Дянков съзря съживяване на бизнеса

"Макар и с мъничко, започваме да се отдалечаваме от дъното"
28 апр 2010 14:00,
131
Дянков съзря съживяване на бизнеса
Снимка: БГНЕС

"Данните, изнесени от статистиката, са дългоочаквана от нас новина. Резултатите започват да ревизират в положителна посока очакванията си за съживяване на бизнеса".

Така министърът на финансите Симеон Дянков коментира изнесените от НСИ данни, че през април бизнес климатът у нас се е подобрил.

Още по темата

"Макар и с мъничко, започваме да се отдалечаваме от дъното", обяви министърът.

"Сигурен съм, че част от това съживяване се дължи и на стъпките, които предприехме по отношение на ударното разплащане на задълженията ни към бизнеса, както и на решението ни да запазим ниското данъчно облагане, колкото и неблагоприятно да е това по отношение на фиска", поясни той.

Иначе днес статистиката отчете, че най-чувствително се покачва показателят на бизнес климата в промишлеността – с 5.6%.

Показателят в сектора на услугите нараства с 4,4% спрямо март и се дължи на по-добрите оценки на мениджърите за настоящото състояние на предприятията.

Търговията на дребно също бележи ръст от 2,5 на сто, отчетоха още от НСИ.

Оттам обаче допълват, че несигурната икономическа среда и недостатъчното търсене остават най-големите проблеми пред българския бизнес в условията на криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и с очилца много вижда това момченце ама изглежда докторите са му объркали диоптара че и диагнозата
121
0
 
1
 
! Отговори
минаващ преди 14 години
Ако пишещите викате тия да се махат, ами кого да сложим бе господа.Пак Станишев ли, или Доган.За 20 години нали виждаме че няма един ама един свестен политик, който да милее за родината. Всеки гледа парата и интересите си.Аз мисля че трянбва от вън да внесем политици, иначе с тия тука няма оправия.
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Страна, която изоставя селото и се мести към града (поради мизерните условия в селото разбира се), респективно заебава селскостопанството е обречена на глад ! *** ти ръста в не знам си кво... ***
119
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Може би и живот на Марс е видял
118
0
 
4
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 14 години
СПОРЕД МЕН НЯМА СЪЖИВЯВАНЕ А ЧАСТ ОТ ИКОНОМИКАТА ИЗЛИЗА ОТ СЯНКА ЗАРАДИ НАМАЛЕНИЕ НА КОРУПЦИЯТА,БЪРКА СЕ В ПОКАЗАТЕЛИТЕ ВЪРВИМ КЪМ ГРЪЦКИЯ СЦЕНАРИЙ САМО ЧЕ ТЕ СА МНОГО ПО ДОБРЕ ЗАЩОТО СА С ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПОНЕ ЗА ЯДЕНЕ СИ КУПУВАТ А НИЕ И ПАРИ ЗА ЯДЕНЕ НЯМАМЕ
117
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Съживяване като във филмите за зомбита. Такъв е българският бизнес - жив мъртвец. Това не важи обаче за покровителстваните фирми - там важат други правила.
116
1
 
6
 
! Отговори
kaka преди 14 години
Когато страната е на ръба на стопанска катастрофа и индивид като Симеончо започне да ти обяснява какво чудно настояще ни огрява, започваш да се замисляш за човешките, а не експертните качества на този индивид.Бърз поглед върху снажната му осанка е достатъчен, за да видиш как момчето старателно си е запасало панталоните над пъпа. Едва тогава става ясно къде го стяга чипика този Брад Пит с очилца :))))
115
0
 
7
 
! Отговори
Васко преди 14 години
Г-Н Дянков, прав сте че бизнес климата бележи ръст обаче това най - ясно се забелязва в погребалната сфера. Огледайте се колко хора си заминаха без време от много "хубаво" и безчет антикризисни реформи.
114
0
 
4
 
! Отговори
119 преди 14 години
Решението е компилация на Киргистанския вариант и Ромънския :). Изгонване от властта на цялата политическа *** и обесване на площата на крадливото пожарникарче, серГейчо, Доганчо, Симо, Ваньо, Гоце и естествено за традицията Жанчо. Пък след това може да си направим избори и съм сигурен, че тоя който ще поеме властта бая ще се замисли какво да прави :)
113
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не му вярвайте,лъжеее нещастника,февруари също беше видял съживяване в икономиката--резултата 60 анткризисни мерки.Истината е че тези антикризисни няма да ни спасят,защото най-важната част орязването на бюджетните разходи няма да се състои--полицаии привелигеровани,военни също.Българи,чуйте ме незабавно обменете спестяванията си евро,долари,след изчерпване на фискалния резерв,ще настъпи хиперинфлация и тогава Бог да ни е на помощ,защото тия няма да се откажат току-така от властта.
112
1
 
9
 
! Отговори
ЦЦЦ преди 14 години
Тиквата и сие - ДА СЕ МАХАТ!!!!! НАГЛИ НЕКАДЪРНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
111
1
 
8
 
! Отговори
Авесалом преди 14 години
Абе момчето не евиновно. Просто болеста го напъва на халюцинации
110
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 14 години
До 11 - Симпатяга, объркал си се дигат ДДС, т.е всички цени стартират нагоре и по моему ти намаляват пенсията с около 3%
109
0
 
14
 
! Отговори
123 преди 14 години
Този *** няма ли вече да отпрашва към Америка?Докога ще го раздава като топ финансист тук, то вярно че сме на Балканите ама чак пък толкова да ни взема за балъци не бива!
108
0
 
14
 
! Отговори
,,,,,, преди 14 години
Бизнеса гласува за герб , бизнеса в момента минава в сивия сектор , не плаща данъци и ще събори управлението .Всеки управител на средна фирмичка ще се справи по добре от този *** на снимката //// Въпрос на време е народа да излезе по площадите
107
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Прави си , аз имам една фирма по ДДС , сега регистрирах още една която няма да е по ДДС - защото не смятам да го внасям - реално има една фирма вповече , но от двете заедно ще събереш по малко данъци ...или никакви ...***
106
0
 
16
 
! Отговори
Астролог преди 14 години
Леле, тоя човек не чете ли световната преса, не слуша ли новини. Какво отдалечаване от дъното. Какви са тези утопични възгледи. Не трябва да се лъже народа, а да му се каже истината.
105
0
 
13
 
! Отговори
гацо преди 14 години
споко още сме под дъното в тинята.тоя къде е тръгнал, я да го дръпне надолу малко.дянков,дянков-в-в-в-в.
104
0
 
11
 
! Отговори
Избори преди 14 години
Истината е:нови парламентарни избори.Партиите в парламента да правят закони,а Кристалина Георгиева да се дръща в държавата и в името на народа,да прави правителство и да управлява България,за да я има.ББ и неговото правителство-в затвора за геноцид срещу българския народ.
103
0
 
16
 
! Отговори
еуфорията преди 14 години
Дянков съзря съживяване на бизнеса. Това е еуфорията, която идва малко преди смъртта!