народната просвета предучилищната подготовка на децата е задължителна две години преди постъпването им в първи клас, но не по-рано от годината, в която детето навършва 5-годишна възраст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
d преди 13 години
50.leva za pomagala mnogo pari be kakvo praviat tez hora i tam lie mafiata bravo
4
0
 
3
 
! Отговори
az sum преди 13 години
детето ми е на 4 години,но ходи в група с 5 годишни.Още първия ден,в който стъпи в детската градина, ни взеха 40 лв. за помагала.След като взе парите,госпожата започна сама да си задава въпроси,как ще се адаптира 4-годишното хлапе....
3
0
 
5
 
! Отговори
Богомилова преди 13 години
И в нашата ДГ вече ни събраха по 40лв. Така,че и аз се съмнявам някой да ни върне парите.
2
0
 
4
 
! Отговори
майка преди 13 години
за пореден път, поредното решение на МС се "актуализира" и порменя. Тази есен поне пет пъти в нашата детска градина сменяха позицията- ще бъдат/няма да бъдат предучилищна група. Ние вече събрахме необходимите пари за помагалата, и вероятно- може и да са купени. Кой тогава ще ни върне парите, или децата ще се обучават с по две книжки наведнъж !? Писна ми, нека поне веднъж МС да отстои позицията сил То фурнаджийска лопата да беше, сигурно досега да си е намерила мястото и позицията, ама НЕ
1
0
 
7
 
! Отговори
абе преди 13 години
абе 50 лв не са ли множко за "допълнително помагало"?