Части от пристанища Варна, Бургас, Русе и Видин – на концесия

Транспортното министерство се надява на частни капитали
28 апр 2010 16:51,
2
Части от пристанища Варна, Бургас, Русе и Видин – на концесия
Снимка: БГНЕС

Правителството прие доклад на транспортния министър Александър Цветков за стартирането на подготвителни действия за предоставянето на концесия на обекти – публична държавна собственост – терминали и части от пристанища за обществен транспорт с национално значение.


Намерението е на концесия да бъдат предоставени Варна-изток, Варна-запад, ТЕЦ "Езерово", "Петрол", Фериботен комплекс-Варна, части от пристанището за обществен транспорт с национално значение Варна; Бургас-изток, Бургас-запад, Росенец, Несебър и Терминал 2А, части от пристанището за обществен транспорт с национално значение Бургас, Русе-изток, Русе-център, Русе-запад, Силистра, Тутракан, Фериботен терминал-Никопол, части от пристанището за обществен транспорт с национално значение Русе, Видин-център и Видин-юг, части от пристанището за обществен транспорт с национално значение Видин.

Целта на предоставянето на концесия е да бъдат привлечени частни капитали за осъществяване на дейност от обществен интерес.

Така обектите ще бъдат превърнати в удобни транспортни и логистични центрове за превоз на пътници и товари, твърдят от транспортното министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Румяна Желева и Ипон ще внасят официална контрабанда.
1
0
 
2
 
! Отговори
Стоян преди 14 години
Ха сега да видим кой е давал пари за кампанията на ГЕРБ