Опразниха сметката на президентството

От финансовото министерство обясниха, че е станала техническа грешка
21 ное 2009 09:28, Петя Славова
189
Опразниха сметката на президентството
Снимка: БГНЕС

Банковата сметка на президентството е била опразнена неочаквано на 18 ноември, съобщава “24 часа”.

На “Дондуков” 2 с изненада разбрали, че средствата са изтеглени по нареждане на финансовото министерство.

Дори се е наложило екипът на държавния глава спешно да събере и да внесе 500 лева, за да не бъде закрита сметката.

Инцидентът се е случил в деня след като президентът Първанов публикува своя статия на сайта на президентството и защити БАН от финансовия министър Симеон Дянков.

Запитани за причините за опразването на средствата, от финансовото министерство отговорили: “Станала е техническа грешка, няма виновен”.

След това се извинили и парите били върнати.

От президентството са поискали писмено обяснение от вицепремиера Симеон Дянков за причините за това движение на парите, съобщи БГНЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
1
 
3
 
! Отговори
Tzar преди 14 години
Нема да е лошо да опразнят и цялото президенство,не виждам смисъл да хрантутим 20г.нещо от което няма и грам файда,а само зарар.
184
1
 
3
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
ВИЦ Гошо *** отишъл на полето край Кривунделово,да нагледа тиквите си.През това време,в близката горичка била пусията на президента,на лов за........глилани.Президента видял Гошо и го помолил да му избере една хубава тиква,чепрезиденшата да му направи един...***.Гошо обикалял,обикалял и донесъледна малка тиквичка.Президентът се учудил,но Гошо му казал:Ако ти дам хубаваузряла тиква,тя ще се обиди,че си има работа с една малка и зелена....тиквичка.
183
1
 
3
 
! Отговори
do 183 преди 14 години
Izprati gi na Maslarova i na Murgina .. da gi polzvat vav zatvora.
182
1
 
3
 
! Отговори
PROROK преди 14 години
По всичко изглежда ,че Гоце е впрегнал всички свои лакеи да пишат мнения в негова защита.И без друго в президентството друга работа си нямат.Хранилката може да се изпразни. Страх, страх!! Дайте да защитиме Седефчов.
181
1
 
3
 
! Отговори
Петърчо преди 14 години
@160 Не бе пич. Ни на сън не бих помислил че тройната коалиция трябва да се върне. А да се стегнат и да работят за народа. Така само с разчистване на сметките с опонентите показват че си нямат идея какво трябва да направят за да помогнат да се мине тази криза. Народа в последните 4 години само думи слушаше а дела нямаше. Мисля че е крайно време да се променят нещата. Затова ги и избраха все пак.
180
1
 
3
 
! Отговори
SEKIRA преди 14 години
Абе хора,това наистина е кощунство като се пилеят по 200 000лв. на седмицата за да се поддържа толкова народ в Президентсвото!Защо защитниците на Гоце ,не коментират поведението му, когато неговият спонсор -Людмил Стойков-бивш сервитьор от ресторант "Струма" в Перник а понастоящем крупен бизнесмен,беше посочен от европейската милиция -Олаф като мозъка на схемата за крадене на европейски пари по САПАРД и беше оправдан от "независимият"български съд,съставен от съдии назначени от квотатата на гоце
179
1
 
3
 
! Отговори
грон преди 14 години
ловял лисици ли - я да си припомним кой отстреля архарски козел защитен вид див планински козел, най-едрият от вида. Обитава Централна и Южна Азия и е застрашен вид. Вписан е в Червената книга. Не червената книга на Станишев Защото сме социалисти, а в онази другата, в която се вписват застрашените видове. край на цитата от дарикнюз.бгdariknews.bg/view_article.php?article_id=310616
178
1
 
3
 
! Отговори
Георги Петров преди 14 години
Много от коментарите тук са за личните качества а не за закононарушението оправдано с израза:техническа грешка.Неприятен е факта,че този израз става тенденция за финансовото министерство.
177
1
 
3
 
! Отговори
Фенка преди 14 години
Един път Дянков да направи нещо умно.Давай все така момче. Каквито номерца ти идват на ум, прилахай ги на Гоце.
176
1
 
3
 
! Отговори
Фифи преди 14 години
Верно така беше, за взрива в Челопеч цяла България знаеше а той каза "Не съм информиран" Интересно от тези 170 човека работещи в президентството няма ли кой да го информира? или те го информират само кога почва ловния сезон на лисици.
175
1
 
3
 
! Отговори
Челопечанин преди 14 години
Помня по време на взрива в Челопеч питаха Първанов и той рече "Не бил информиран", точно него ден беше на лов за лисици имаше го сниман във вестника метнал пушка на рамо хубавеца с убита лисица. Дреме му на Първанката че бедствие станало, лисиците са му по-важни. Ето този хубавец яде от нашите пари 200хиляди всяка седмица добре го вижте....а дали заслужава?
174
1
 
3
 
! Отговори
Quinny преди 14 години
В президентството май са на хранилка, чакат да им сипят и те да плюскат! какви съветници, какви вице президенти какви 5 лева! това са пълни глупости, аз защо плащам данъци, да храня някакви дебели лелки и чичковци в софия??????????? егати държавата и наглосто и после защо младите бягали от България, 200 000 лв всяка седмица, колко човека работят там, какво точно правят, подготвят Първанов за поредното му пътуване ли, лъскат му пушката и дерат лисиците след лова? нямам думи, толкова съм възмутен.
173
1
 
3
 
! Отговори
Давай напреддддддддд преди 14 години
Давай пискливко и само напред!Явно не си много наред.Но всички виждаме ,че носиш такъв заряд,Който ще ни изнесе в еврокласацията,като албански снаряд!!
172
1
 
3
 
! Отговори
абв преди 14 години
Какво била давала "Коалицията"?? Май като са давали, то е било само на някои хора...А за банковата сметка какво?! Като я закрият голяма работа, за 5 минути ще открият нова. Това с абсурдните 500-те лева няма какво и да се коментира - голямата новина, няма що....
171
1
 
3
 
! Отговори
МАТ преди 14 години
ПАРИТЕ НА А.БОНЧЕВ ЗА РАК НА ГЪРДАТА ФОНДАЦИЯ НА ЗОРКА ПЪРВАНОВА-СИСТЕМАТА СВОЙ-ЧУЖД НЕ Е РАЗРЕШЕН В МИРНО ВРЕМЕ А САМО С ЗАПОВЕД НА СЪВЕТА ПО НС И ПРОКУРАТУРАТА.МАЙ НЯКОЙ СА В ЕВРОПА.
170
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гоце трипера му свършили парите за антибиотици. Смех!
169
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Tuka mvogo partizani vav tozi forum ..zjal den debnat i zakat minusi....vav agonija ste ,mamka vi dolni komunjagi , zashtoto ne ste veche na vlast !!!
168
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дали е доносник,дали е престъпник,не става дума за това,разграничете двете понятия,президентството е ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ,значи се опразват сметките на ДЪРЖАВНАТА ИНСТИТУЦИЯ,а не персонално на Първанов.И как моля ви се,с техническа грешка се изпразват сметки,та това значи,че утре всеки може да осъмне с източена сметка, а пък сега всичко минава през банките-и заплати,и инвалидни,и социални помощи се вземат чрез банкова сметка."Техническа грешка"и всички заплати заминали.
167
1
 
3
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Браво Дянков продължавай да точиш сметки и от другаде та още по рано да излезем ако въобще става въпрос за криза в БЪЛГАРИЯ измислена от празни тикви да обеднее народа та те и децата го знаят ,тоя цирк беше 1996 год.
166
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Склерозата май гони не-феодалното не-старче Дянков.