Р. Петков сезира прокуратурата заради "АЕЦ Белене"

Твърди, че ще платим 1 млрд. евро неустойки на Русия
27 юни 2010 16:12,
272
Р. Петков сезира прокуратурата заради "АЕЦ Белене"
Снимка: БГНЕС

Румен Петков ще сезира mрокуратурата заради отношението на правителството към проекта "АЕЦ Белене".
Това си намерение депутатът обяви в Плевен.

Според него сегашните действия на правителството ще доведат до санкции, които държавата трябва да плаща заради неизпълнението на проекта.

"В единият случай страната ни ще плати 1 милиард евро, ако Русия заведе иск след 30 септември тази година, когато изтича последната отсрочка за страната ни според подписаните договори", каза той.

Друго действие на правителството, което по думите му също е гаранция за плащане на неустойки от държавата е стартиралата процедура за изготвяне на поредна икономическа оценка на проекта.

Срокът за изготвянето й е 2 години, а последната отсрочка за страната ни е 30 септември, след което "Атомстройекспорт" може да предяви иск за неустойки в Международния арбитражен съд.

Банките, подали документи за изготвянето на оценка, също могат да съдят държавата, каза червеният депутат.

"И в двата случая ще плащаме, среден път няма", заяви Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прави впечатлени, че по всички енергийни проекти се изказват за/против, само политици. Устите на икономисти, инженери и пр. специалисти са добре запушени. Ами как да не си мисли чоовек, че това са партийни проеки първо и после държавни.............
203
0
 
4
 
! Отговори
za 266 преди 13 години
Понеже Румбата е виден специалист по енергетика, както и Доган е хидоринженер изказванията му в неделя следобед будят повече присмех, отколкото размисъл.........
202
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо ли, винаги, когато има една интересна тема за специалистите - атомна енергетика, пътища, петролни тръбопроводи, самолети, военна техника и т.н. ... в този форум изпълзява някой *** *** с една - две гънки в мозъка, в които е скътал понятия като "комунисти" "нечем комунизъм" "БКП-БСП" "браво Боко" "да живее Царо" и др. подобни. Вместо да се обсъжда темата, започва лични нападки и безкрайни глупости, които нямат нищо общо с темата?!?
201
0
 
3
 
! Отговори
РУМБА преди 13 години
Вечер пия тетевенска сливова, сутрин пикая и бутилирам троянска сливова.
200
0
 
4
 
! Отговори
РУМБАТА 2 преди 13 години
Да ви пикам на шадрав...,а извинете, на централата, да ви пикам.
199
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Червената зараза трябва да бъде изкоренена заради благото на обикновените хора. Колкото по -далече са червените кхмери от властта, толкова по- добре за народа. Доказано е в световен мащаб..............
198
1
 
6
 
! Отговори
za 250 преди 13 години
Козлодуй има 65 000 000 евро печалба на година, преди да спорите проверете. И то с 2 реактора. За един е 33 000 000 на година. Ако един реактор струва 2 500 000 000 евро той ще се изплати след има няма 75 години. Това обяснява май защо инвеститори няма............няма и да има. Сметката е примитивна, понеже не са включени инфлацията, лихвите по заемите и увеличението на цената на тока, но ако се включат може да е много по зле............
197
0
 
6
 
! Отговори
Р>П преди 13 години
ТИ СИ ДОЛЕН ПРЕДАТЕЛ,ЩЕ СЕ ПЕЧЕШ В 9-Я КРЪГ НА АДА
196
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По-добре късно отколкото никога. Трябва един публичен процес срещу комунизма и както след войната в Германия всеки да подпише един документ като Persilschein, че няма да пропагандира и симпатизира на наи-ужасната идеология комунизмът.
195
1
 
5
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Не знам защо, но и аз точно това си мислех - защото "управлението", по точно "роководството" на комуниститите, от 1944 г. насам си е третата и най-тежка национална катастрофа, по-лоша от война. Не само репарации, а и съдене, затвор, както и инкриминиране на политическата доктрина на червените, са крайно необходими, но съвсем невероятни вече.
194
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Справедливо е БКП-БСП да плаща репарации на България за огромните щети които е нанесла. Поне 100 милиарда евро трябва да платят тези разбойници.
193
1
 
7
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Тази червена гадина напомня на господарите си, да не вземат да забравят, че трябва да ни плашат със седене. Освен това, припомня, че, ако вземат да ни съдят, има кой да потвърди, че имат основание - Руменчо и другите червенки гадчета ще свидетелстват, че обектът е спрян е срокът е пропуснат. По договора, дето те са го сключвали, после пак по него крадоха.
192
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА
191
1
 
5
 
! Отговори
NIKI преди 13 години
NE SAMO DPS NO I BSP E ANTI BALGARSKA PARTIA.NO RANO ILI KASNO SHTE SI POLUCHAT ZASLUZENOTO.
190
1
 
11
 
! Отговори
РУМБАТА преди 13 години
НЕ ИЗДЪРЖАМ, ЩЕ ПИКАЯ В ШАДРАВАНА !!
189
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕНЕРГЕТИЦИТЕ - новата хайка за хайдуци
188
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ох ох ох, как му пари под краката на запалката-петков. Той знае че за да не се плащат неустойки за АЕЦ Белене единствения изход на кабинета е да намери престъпления и да започне дели. Така че той бърза бърза бърза да заведе дело пръв.
187
1
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
RUMENE DOKOGA STE LAJESH HORATA .VSICHKI V TAZI PARTIA SA ZA ZATVORA.
186
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига простотии за Белене, то ще се строи, иначе ще платим същата цена, но няма да имаме централа. Пари има и ще се финансира. Прокуратурата каза- Злоупотреби в Белене няма, какво искате повече. Един блок струва 2,5 милиарда евро, който се изплаща при сегашна печалба на Козлодуй за три години.
185
4
 
12
 
! Отговори
мами преди 13 години
Този и другите лапачи много плачат кой знае с колко пари са лапнали и сега трябва да ги връщат .Само така Бойко отрежи им крилцата. Народа бедства от мизерия докараеха го до просешка тояга те плачат за Белене. Сключели договори без покритие сега на съд да отговарят за деянията си не ги щадете имат и мутри да излизат да говорят така е като не им правите нищо.