Местан: Борисов, озапти си министрите

ГЕРБ и ДПС се счепкаха заради директорка в Джебел
Обновена: 22 ное 2010 14:27 | 19 ное 2010 13:28,
181
Местан: Борисов, озапти си министрите
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов да вземе мерки да озапти министрите си и местните си представители, защото не го водят към добро, заяви депутатът от ДПС Лютви Местан.

Повод за изказването му в парламента стана спорът между ГЕРБ и ДПС за смяната на директорката на най-голямото училище в Джебел – Незиха Хасан.

"Местната власт в Кърджали политизира българското образование", обяви в декларация парламентарната група на ГЕРБ. Документът беше прочетен от трибуната на НС от депутатката Цвета Караянчева. Към новия директор бяха отправени физически заплахи, а учениците бяха насърчавани да протестират, добави Караянчева.

"Реанимира се бацилът на партийните назначения, всяко несъгласие се оценява като вражеско поведение", контрира Местан.

Кметовете на общините от Кърджалийска област, избрани с листата на ДПС, са изпратили специално писмо до премиера с молба за среща с него, те никога не са отказвала диалог, включително и с опонентите си, съобщи Местан.

Според него е налице политика на партийни чистки, провеждана от министъра на образованието.

Незиха Хасан печели конкурса за директор на най-голямото училище в Джебел, проведен от правителството на ГЕРБ, съвсем убедително. Тя е с две магистратури и има дълги години стаж като университетски преподавател, отбеляза Местан.

Тази дама е сестра на колегата на депутата Неджми Али, но не е искала да се кандидатира за директор по времето, когато са я молили за това от ДПС, докато партията е била част от властта.

По време на назначението на Незиха Хасан за 3 месеца пълномощници на ГЕРБ са я молили за услуги, свързани с назначения и уволнения, те са й казали, че ако не се съгласи, договорът й нямало да бъде продължен след изтичане на тримесечния срок, посочи още Местан.

Хасан, на която не е продължен тримесечният договор за директор на СОУ "Христо  Ботев" в Джебел, сега ще изпълнява длъжността помощник-директор в същото училище, съобщи по-рано министърът на образованието Сергей Игнатов.

По думите на Местан кандидати, спечелили конкурса за директор на училища, "преднамерено се назначават със срочен договор за три месеца и след неговото изтичане "подходящите" остават на работа, а тези, които "отказват да слушкат", биват уволнявани".

Министър Игнатов съобщи, че Незиха Хасан е сключила споразумение с началника на Регионалния инспекторат по образованието в Кържали за трудово правоотношение за срок от три месеца, като Хасан е приела срочния характер на споразумението.

До организирането на нов конкурс за изпълняване на длъжността директор на СОУ "Христо Ботев" е назначена Шерифе Исмаил, съобщи Сергей Игнатов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още по темата: училище
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
1
 
0
 
! Отговори
Momchilgrad преди 13 години
5000 godini nee lesno
164
0
 
4
 
! Отговори
Медик преди 13 години
Местан,пий си хапчетата редовно.....!!!!
163
4
 
3
 
! Отговори
Великия ибрикчия преди 13 години
Цецко и Боко са свързани с Доан защо нищо не му направиха ,кой депесар е осъден ?Лапате рушвети герберасти.
162
1
 
5
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
По голям *** от социалиста няма.Първанов олиза дупето на догана да стане президент, Станишев олиза дупето на Догана да стане премиер. Бойко стана премиер въпреки ДПС и в момента ги чисти от високите постове. Айде не мисли хората за по-прости от вас бесепчиите.
161
1
 
5
 
! Отговори
ВОЛЕН СИДЕРОВ преди 13 години
ТУРЦИТЕ В ТУРЦИЯ!
160
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аа неси човека който ще кажеш къде да ходи Местан, той търси правата на малцинството и затова става виновен???????????????????
159
0
 
7
 
! Отговори
ioannidis преди 13 години
Малиии, за това ли има 5 милиона турци в Германия, и 2 милиона в Холандия? Аз моето момче, съм минавал хиляди пъти през Пуйката, все виждам покрай главните пътища просещи малки турчета :))) Ако ми говориш за Истанбул, да, напред е. Но като цяло тук няма такава мизерия, каквато я има там. А и ти между другото защо живееш тук, след като в Пуйката е много по добре? Ами върви там, като не ти харесва тука. Вас хем ви боли, хем ви сърби.
158
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да ти кажа Турциъа има 100 пати по - силна икономика от България
157
0
 
2
 
! Отговори
ioannidis преди 13 години
До: 164Не съм аз, но съм един от тях :)
156
0
 
7
 
! Отговори
ГолемКур преди 13 години
Нека всички ДеПеСерасти да дойдат и да ме издухат. Те и без това по цял ден нищо друго не правят.
155
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да бе не мразите турците е това пак голям виц. Не си ти човека който ще кажеш каде да ходят турците и ко да правят. МЕРЕТЕ СИ ПРИКАЗКИТЕ
154
0
 
3
 
! Отговори
Друг преди 13 години
За всеки случай, по образовани са, спрямо БСП.
153
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
нима членовете на други партии са по образовани от тези на ДПС?
152
0
 
5
 
! Отговори
ioannidis преди 13 години
Всички напреед! Одрин ке падне...
151
2
 
3
 
! Отговори
Великия ибрикчия преди 13 години
ГРОБ и Боко се споразумяха с Веждю алкохолика и *** му анадолска.Те предадоха рода български.Доан и Веждю работят против България.
150
1
 
3
 
! Отговори
2,5 преди 13 години
navremeto,tezi vlizaha bez izpiti v Universiteta za da gi integrirat,modeliraha gi komunistite dobre kato tehni i sega ednakvo lajat ,kradat i lazat...
149
1
 
7
 
! Отговори
bb преди 13 години
Другарю Местан,Повечето от върхушката на ДПС сте полуграмотни, но благодарение на квотите за оценки на малцинствата в училище през комунизма можахте да изкласите. Затова със зъби и нокти се държите все още за партийните другари, защото знаете че с тях винаги ще имате облаги. Съжалявам само обикновените турци, че трябва да ви търпят номерата, а и ние покрай тях!
148
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** ти рязаната *** поне да защитаваше турците таквива парцали са за изселване
147
0
 
9
 
! Отговори
2010 преди 13 години
Много ли боли г-н Местан,че по-трудно кадрувате?Защо забравихте какви золуми сътворихте в комбина с червените другари и мекотелите началници на инспекторати-конкретно в Бургаска област?Директорите трябва да бъдат удобни за червените и ДПС-кметовете.Те кадруваха особено в по-малките населени места и що народ принудихте да си подаде оставка и смачкахте психически!Който не е ходил в турските райони,само той не знае,че ДПС-кмета е господ-каквото той реши -това става,дори и срещу закона.
146
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тази е любовница на досадника местан