Официална процедура по ликвидация за "Кремиковци"

Комбинатът вече не работи, а активите му са под запор
15 юни 2010 10:08,
78
Официална процедура по ликвидация за "Кремиковци"
Кремиковци вече не пуши. Снимка: БГНЕС

Металургичният комбинат "Кремиковци" вече официално е в процедура по ликвидация, съобщи синдикът Цветан Банков.

Дейността на предприятието е напълно прекратена, а активите му са под запор.

Решението за обявяване в несъстоятелност на "Кремиковци" е от 31 май, обяви Банков пред Дарик радио.

Все още няма яснота как ще бъде извършена продажбата на активите. Към момента няма заявен инвеститорски интерес към дружеството.

"Не знам какво ще предложим за продажба и на каква цена, но да бъде заявен интерес, това е малко странно. За да дойде някой, трябва някой нещо да му предложи.

Просто процедурите вече са много точно изписани в Търговския закон. Търгове и който прояви интерес, да заповяда, единственото му задължение е да плати цената в срока, който е предвиден в Търговския закон", завърши синдикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
3
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Защо ли ти пишат 5 минуса като им казваш самата истина? Караха руда за Кремиковци от Южна Америка и нито в България имаме евтини въглища и кокс внасяме ги ,нито газта за пещите е евтина и как накрая *** и стоманите да са евтини и конкурентни че да върви тоя комбинат?
67
0
 
2
 
! Отговори
pege преди 13 години
държава без икономика кучета я яли. такава страна чака само на подаяния от тук и там. Една страна грижи ли се поданниците си им създава условия за поминък. в българия да ама не.
66
5
 
10
 
! Отговори
vlady преди 13 години
През комунизма беше изкуствено поддържан с евтини доставки от СССР и гарантирани изкупуване на продукцията по линия на СИВ. След края на комунизма суровините са на реални пазарни цени, енергията и транспорта също, няма гарантиран пазар на продукцията независимо от себестойността и качеството и и затова комбинатът постоянно трупаше дългове.
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Собственик от доста време е Прамод Митал, но само фиктивно. Иначе голямото крадене го командват Алексанъдр Томов, известен като Сашо Апашо и братята Дамбовци от едноименното село край Комбината.
64
0
 
4
 
! Отговори
степан преди 13 години
Някой знае ли в момента кой е собственик на кремиковци?
63
0
 
6
 
! Отговори
металург преди 13 години
когат доде кхан аспарух рече тук ще е кремиковци и се лейше БЪЛГАРСКАТА стомана а сега я няма. няма да има и Балхария.
62
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 13 години
a kak raboteshe po vreme na komunistite?
61
4
 
3
 
! Отговори
vlady преди 13 години
Социалния ефект е практически същият - няма разлика дали ще се създадат еднакъв брой работни места в Бургас, Варна или София, но комбинат в Оброчище или Дебелт със собствено пристанище ще е далеч по-ефективен икономически и ще може да отделя допълнителни средства за екология, здравно обслужване на персонала, социални придобивки, заплати и т.н.
60
1
 
7
 
! Отговори
dok преди 13 години
При изграждането на един обект освен икономически ефекти се търси и социален!!!!
59
4
 
7
 
! Отговори
vlady преди 13 години
Металургичните комбинати в Западна Европа са близо до воден път и така разходите за доставка на суровини намаляват сериозно и производството е рентабилно. Кремиковци е далеч от всякакви водни пътища, суровините се возят на стотици километри с влакове и производството се оскъпява сериозно.
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига с тия изтъркани фрази. Не са актуални поне от 15 години. Такава беше мълвата сред народа по Живково време. Хубаво е човек да се развива. Понеже виждам че си далеч от металургията, а на мен почти целият ми съзнателен живот мина в нея, ще те светна - от началото на 90-те години рудата за всички европейски металургични комбинати, включително и за модерните западноевропейски се кара приоритетно от Южна Америка и Китай. Така че може би е дошло време да смениш плочата ...
57
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Край на Кремиковци!Край на енергийните проекти!Край на парното!Край на тока!Край на лекарствата!Край на болниците!Край на училищата!Край на живота!Да живее Бойко Борисов!
56
2
 
5
 
! Отговори
vlady преди 13 години
Комбинатът е построен на неудачно място - далеч от суровини и воден път за ефективната им доставка и затова не може да бъде рентабилен. Жалко, че навремето не е избран някой от далеч по-удачните разглеждани варианти - Оброчище или Дебелт.
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не съм икономист, ама дори аз проумях, че само с внос не става!
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-обичам, мила моя мамо, евтини *** от Китай да внасям и по МОЛ ове да ходя! Пари, няма, мила моя мамо, но пък МОЛ си имам.
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да естествено. Друго си е да има МОЛ, в който мутресата на Бойко да ходи на шопинг. Какво тук значат няколко си хиляди човешки съдби.
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, това е най-гнусното качество на българина. Злоба и завист. Не разбирам как може да се радвате че няколко десетки или стотици българи ще остата без работа. Ама шопите хубаво са казали "Я не сакам на мене да ми е добре - сакам на Вуте да му е зле" (за селинджърите от Голяма Бълагрия наводнили София ще поясня, че думата САКАМ означава ИСКАМ)
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нали? Друго си е да има МОЛ, че да ходиш на шопинг...
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И като си от Бургас, стой си там и се радвай ако все още имаш работа, че днес сме ние, ама утре ще дойде и твоя ред!
49
0
 
12
 
! Отговори
тт преди 13 години
Ликвидация на кремиковци,ликвидация на марица-изток,ликвидация на козлодуй, ликвидация на хиляди предприятия ,ликвидация на училища и накрая ликвидация на БЪЛГАРИЯ.Даже нашите политици ще ни убедят че трябва да се ликвидира държавата така както ни убиждават за всичко което са унощожили до сега.СРАМ И ПОЗОР.