Първанов разтревожен от идеологическата вражда

Държавният глава разкритикува преиздаването на нацистка литература
29 юни 2010 15:33, Красимир Ангелов
172
Първанов разтревожен от идеологическата вражда
Снимка: БГНЕС

"Разтревожен съм от възраждането на крайна идеологическата вражда и инцидентите, предизвикани от омраза и агресивност. Не би трябвало да има държавник, който да не си дава сметка за разликата между конфликтите между футболни привърженици, и нападенията, мотивирани от идеологическа и расова нетърпимост".

Това обяви президентът Георги Първанов по време на срещата си с ръководството на Българския антифашистки съюз (БАС), съобщиха от пресслужбата на държавния глава.

Държавният глава бе категоричен, че българското общество трябва да се стреми към национално помирение и че този процес минава през прочитането и осмислянето на историята, даването на ясна политическа оценка на тези събития, а не през отричането и преиначаването на миналото.

Георги Първанов посочи още, че не трябва да бъде допускано снизходително отношение към възникващата тенденция на преиздаване на нацистка и друга антисемитска литература.

На срещата държавният глава подчерта позицията си за морално признание на приноса на българските антифашисти в световната съпротива. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: Георги Първанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
1
 
! Отговори
Stalin111 преди 13 години
Фашистката *** се събуди .И преди ви смазахме фашизоиди и сега ще го направим,фашизма е мъртъв ,Комунизма е живи и иде от Изток .На опонентите им остава едно да бягат.
152
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО 162ЗАЩО ДА ГО ПРЕИЗДАВА ?ТОЙ ГО ПРЕРАЗДАВА ,ПРИСВОЯВАЕДНО Е КНИГА ДРУГО КНИЖНИ ПАРИЧНИ ЗНАЦИ ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ ОТ НАШИТЕ ДРУГАРИ Е КАПИТАЛА КАТО ФАБРИКИ ХОТЕЛИ ФОНДОВЕ ДАЖЕ ПРИВАТАЦИОННИТЕ ФОНДОВЕ СА В ТЕХНИТЕ РЪЦЕФОНД ДУНАВ -ДЕТО ВЗЕХА НА БАБИЧКИТЕ БОНОВИТЕ КНИЖКИ Е НА БИВШИЯ ОКРЪЖЕН КОМИТЕТ НА БКП-ВРАЦА МОНТАНА И ВИДИН.МНОГО СТРЕЛБА ТРЯБВА АМА НЯМА ПОТРОНИ И ВОЙСКАГЕНЕРАЛИТЕ И ТЕ СТАНАХА МИЛИОНЕРИ ОТ ПРОДАДЕНИТЕ КАЗАРМИ И ДАЛАВЕРИ -СУПНИК 3 000ЛВ-ЕДНА ПАНИЦА КОЛКОТО КОЛА НА СТАРО
151
1
 
1
 
! Отговори
некои преди 13 години
Гоце, защо на преиздаде "Капиталът"???!!!
150
1
 
6
 
! Отговори
смехурко преди 13 години
Шиййййййййййй бан Историк :))))))))))))))))))))) поне да я беше чел или учил световната история.Малко щеше да знае за създаването на империйте.И Първоначалното натрупване на капитали.Но дятето е от гората знае историята как се лъже и краде.:))))))))
149
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
господин Първанов, прав си, но има още по голяма опасност за разединението на обществото,народа, подриването на държавността и смазването на България. И тази опасност се нарича БСП. Това антибългарско формирование трябва да се забрани. И никога да не се добира да властта.
148
1
 
7
 
! Отговори
И Пиргов преди 13 години
СечеФчо - марш в Москва!!!
147
2
 
14
 
! Отговори
Байряк преди 13 години
Първанов бил разтревожен от някаква си "фашистка " идеология. А защо мълчи за тези които унищожиха България - Комунистическите ***
146
1
 
12
 
! Отговори
тото преди 13 години
скрий се руска ***,продажник,***,комунист
145
0
 
0
 
! Отговори
4chan преди 13 години
/b/ FTW!
144
0
 
8
 
! Отговори
Фред Астор преди 13 години
Гласувай срещу разбойниците съсипали България!Петиция до НС за намаляване на пенсиите на работилитев ДС и тоталитарни организации до нивото на средната пенсия в страната Ние, подписалите тази петиция, настояваме Народното събрание да приеме поправки в Кодекса за социалното осигуряване, така че пенсиите, получвани днес и в бъдеще от работилите през периода от 9 септември 1944 г. до 16 юли 1991 г. щатни служители на:Държавна сигурност /ДС /Разузнавателните служби на Българската народна армия / РУМНО и др./ Разузнавателния отдел на Гранични войски / РО на ГВ/, а също и щатните платени функционери на: Българската комунистическа партия / БКП /Димитровския комунистически младежки съюз /ДКМС/ Отечествения фронт /ОФ / Съюза на активните борци против фашизма и капитализма /САБПФК/да бъдат намалени до нивото на средната пенсия в Република България.bgpetition/namaliavane-pensiite-na-rabotilite-v-DS-i-totalitarni-organisazii/view.html
143
0
 
6
 
! Отговори
бг преди 13 години
Ако говорим сериозно бг президента е НАЙ -ГРОЗНИЯ В ЦЯЛА ЕВРОПА то и без тва работа не върши поне да беше красив.
142
0
 
6
 
! Отговори
уф преди 13 години
ЛЕПИ ЛЕПИ УСТАТА ИСКА НЕЩО ДА КАЖЕ АМА НИКОЙ НЕ ГО РАЗБИРА КВО ГОВОРИ ...................ГОШЕ ЩТО НЕ ВЗЕМЕШ ДА СЕ СКРИЕШ НЯКЪДЕ ВЕЧЕ А И ДА СИ СЛОЖИШ ЦИПА НА УСТАТА
141
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Марш в Перник бе, ***!
140
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато комунистите изчезнат, ще свърши и идеологическата война, просто е.
139
3
 
13
 
! Отговори
генади преди 13 години
Комунисти - ***, психично болни ***, слуги на Сатаната!
138
3
 
7
 
! Отговори
Мы идем на бой с бол преди 13 години
Гимн Русской Освободительной Армии РОАМы идем широкими полямиНа восходе утренних лучей.Мы идем на бой с большевикамиЗа свободу Родины своей.Припев:Марш, вперед, сплочными рядамиВ бой за Родину, за наш народ!Только вера двигает горами, Только смелость города берет!Мы идем вдоль тлеющих пожарищВ годы тяжких бедствий и войны, Приходи и ты к нам в полк, товарищ, Если любишь Родину, как мы.Припев:Марш, вперед, сплочными рядамиВ бой за Родину, за наш народ!Только вера двигает горами, Только смелость города берет!Мы идем, нам дальний путь не страшен, Не страшна суровая война.Твердо верим мы в победу нашуИ твою, любимая страна.Марш, вперед, сплочными рядамиВ бой за Родину, за наш народ!Только вера двигает горами, Только смелость города берет!(2 раза)Мы идем, над нами флаг трехцветный, Льтся песня по родным полям.Наш напев подхватывают ветрыИ несут к московским куполам.Марш, вперед, железными рядами, В бой за Родину, за наш народ!Только вера двигает горами, Только смелость города берет!Только вера двигает горами, Только смелость города берет!
137
3
 
6
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 13 години
Скрий се бе, червен селянин. Доносниците никой не ги слуша вече!
136
3
 
1
 
! Отговори
boksiora преди 13 години
teb li da te napravim prezident.Parvanov si var6i dobre rabotata i + tova dva pati go izbirame. i ne mi pi6i gluposti tuka 4e ve4e po4vam da se draznq
135
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Първанов да не се тревожи вече човекът, няма защо. Да стяга куфарите и со кротко со благо да си бега. Той и без това е вече изолиран от Европеската обшност, та да не се хаби с излишни размисли. И дано нему дойде в главата мемоари да пише.......
134
3
 
5
 
! Отговори
ебаси държавата! преди 13 години
*** държавата, щом тоя гнусен доносник и подлец е пРезидент!