Синхуа: Различия помрачават визитата на Путин в България

Устойчивият съюз между "вечните другари" се превърна в раздразнение
Обновена: 12 ное 2010 07:25 | 12 ное 2010 07:24, Красимир Ангелов
261
Синхуа: Различия помрачават визитата на Путин в България
Снимка: БГНЕС

Различията между България и Русия може да помрачат посещението на руския премиер Владимир Путин в балканската страна, коментира в свой анализ агенция Синхуа.

От там отбелязват, че по време на посещението на Путин двете страни ще обсъдят "всички важни въпроси”, както по - рано през този месец отбеляза българският премиер Бойко Борисов.

"Това, което беше устойчив съюз между двете страни "вечни другари” от съветската ера, се превърна в раздразнение, когато България се присъедини към НАТО през 2004 г. и позволи на САЩ през 2006 г. да разполага до 5000 военни на територията й.", отбелязва агенцията. и допълва:

"По този начин България бръкна в раната на Русия".

От "Синхуа" припомнят още и неприятната новина за Русия, свързана с плановете на страната ни да разположи елементи на американската противоракетна система на българска територия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: Владимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
3
 
4
 
! Отговори
Време разделно преди 13 години
ББ трябва много да внимава днес. Ако ни продаде на руснаците по примера на Тато не го чака нищо добро. Руската мечка си гледа интереса, хубаво е и ние това да правим.......
243
3
 
9
 
! Отговори
рек преди 13 години
Вие решете сами за себе си дали трябва да подкрепяме Русия държвата която се е била и ни е освободила от турско робство.
242
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Административният съд в София отмени мълчалив отказ на главния секретар на президента Георги Първанов за достъп до обществена информация на журналист.Репортерът от националния седмичник Десант Лъчезар Лисицов поискал достъп до съдържанието на стенограмата от разговора на 18.01.2008 г. в София между президента Георги Първанов и Владимир Путин, който тогава беше държавен глава на Русия, както и стенограмите от разговорите на двете делегации.В решението си съдът дава указание на президентството да предостави на Лисицов поисканата от него информация. Магистратите считат, че оспореният мълчалив отказ е незаконосъобразен, поради неспазване на установената от закона форма, тъй като поисканата информация е обществена, освен това не са представени мотиви.Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.При посещението на Путин у нас през 2008 година бяха подписани три големи двустранни споразумения в областта на енергетиката - за сътрудничество при създаването на газопровод за транзит на природен газ през територията на България -Южен поток; основен договор за проектиране, доставка и изграждане на АЕЦ Белене и договор по проекта за нефтопровод Бургас - Александруполис. Тогава Първанов заяви, че сме постигнали "Голям шлем".
241
1
 
7
 
! Отговори
ариец преди 13 години
Те първо германските учени откриха общия ни произход-Иран ,още преди войната. Това обаче няма никакво значение , те и във Вардарско са чисти българи, ама не спират да ни плюят.
240
2
 
7
 
! Отговори
Пайсий преди 13 години
2010г. земята е глобално село.Франция и Англия, враговете от 100годишната война сега имат общи ядрени сили. Какво пречи същото да се случи в един момент и със САЩ и Русия. Тогава няма да чета злобни коментари и ще се живее по спокойно.
239
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С помощта на "братска" Русия видяхте всички до къде я докарахме и как по братски ни продават природни горива на интересни цени. Ако имахте достъп до кабинетите на доста от власт имащите(съдии, депутати, министри) щяхте да чуете доста руска реч, докато говорят по телефона. На мен ми звучи, че главно приемат заповеди...
238
1
 
8
 
! Отговори
Юри Гагарин преди 13 години
Голям ***!Сега остава Путин да предложи да ходим заедно до Марс!Не е лошо да се обърне малко внимание и на Китай.Демек и те могат да предложат нещо.
237
2
 
6
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Извинявай, но по-нагъл дезинформатор от теб едва ли съм виждал тук!Поинтересувай се за въоръжението на Българска Земска Войска, както се е наричала по това време армията ни, и ще видиш, че изцяло по това време е въоръжена с пушки Бердана 1 и 2,с пушки Крънка, с револвери Смит и Уотсън от така наречения Руски образец.Артилерията също е била само от подарени Руски оръдия и стнаряди.Патрони е имало достатъчно.Това, което пишеш за Круп, за "по пет на нож" се отнася за 1912 година(
236
1
 
6
 
! Отговори
correction преди 13 години
Наддаването за дивната красавица България се развихря с пълна сила... Идването на Путин отприщи светкавична реакция от...как от кого?! От Уорлик, разбира се, от нашия скъп американски посланик!Ето какво точно днес "по случайност" е оповестил:"Няма ли да е страхотно български астронавт да лети в космоса с американски астронавти - напълно подкрепям това, коментира посланикът на САЩ Джеймс Уорлик идеята на Соломон Паси.На въпрос как подкрепя това - финансово или само морално, Уорлик отговори: "По всякакъв начин - ако измислим как, смятам, че и САЩ, и България биха го приветствали".Очаква се продължение...утре!
235
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е чак пък нация, изхвърляш се.
234
3
 
22
 
! Отговори
БГ преди 13 години
На 16 юни 1881 г. той телеграфира директно на император Александър Трети: Ножът допря до кокала. Молим Ви да махнете руските офицери от избирателните урни, а на руския дипломатически представител в София - Хитрово изпраща открито писмо от 25 май, в което дръзко отбелязва: Такива и подобните тем руси заставляват и българите, както заставиха и сърбите, да си припомнят думите, които един древен мъдрец отправя към пчелата: Не ща ти нито меда, нито жилото!ТОВА Е ДРАГАН ЦАНКОВ.УБЕДЕН РУСОФИЛ!!!
233
8
 
17
 
! Отговори
БГ преди 13 години
НИМА СПОРЕД КИТАЙСКИТЕ ДРУГАРИ ВИЗИТАТА НА путин ТРЯБВА ДА Е СВЕТЪЛ ДЕН ЗА ОТЕЧЕСТВОТО НИ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ/НЕ НРБ/,ЧЛЕН НА ЕС И НАТО НЕ НА СОЦ.ЛАГЕРА/КОЛКО ТОЧНО ГО БЯХА НАЗОВАЛИ ПРЕСТЪПНИТЕ КОМУНОИ ДИ/ И ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР. НАЙ-ГОЛЯМИЯТ РУСОФИЛ БЕ КАЗАЛ НАКРАЯ"НЕ ВИ ЩЕМ НИ МЕДА НИ ЖИЛОТО" НАЦИОНАЛНИЯТ НИ ПРАЗНИК Е ДАТАТА НА ВЪЗКАЧВАНЕ НА ПРЕСТОЛА НА ЦАР "ОСВОБОДИТЕЛ". ОСВОБОДИЛ КРЕПОСТНИТЕ И ПОРОБИЛ БЪЛГАРИЯ.ЗА "УСЛУГА- ТА" СМЕ ПЛАТИЛИ ТОНОВЕ ЗЛАТО. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЗАВЕТА НА АПОСТОЛА!!!
232
1
 
18
 
! Отговори
Брех преди 13 години
Таман замълча американския посланник, сега пък китайците почнаха акъл да дават.
231
2
 
15
 
! Отговори
истината преди 13 години
Какви ***, мой човек!? Нашият износ е концентриран преди всичко за Германия и тя е най-добрият ни икономически партньор в момента. Нима там са *** да купуват нашата стока... Е, не са! Не се прецакват от братски чувства немците. Въпреки че тук наши медии усилено пропагандират идеята, че и германци, и българи произлизаме от Иран и сме си един вид европейски братовчеди! Убеден съм, че Германия малко се интересува от това и дори да е така, тя търгува само когато това е в нейни интерес!
230
0
 
6
 
! Отговори
истината преди 13 години
Бих предпочел да не е така! Нито от изток, нито от запад, сещаш се... Просто искам малко повече да анализираме дадени публикации и защо се случват точно сега?! С каква цел?!
229
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно старата дружба все пак ръжда не хваща:)))))))) обичаме се ние и това си е:) ние сме най-обичаната нация отзат и отпред от запад и от изток и от сащ и от русия всички ни обичат! Ама ние пък какви сме дашни а? драго да ти е:)
228
4
 
9
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: номер 227Може и така да е, но следващия ми телефон със сигурност пак ще бъде финландски а не руски.Освен това баща ми наскоро даде стария си Москвич за скрап и си купи Пежо.А, да! Да не забравя да поясня на русофилите и плюещите по САЩ - първия автомобил излязъл от прочутия московски завод се е казвал Форд. Едва втория модел вече е прекръстен на Москвич!
227
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Забравете за дружба с руснаците вече! Те ни видяха колко струваме! Изсрахме се на главата им и за това дружба вече няма да има! Ще има само интереси! Преди всичко изнасяхме за русия а сега за къде изнасяме? Някой да не си мисли че българските вина са по-хубави от испанските, аржентинските или френското сирене т.н.? Няма вече кой да ни купува буклуците, руснаците вече се усетиха!
226
0
 
5
 
! Отговори
истината преди 13 години
След всичко това, какво да си мислим!? Че явно те се интересуват за нас повече, отколкото ние за тях! То не са емоции, то не е страст-просто не могат да се прикрият! Всичко друго да, но не сме им безразлични.
225
0
 
2
 
! Отговори
истината преди 13 години
След всичко това, какво да си мислим!? Че явно те се интересуват за нас повече, отколкото ние за тях! То не са емоции, то не страст не могат да се прикрият! Всичко друго да, но се сме им безразлични.