За 30 минути избраха Нели Нешева за шефка на НЗОК

Досега тя бе главен секретар в здравното министерство
28 апр 2010 09:44,
19
За 30 минути избраха Нели Нешева за шефка на НЗОК
Нели Нешева. Снимка: gerb-sliven.org

Народното събрание избра Нели Нешева за директор на НЗОК.

След 30-минутно заседание „за“ кандидатурата й гласуваха 101 депутати, 26 бяха против и 20 се въздържаха.

В кулоарите на парламента Нешева посочи, че подкрепя политиката на правителството за промени в системата на здравеопазването.

Тя заяви намерението си за административна реформа в НЗОК.

Нейна цел ще бъде и подсигуряването на средства, за да стабилизира системата, така че изпълнителите на медицински дейности да работят спокойно.

"Когато зад мен застава партията, която ме е предложила, и аз съм част и член отдавна в ГЕРБ, тогава би трябвало да не се страхувам и си мисля, че тя ще ме подкрепи във всяко едно отношение", каза Нешева.

Преди да стане факт одобряването на кандидатурата й, Нешева се срещна с всички парламентарни групи, подкрепящи ГЕРБ.

Още по темата

Досегашният главен секретар на МЗ поема овакантения пост от Жени Начева, която бе отстранена от съда, след като прокуратурата й повдигна две обвинения за длъжностни престъпления.

От 2008 до 2009 година Нели Нешева е била директор на дирекция "Здравеопазване" в Столичната община, преди това е работила във фармацевтични компании.

Била е акушер-генеколог в "Трета АГ болница" в София, както и лекар-ординатор в Трета градска болница и в районната болница в Ботевград.

Член е на сдружението ГЕРБ от 2006 г., както и учредител на партията ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Цифрите за гласувалите говорят, че в НС са били само 147 души. Къде са били останалите до 240? Това говори, че няма нужда от 240 депутати. Трябва Велико Народно Събрание както иска Яне Янев.
14
0
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 14 години
Ами като ти харесват жените в тази партия напърво време си вземи Искрето Фидосова да си я гледаш двайсетина дни вкъщи, след това вземи Р. Желева докато не е заминала за Брюксел да й слушаш умнотиите, пък тогава пак ни пиши хубави ли са жените в ГЕРБ и какъв коефициент на интелигентност имат.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
do 13 ; i JEleva li e v tova 4islo na krasivite jeni na gerb
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
След като за 30 минути са я избрали, колко ли време ще им отнеме да я свалят? Не желая да съм лош пророк, но........... в тази държава едва ли има и 10 читави политици. Каква е гаранцията, че дамата е един от тях?
11
1
 
0
 
! Отговори
Assis преди 14 години
Zenite ot Gerb pone sa xubavi i inteligetni !Ne sa kato onezi nesresani i debeli s marovi drexu kobili ot BSP.Xaresva mi s udovolstvie da ya gledash.
10
3
 
2
 
! Отговори
ГЕРБклиентелата преди 14 години
МНОГО КРАСИВИ УСТНИ ИМА !
9
0
 
7
 
! Отговори
Стига бе ! преди 14 години
Румяна Желева посланник в Брюксел? Ако е верно, ББ е много тъпо парче ! Рейтинга му ще се спусне стремглаво надолу !Всички знаехме, че ще я пратят посланник някъде - това е наградата за всеки провалил се некадърник в българската политика, но Брюксел е много нагло и малоумно решение ????
8
0
 
6
 
! Отговори
мат'риал преди 14 години
Hi, досега не пипаха резерва на касата, а глобяваха лекарите. Мисля, че схемата няма да се промени. Само глобите ще станат по-големи. Bye
7
5
 
5
 
! Отговори
им давам 128,4% преди 14 години
"БРАВО НА ГЕРБ---АКО СЕГА ИМА ИЗБОРИ ГЕРБ ЩЕ ГИ СПЕЧЕЛИ ПОНЕ СЪС 80%"-------------------Най-малко 80%, аз лично им давам 128,4%
6
1
 
9
 
! Отговори
ще доиде време и... преди 14 години
за 30 минути да я свалят...и то скоро...
5
1
 
20
 
! Отговори
пич преди 14 години
"Нейна цел ще бъде и подсигуряването на средства, за да стабилизира системата,.." И откъде аджеба ще се вземат тези средства, че не се сещам.:)
4
19
 
9
 
! Отговори
13 преди 14 години
БРАВО НА ГЕРБ---АКО СЕГА ИМА ИЗБОРИ ГЕРБ ЩЕ ГИ СПЕЧЕЛИ ПОНЕ СЪС 80%
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Лоша работа! А прочетох в Вевести, че Р.Желева отива посланик в Брюксел! Дано не е вярно!
2
1
 
4
 
! Отговори
tatuni преди 14 години
Nyama komentari tova da ne bi da govori 4e nikoi ne se interesuva ot zdavnoto ta to e tova koeto e otgovorno za otvratitelno mrasnite bolnici,za sistemata s zdravnata kasa,za podkupni bezotgovorni lekari i iiiiiii.
1
4
 
22
 
! Отговори
аман преди 14 години
Щом е от люпилнята на ББ - Столична община, значи става и за президент на Щатите! Или поне никой не може да я убеди, че не става!