От 1 юли съкращават 167 висши командири от БА

Остават 20 заплати при освобождаването им, каза министър Ангелов
25 юни 2010 12:43,
184
От 1 юли съкращават 167 висши командири от БА
Снимка: БГНЕС

167 военни и цивилни от висшите командни звена на Министерството на отбраната ще бъдат съкратени от 1 юли, обяви на брифинг министърът на отбраната Аню Ангелов.

Той уточни, че 297 са съкращаваните щатни бройки, като реално обаче ще бъдат освободени 167 души, а останалите служители ще се прехвърлят на други места.

В отговор на въпрос военният министър обясни, че вече са били освободени седем генерали, а в началото на юли ще бъде освободен още един.

"Стои на дневен ред освобождаването на редица генерали поради навършване на пределна възраст - сред тях са началникът на Сухопътните войски ген. Иван Добрев и директорът на служба "Военна информация" ген. Пламен Студенков, уточни Ангелов. 

Министърът отхвърли слуха, че обезщетенията при освобождаване от военна служба ще бъдат намалени от 20 на 6 заплати.

Аню Ангелов заяви, че това не отговаря на истината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
0
 
! Отговори
Петър преди 13 години
Чета ви комнтарите и се убеждавам, че българина е наи-гадното племе на земята..Как може да плюете по собствената си армия, вас самите...Погледнете големите държави?Там военнитеда не би да служат до 60 години?*** с ***!Некадърници.Аз лично сам завършил Долна Митрополия и сега сам в частна авиокомпания..доволен съм на 100% от военното си образование..и се махнах зарад парите.Бил съм в системата и те я такава, каквато ни е и самата държава-ПЪЛНА ПАРОДИЯ.Некадърен народ(вие) и некадърна армия.
169
0
 
0
 
! Отговори
До цивилните преди 13 години
Вие *** ли стееееее, или да?кой за каквото учил, деица. Аз съм с военно образование, авиационно и вземам 4-5 пъти колкото вас,ама забравих, че вие още се пъхтите някъде,а а аз сам си в нас от 14.00 следобяд и не можете да се ровите в интернет.Хайде приятна работа.аз отивам на басеин.Пак другата годинка се пенсионирам(на 39 годинки) и вземам 50-60 хилки.Успех...:-):-):-)
168
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
ми в България е така...армия няма...ама висши офицери бол...то не бяха реформи то не бяха ежения....че сме били много добри и боеспособни...смях в залата бе братче...ама и тия ще си отидат...и що не вземат да я затрият на цяло тази така наречена армия...пък и нямаме вече врагове...разграден двор сме..който дойде и с хляб и сол го посрещаме...тъжна и жалка картинка...ама истинска...
167
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
едва ли ще му обърнат внимание на аню м парламента говори се че до края на годината ще има 7-8 хиляди рапорта за пенсиониране по стария закон
166
0
 
2
 
! Отговори
Бабишкеров до НЯКОЙ преди 13 години
Незнам служил ли си в армията аз съм оставил в служба на родината най-хубавите си млади години стигнах до чин капитан и си спомням всичко . Навремето тия дето пречеха на живота в поделенията ги пращаха на курсове на запъден език да се отарвът от тях . После казаха който не ползва езици вън . А аз напуснах по собствено желание Пешо като направи оня варненеца от редник полковник на 35 г и го направи шеф на разузнаването си казах аз кво правя в тази пародия ? После напуснах и вече повече от 15 години съм зад граница . Никога не съм бил социялен и не съм мил чинии . Работя самосоятелно имам фирма и съм доволен от постиженията и доходите си . Но такива като този егземпляр на снимката показва само едно България се управлява от марионетно правителство командвано от вън . И другия факт е че ГЕРБ и Борисов нямат абсолютно никакъв човешки ресурс за управление след като назначават Дементни старци за министри .
165
1
 
0
 
! Отговори
werdi преди 13 години
до 159 анонимник;проблем нямам,но като ти гледам свободните съчинения се досещам откъде тръгват легендите за армията
164
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ехх Ани, Ани... 20 години преди теб съсипаха Българската Армия ама Ти скъпа ще я довършиш! А пък новата ви схема за храните... Защо махнахте старите фирми който зареждаха храните - вярно имаше много дълавери и храната неставаше и за прасета, ама сега като сложите "вашите" фирми-няма да има далавери? Храната ще е нормална? Някой беше казал който не храни своята армия-храни чужда...Вие просто искате да оставите България без никаква защита-за да ни мачкат!И за да неможе да стане военно положение..
163
8
 
0
 
! Отговори
werdi преди 13 години
до 159 анонимник;само не разбрах специалноста сам ли я измисли и къде по земното кълбо я завърши
162
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какъв ти е проблема бе?
161
8
 
0
 
! Отговори
werdi преди 13 години
до 159 анонимник-да ти дам ли кърпа че лигите ти чак тука пръскат
160
7
 
0
 
! Отговори
werdi преди 13 години
няма начин да не си някой от изброените по простата причина че тях най ги гонеха и те най много ревяха като тебе тука
159
0
 
3
 
! Отговори
някой преди 13 години
бъди сигурен, че дедо Аню си получава и 700 лв пенсия. много си прав в изказването.Тоя дядка се освобождава от всички можещи, за да няма конкуренция.
158
8
 
0
 
! Отговори
werdi преди 13 години
до 159 анонимник;враво на теб,хайде сега прочети 54 коментар и виж от кои си
157
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Преди около 10 години офицерите не смееха да накарат донаборниците даже кубинките да си излъскат за да не ги обвини някой, че имало извращения в казармата! Сега същите тея глезльовци, дето си изкараха казармата в игра на карти, са тръгнали да критикуват военните"-----------------------------Виж ся мойто момче... пишлеменце военно. След като аз ти плащам заплатата и то с много,много труд - искам насреща и ти да се потрудиш малко повече, а не само да чакаш отпуски, после полагаеми отпуски и т.н
156
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сержантче, как преценяте дали стават за нещо? Кофти ви е че ги няма наборните дето за една гарнизонка да ви носят по дамаджанка ракия? Или са готови за една градска да копаят като роби с кирките, а вие да гепате нафтата за багера! Що си милиш че вие много разбирате.... служих след като следвах, автомобилен инженер съм (преди това и техникум по автотранспорт), служих в транспортен полк и много добре съм ви видял колко струвате.. на курсовете за причуване на новите мерцедеси ходихте за да пиеете
155
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-добре знаят бройката тиловаците - тъй де да знаят колко хрантутници имат да хранят и обличат.
154
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди около 10 години офицерите не смееха да накарат донаборниците даже кубинките да си излъскат за да не ги обвини някой, че имало извращения в казармата! Сега същите тея глезльовци, дето си изкараха казармата в игра на карти, са тръгнали да критикуват военните.
153
0
 
0
 
! Отговори
до 153 преди 13 години
до ротата е прав, ротата има три взвода, всеки взвод има три отделения, всяко отделение е по 10 - 12 човека... като започнем отзад напред :отдельонен командир сержант (със заместинк ефрейтор или мл.сержант) взводен командир - лейтенант (със заместник ст.сержант или старшина) ротен командир - капитан (заместник - ст. лейтенант) + старшинката на ротата батальонен командир - подполковник (заместник - майор)командир на полк полковник (заместник подполковник) тука ще има и нач.щаб подполковник (или полковник) Командир на девизия генерал лейтенант (заместник бригаден генерал) Нач.щаб Бригаден генерал или полковник
152
7
 
6
 
! Отговори
сержант преди 13 години
проблемът на армията е че,няма дисциплина, набутаха вЪтре всевъзможни дечица и неможе да им се обадиш да не ти истине мястото.За справки полигон Ново село, танковата бригада Сливен и работилницата все хора на генерал Добрев.Много солташаци на генерала децата им са там вземат по 700 лв а,нестават за нищо.ПО ДОБРЕ 10 ЛЪВА ОТКОЛКОТО 500 ОВЦЕ
151
1
 
1
 
! Отговори
David преди 13 години
do diviziqta gi broi6 pravilno.no megdu neq i armiqta ima KORPUS..na6ite 1,2 i 3 armiq ot soca si bqha leka grandomaniq