Станишев: Аз ли плаша хората, или правителството?

Лидерът на БСП отговори на вчерашния призив на премиера Борисов
26 юни 2010 10:52,
761
Станишев: Аз ли плаша хората, или правителството?
Снимка: БГНЕС

Управляващите вече говорят за вдигане на данъци и правят абсолютно непредсказуема политика – намаляване на доходите, вземане на заем при тежки условия, споразумение с МВФ, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, цитиран от БГНЕС.

Той попита риторично кой плаши хората – „аз или правителството?”. Така отговори на вчерашния призив на премиера Борисов.

Сергей Станишев обясни, че вчера е попитал Бойко Борисов дали вярва на прогнозата в конвергентната програма на България, че догодина ще има излишък.

Станишев каза, че вчера е призовал премиера да свика консултация с парламентарно представените сили, тъй като според него е необходимо още сега да се започне работа по бюджета за следващата година.

Според Станишев той може да се окаже много по-тежък от сегашния. Бившият премиер заяви, че ако сега той управлявал държавата, нещата нямало да се докарат до това състояние, до което са в момента.

Освен това те щели още през есента на миналата година да се разплатят с бизнеса, щели да продължат да инвестират публично, освен това много била важна бизнес средата, за да бъдат събрани необходимите данъци.

Сергей Станишев допълни, че сега е много по-трудно да се увеличават пенсиите, но обясни, че от БСП са предложили при гласуването на второ четене на актуализацията на бюджета вдигането на пенсиите да се обвърже с нивото на инфлацията.

Той заяви още, че за всички предложения на БСП е необходимо едно условие – нормално функционираща държава. А според него в държавата все повече царят хаос, липса на перспектива, сигнали, които се променят всеки ден за всичко.

“Един ден казват - ще вдигаме данъците, а после – няма да вдигаме. Кой създава страха - аз или управляващите“. Това Станишев каза преди началото на петия конгрес на Българския антифашистки съюз.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


761
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
693
0
 
1
 
! Отговори
Мико Вълчев-Кavhana преди 13 години
Според расовата философия на Станишев не само не може да му се вярва ,но не трябва да му се поверяват никакви постове зарадима дегенеративна физиономия на плъх. Такива и подобни физионамии са упоменати в учебниците по биология и антропология ,като низши представители на вида.
692
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На този "бизнес" ,който ограби българския нар0д предлагайки му най-високи цени и най-ниски заплати, за какви пари спори сега ,НЕ ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ДАВАТ НИКАКВИ ПАРИ НА ТЕЗИ КРЪВОПИЙЦИ, НАПРОТИВ ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ТЪРСИ СМЕТКА ЗА БЕДНОСТТА В БЪЛГАРИЯ.
691
2
 
1
 
! Отговори
Един преди 13 години
Станишев както повечето пъти, е прав. А Боко е едно недоразумение. Сутрин не помни какво е казал вечерта. Но и тук има толкова недоразумения.. Слагайте си минусите колкото искате. През зимата пак ще си говорим.
690
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 13 години
Станишев, ти не плашиш , а разсмиваш хората.
689
2
 
4
 
! Отговори
Балин преди 13 години
Щото Бойко не ни води ли? Честно казано ми е все тая. Вече политиката е *** дума с такива като Бойко и теб!
688
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
" аз ли плаша"......................... попитало плашилото и се завряло в дупката
687
5
 
6
 
! Отговори
ххх преди 13 години
ББ не е *** ,но е примитивен и изказванията му са недопустими за премиер,но се вслушва в мнението на по компетентните. Като го сравнявам с царя - измамник и бандата престъпници управлявали БГ 60 год. си мисля ,че е адекватен за нашата действителност.Даже добър.За съжаление това е действителноста.
686
3
 
7
 
! Отговори
ххх преди 13 години
Много *** народ има в БГ ,щом съществуват такива образования като БСП,НДСВ,АТАКА
685
1
 
7
 
! Отговори
КИРО преди 13 години
мале,кой туй нещо ---------генномодифициран АЛЕН МАК
684
6
 
3
 
! Отговори
Неам нерви преди 13 години
По дългото "е" познах-ти си червената овца. За кои гласува? Огледай се какво става в Гърция и Румъния с финансите и се благодари, че бихме шута на тройната ламя. Те щяха да ни докарат до финансов колапс, щото външните инвестиции свършиха, а и още повече от наличните щяха да се изтеглят.
683
0
 
1
 
! Отговори
f.alos преди 13 години
obratnite ne mrazj,no tova paradirane e prekaleno.imalo gi e i 6te gi ima takiva gi e naplodil gospod,da bade voljta mu.no da pravi6 ot belioto si zname e malko mnojko.pone za men.a ina4e se se6tam za vica za garbed,deto mu kazali 4e kirkor e gey,a toi kazal;taka li az go 4ukam ot 2 godini ama misleh 4e e elektrotehnik.
682
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 13 години
boiko njma da se provali.stiga ve4e 4erni prokobi.stani6ev li iskate??ili jne knev-protivni grablivi tipove dinasti4no obre4eni na razboini4estvo i moralen upadak.neka po dobre da sme s prostovatia,no rodoliubiv boiko,s izbuhlivia no obi4a6t balgarite volen,s mavara kostov,no ne i s psevdokomunistite koito ni ograbiha do dano.razplakaha dete v maika.prodavaha ni ni na turcia i rossia.aide basta.
681
0
 
2
 
! Отговори
lll преди 13 години
Ti
680
1
 
4
 
! Отговори
за 725 преди 13 години
Абе ти не си европеец.......май мразиш обратните, а????
679
1
 
7
 
! Отговори
Чикаго преди 13 години
До Стоимен и Анонимен.Погледнете какви могъщи държави са затънали до кръста,а какво остава за България!Питам Ви Вас,как се пълни обран бостан?Трябва да се изоре,посее,прекопае,натори и чак тогава да чакаш за реколта.Ако искайте ме разбирайте!
678
3
 
10
 
! Отговори
Шумкари в акция преди 13 години
Убиваха безпощадно и безнаказано. Защото в подкрепа на убийците стоеше студена и мрачна могъщата 12-та армия на III Украински фронт, а българската армия пратиха в най-българската земя Македония срещу напускащите я германски части, но не за да я освободят, а за да я предадат на сърбо-комунистическите българоубийци от Белград и Скопие. Убиваха свещеници и учители, офицери и администратори, селски труженици, орачи и лозари, убиваха младежи, закърмени от родителите си с любов към Родината. Убиваха чедата на България, за да потъне в черна скръб за десетилетия.
677
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Червената зараза трябва да бъде изкоренена заради благото на обикновения човек. Докато строяхме социализмЪма, ''другарите'' си живееха , като буржоа. Когато социализЪма им се разпадна, те станаха капиталисти пладнешки обирайки активите на държавата и обрекоха милионите си последователи на мизерия. Най- радващото на фотото по - горе е, че средната възраст на присъстващите е поне 60 години.
676
0
 
7
 
! Отговори
пулбек преди 13 години
Ами ние смес и уплашени, още от перестройката, насам? Гледаме всичко се руши, всичко се разграбва, няма ясна политика накъде ще вървим, а ни остава само неизвестното. И така вече 20 години все сме си уплашени.
675
3
 
12
 
! Отговори
Ехе.... преди 13 години
Блазе на държавите в които нямя комунисти тежко на тези в които тази пасмина иска да доминиза като на гейпарад.............
674
5
 
5
 
! Отговори
комуняга преди 13 години
Само през трупа ми.