СДС вади нож на ГЕРБ заради бюджета

Актуализацията щяла да доведе до задълбочаване на кризата
6 юли 2010 14:09,
64
СДС вади нож на ГЕРБ заради бюджета
Снимка: БГНЕС

СДС няма да подкрепи актуализацията на бюджета, заяви лидерът на партията Мартин Димитров. По думите му бюджетната дистанция между сините и ГЕРБ става значителна.

“СДС отказва да подкрепи липсата на разумни промени в актуализацията на бюджета и ще гласува против мерките, които ще доведат до задълбочаване на кризата”, коментира Мартин Димитров.

По думите му България е много близо до гръцкия и румънския сценарий. Димитров допусна възможността да се стигне до заем от Международния валутен фонд, вдигане на данъци и нова актуализация на бюджета.

„Ако актуализацията се приеме в настоящия си вид, това ще направи невъзможно да се постигне балансиран бюджет през 2011 г.“, смята лидерът на СДС.

Той се оплака, че управляващите не са приели предложенията на СДС за анализ, оценка и намаляване на разходите, публикуване на месечни отчети за разходите на отделните министерства, както и измерването на дефицита по европейска методолгия, която отчита не само разходите, но и сключените за периода договори.

“Няма как да говорим за добро и прозрачно управление, ако чиновниците продължават да харчат публичните средства на тъмно”, отбеляза Димитров.

Сините не са съгласни още пари за здраве и образование да се пренасочват за тютюнопроизводителите под формата на субсидии. СДС разкритикува още липсата на яснота по енергийните проекти.

Партията обаче подкрепя усилията на кабинета в борбата с престъпността. „Това е единствената кълка, на която лежи правителството", каза Мартин Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: бюджетМартин Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Криза е, бате... няма как... за справка: Гърция
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С такива приятели като Мартин Димитров... на кого му трябват врагове?
57
0
 
2
 
! Отговори
xy преди 13 години
dg
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кой бе,на тоя отдавна ножа е гумен.кой го пита....
55
1
 
6
 
! Отговори
тото преди 13 години
един път и тоя да каже нещо верно
54
0
 
2
 
! Отговори
GERB = NEDA ili DANE преди 13 години
Neka ne zabraviame 4e SDS imase pylno mnozinstvo i neuspia da srine tolkova stranat, a sega stranat e srinata kato 4eli GERB imat parlamentarno mnozinstvo.Kazete niakoi: dade li Bokoriskof liceto STaniskof na prokurora za vtori pyt?Nema tetakof film-ima obratnoto, kakto i ne-da-ne-da-ne-da diganeto na danycite, Belene i pro4ee.GERB da se prekrystat na NEDA ili DANE- se mi taa, a Veseliat Marinov da sedne i da nau4i pesenta za NEDIto
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От кога недорасляци, фъфлещи пишлемета и евангелисти-сектанти започнаха да дават акъл. Тоя *** на снимката да се види какво преставлява и да се скрие от хората, защото буди само смях и съжаление.
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Който вади нож, от нож умира...
51
2
 
6
 
! Отговори
някой преди 13 години
Това е единствената кълка, на която лежи правителството", каза Мартин Димитров." Еми - дето има една приказка - кой за каквото е учил. Бойко е минал през милиционерската школа, и знае как да залавя престъпници. Пак добре че това знае, някои други не знаеха абсолютно нищо!
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стани Стани юнак балкански и поведи седесарите срещу Герб
49
1
 
10
 
! Отговори
любопитно преди 13 години
Актуализацията на бюджета не подкрепяте, а цялостната политика на ГЕРБ, подкрепяте ли, ако се поиска вот на доверие, как ще гласувате?
48
7
 
5
 
! Отговори
непукист преди 13 години
И какво, вдигнахте се и го свалихте?Ужасявам се колко много антикомунисти имало в България. Явно , че под прикритието на членове на БКП.Къде бехте, бе? Или и вие като Б.Борисов, минали школата на ДС, един ден се събудихте и разбрахте, че някой, някого е убил. Да ама комунистите също се избиваха, нали?Що не си останете в леглата или пък препочете онова стихотворение на Бойтеа, Патриот, беше и си е....
47
3
 
8
 
! Отговори
непукист преди 13 години
Зание М.Димитров е прав, въпреки, че управляващите имат още козове за изиграване. намалние на пенсиите и заплатите на служителите от Държавжия сектор. Какво, недочух. Ще се вдигнете на стачки. Най много да си вдигнете мързеливите *** от леглото и да напишете поредната глупост във форумите. Освен това в Банките има над 5 милиарда депозити. Пак бунтове, а, но във форумите.На никой ли не му прави впечатление, как този Примиер, копира изцяло поведението на Т.Живков. Охрнителят му, де.
46
1
 
13
 
! Отговори
Цецко Мецко преди 13 години
За затвора сте всичките!! *** с ***!
45
0
 
7
 
! Отговори
Гадняра преди 13 години
... трябват пари за икономика и селско стопанство. Какви са тия милярди депозити в банките? Съберете се имащите и финансирайте АЕЦ-Белене! Да, ама не! При тая переспектива нещете! А искате друг да си сложи главата в торбата и после на готово пак да лапкате! Ония и от исток и от запад пасът трева!...
44
3
 
12
 
! Отговори
Мадуру преди 13 години
до Син кмет *** сигурно те е родила от синята си ДУПКА или как ? Аман от пенсии като теб! Аман !
43
10
 
7
 
! Отговори
Син кмет преди 13 години
Браво Мартин Димитров.Най-после да се разграничиш от предателя Иван Костов и сам да вземеш позиция по даден въпрос.Изглежда,че СДС наново излиза самостоятелно на сцената без миманса на Иван Костов.Само така ще са завърнем всички стари СДС-ари в нашите редици и да му мислиат старите и нови ченгета и комунисти.
42
4
 
9
 
! Отговори
Мадуру преди 13 години
Тоя калпак да се научи първо да говори като хората ... после да сипва на правителството! Аман от *** ...
41
3
 
8
 
! Отговори
Гадняра преди 13 години
Чета и с всеки изминал ден се убеждавам, че края на тая прокълната от Бога държавица наближава. На времето Ралин, лека му пръст, казваше: "Кой ще те остави да бъдеш зле, нали ще му трябваш!" И Тато го разбираше и колкото и да не му се искаше, го чуваше! Тия каква я мислят?... И Европа няма да ни помогне! /Тя на себе си не може.../ Изчакайте само да падне валутния борд,... после ще си говориме! От тия ***, т.н. "олиигарси", невярвам някой да се бръкне и да спасява държавата, а трябват пари за
40
4
 
8
 
! Отговори
Black Beard преди 13 години
По-добре обърнете ножа обратно и си направете харакири.Това вече ще бъде новина.