Отбелязваме Деня на християнското семейство

Ако днес времето е топло, зимата ще е люта
Обновена: 21 ное 2010 08:47 | 21 ное 2010 08:47,
91
Отбелязваме Деня на християнското семейство
Снимка: БГНЕС

Християните днес отбелязват големия църковен празник Въведение Богородично.
 

Според Светото писание на този ден тригодишната Мария е заведена от родителите си в Ерусалимския храм и отдадена в служение на Бога. Този ден става символ на християнското семейство и на въвеждането на младия човек в храма и вярата.

На Въведение Богородично негово светейшество патриарх Максим ще присъства на Светата литургия в столичната църква "Света Неделя" и ще се черкува за празника.

Празничната служба ще бъде отслужена от 09:00 часа от Браницкия епископ Григорий - викарий на патриарха.

Знеполският епископ Йоан - също викарий на патриарх Максим, ще отслужи Света литургия в столичния храм "Свети Кирил и Методий".

А главният секретар на Светия синод ще води литургия в столичната църква "Света София".

По това какво е времето на днешния ден народът гадае какво ще е то през цялата следваща година. Ако времето е топло и слънчево – зимата ще е люта, лятото ще е сухо, а плодородието слабо. Ако вали дъжд или сняг, зимата ще е снежна, лятото – дъждовно, а реколтата – богата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: християнско семейство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
1
 
! Отговори
Антихрист преди 13 години
Чел съм я тъпата книга. Стар завет - сбирщина детски приказки за това колко велики са евреите. Нов завет - сбирщина детски приказки за това колко велик е един конкретен евреин. Със същия успех може да се изгради религия по "Хари Потър".А никой не ме кара да вярвам насила, защото точно такива като мен са отнели властта на поповете и *** им фенове. Такива като мен са стъпкали твоя бог, редом с всички останали суеверия. Такива като мен ще наследят бъдещето.А ти... ти си имаш обещания.;-)
86
0
 
1
 
! Отговори
до 89 -!!!! преди 13 години
Опааа... Още един, дето претендира, че казвал истината...Набираш последователи, що ли?...Нов пророк се извъди... Библията е доста редактирана и като такава подлежи на критично и аналитично разглеждане. В крайна сметка е сбор от текстове и опит да се съхрани някаква история, фолклор, закони от време оно...
85
1
 
0
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Първо трябва да прочетеш Библията и тогава да даваш мнението си за нея! Никой не те кара да вярваш нещо на сила! Аз само ти казвам истината! Да вярваш или да не вярваш-избора е твой!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
84
1
 
1
 
! Отговори
Антихрист преди 13 години
А кой мислиш, че я пише библията ти? Сигурно "бог" , нали?Във всяко издание на тоя бълвоч, попчетата си добавят по нещо, редактират по нещо; и естествено го тълкуват според модата, а точно тези тълкования достигат до умовете на фанатиците. Тая "истина" за друго освен за тоалетна хартия не става!
83
2
 
0
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Библията ми е много нужна,за да ми каже истината и да не се занимавам със свещи,икони..........Тези неща нямат нищо общо с христианството,така че не ме интересуват! Пак те съветвам да се ограмотиш малко и тогава да говориш по въпроса!
82
0
 
1
 
! Отговори
Антихрист преди 13 години
На поповете мога да ти кажа, че много им дреме какво мислиш за тях, стига да им купуваш стоката - библии, свещи, икони... кич и финтифлюшки каквито щеш.На мен пък фанатици като теб са ми много интересни, защото винаги се отричат едни други... и всички заедно отричат църквите и поповете... и въпреки това им се връзват на глупостите и им пълнят джобовете.
81
2
 
2
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Ако нямаш какво да кажеш по темата-не задръствай форума с личните си преценки за участниците! На тебе кой ти е дал право да говориш от името на цялото човечество? Колкото до поповете- не общувам с тях. Веднъж се опитах да получа отговор то един защо практикуват неща , които не са в Библията и не получих смислен отговор. Така че са ми безентересни колкото и такива като теб,които не знаят нищо-просто обичат да спорят!
80
0
 
1
 
! Отговори
От 83 и 30 за 36 преди 13 години
И не не съм чел апокрифна литература или там каквото имаш пред вид. Чел съм история за разлика от теб (!!!!!!!!!)
79
0
 
1
 
! Отговори
Пак да напиша преди 13 години
"Според Светото писание на този ден тригодишната Мария е заведена от родителите си в Ерусалимския храм и отдадена в служение на Бога. Този ден става символ на християнското семейство и на въвеждането на младия човек в храма и вярата."3-годишната Мария която е била галисйика. А галисииците са били под еврейско хммм "владичество" е отведена да се поклони в Йерусалим. Не мерси да презнувам на този ден. И като тя е заченала непорочно как Христос е еврейн ?ФАКТИ.
78
2
 
2
 
! Отговори
Антихрист преди 13 години
Ооо, малкото фанатиченце опитва да използва релативистки аргументи... не е ли сладък?Ей ти я гората - там приемай каквото искаш. Но когато живееш сред хора, приемаш техните правила, и ги променяш само ако имаш какво да предложиш в замяна. Поповете и фанатизираните им последователи отдавна са станали безполезни за обществото; затова и никой не ги слуша вече.
77
2
 
0
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Първата "ценност" която цитираш е взета от ученията на Конфуций. Другите не знам от къде идват,но няма значение. Ти си си ги избрал за себе си и искаш да ми кажеш,че аз трябва да ги приема също-само защото на теб тези ти харесват. Това не противоречи ли на две от тях?
76
0
 
3
 
! Отговори
до 79 преди 13 години
Всеки знае, че има основни цености, който не подлежат на коментар...Не прави на другите това, което не искаш да се случи на тебе, примерно... не си натрапвай начина на живот, не пречи на свободомислието, всеки може да изказва мислите си свободно, но не трябва с действията си да причинява вреда. Нарича се обществен договор, за да можем да живеем заедно. Изобщо не може да се говори за сравняване.
75
1
 
1
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
За да се определи кой е нравствен и духовен не трябва ли да има някаква мярка за сравнение-както има за всички мерни еденици?Нещо което нравствено и духовно за едни, може да не е за други! Кой ще е съдията?
74
2
 
2
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Ако ни мрази,защо е изпратил еднородния си син да бъде разпнат за опрощение на нашите грехове?
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Алооо... има едно нещо, с което съм съгласен с марксизма - религията е опиум за народите. За да си нравствен и духовен не е необходимо да си религиозен... но мучащия *** трябва да се плаши от нещо и да го дресираш по някакъв начин - тук религията е на ход. После желанието за власт, контрол и лакомията надделяват... Но религията не е духовност, нито наука... А сляпата вяра е удобна за всеки тиранин и властолюбец. Осъзнайте се, 21 век е!!!
72
0
 
2
 
! Отговори
Антихрист преди 13 години
А ТИ ще се каеш за УПОТРЕБАТА НА CAPS-LOCK!!!!!Безполезни заплахи от безгръбначни фанатици.
71
1
 
0
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
72 беше от мен
70
5
 
6
 
! Отговори
boris преди 13 години
Пазете православната си вяра!В името на Отца,Сина и Светия дух!Амин!
69
6
 
2
 
! Отговори
ДО Антихрист преди 13 години
....тепърва дълбоко ще се ЩЕ СЕ КАЕШ ЗА БОГОХУЛСТВОТО ти ...!!!
68
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако още не си разбрал-не защитавам христианството като религия,а като учение! Учението , което ние било завещано от Исус Христос. Не искам и не мога да защитавам всичко , което е било направено от хората през вековете в името Христово!!!!!!!!!!!!!!!!!!!