Външно: Над 20 наши посолства са пред закриване

Министерството готви реформа на дипломатическата служба
21 юли 2010 20:48, Красимир Ангелов
29
Външно: Над 20 наши посолства са пред закриване
Снимка: БГНЕС

Започва процедура за разглеждане на варианти за закриването на задгранични представителства на България, съобщи след заседанието на Министерския съвет Валери Рачев, началникът на кабинета на министъра на външните работи.

Той не пожела да посочи държавите, където България ще закрие мисиите си, с мотива, че това може да повлияе негативно на двустранните отношения.

Все пак Рачев уточни, че 25 представителства са подложени на разглеждане за евентуално закриване.

По думите му бъдещата реформа е доведена до знанието на президента, който “няма принципни различия за реформата”.

“Определянето на посолствата, които ще бъдат поставени в процес на закриване, е комплексен въпрос и не се основава само на съображението да се спестят разходи”, допълни Рачев.

По думите му разходите на МВнР са съкратени с 18 млн. лева, а щатовете са съкратени с 14% за последната година.

“Оттук нататък непрекъснато ще се предприемат мерки, които ще водят и до оптимизиране на състава, и до оптимизиране на разходите, така че при нас процесът не е завършил”, продължи началникът на кабинета на министъра на външните работи.

Той посочи, че в МВнР се осъществява реформа на дипломатическата служба, която ще продължи и през следващите две години.

Предстоят промени и в начина, по който се определят възнагражденията на дипломатите зад граница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
R преди 13 години
Аз пък искам да похваля посолството във Виена. Много приятно ме изненадаха. Подадох си заявление за документи за 10 мин. Изобщо не ми се налагаше да чакам и всички хора там бяха изключително любезни и мили. Чак се изненадах. Признавам. :))) Така че, бих ви помолила да не ги слагате всички под общ знаменател, защото тези хора във Виена си работеха много усърдно. Благодаря.
24
1
 
5
 
! Отговори
Foss преди 13 години
И всичките да ги закриете няма да е ама никаква загуба...напротив ще престанат да излагат България пред света.Това с посланниците навън си е жива далавера.Осигуряваме царски живот на една банда ***,на които като се случи да помогнат на българи в затруднено положение се крият като мишки...Хрантутници!!!
23
0
 
6
 
! Отговори
Макиавели преди 13 години
Един работен ден в наше посолство:9:00-12:00 - в кафето;12:00-14:30 - обяд;14:30-15:00 - преглед на печата;15:00-17:30 - преглед на печата.Нашата страна има политически интереси в много малко страни, за останалите напълно са достатъчни по един консулски отдел и търговско представителство.
22
0
 
8
 
! Отговори
Антон преди 13 години
ХАХАХАААААА ,АМИ ,ЧЕ КОЙ НЕ ЗНАЕ В БГ ,ЧЕ НАШИТЕ НАДУТИ ДИПЛОМАТИ Н И Щ О НЕ РАБОТЯТ В ЧУЖБИНА... !!!ЗАНИМАВАТ СЕ С ДВЕ НЕЩА ПО ЦЯЛ ДЕН -КЛЮКИ И ТЪРСЕНЕ В ИНТЕРНЕТА -КЪДЕ СА НАМАЛЕНИЯТА В МЕСТНИТЕ МАГАЗИНИ ...И НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ ДА СЕ ОБЪРНЕШ КЪМ ТЯХ ЗА ПОМОЩ -ТИ ИМ СЪЗДАВАШ РАБОТА ,А ДИПЛОМАТИТЕ ПРИЕМАТ РАБОТАТА СИ ,КАТО ПОЧИВКА ...ЧЕ ТЕ ЗАТОВА ЛИ СА ОТИШЛИ ТАМ ДА ИМ СЕ РАЗВАЛЯ РАХАТЛЪКА ...И КОЙ СИ ТИ ..НИЩО ,ЧЕ СЕ ИЗДЪРЖАТ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ -*** С НИЩОЖЕСТВАТА !!!ВСИЧКИ ДА ГИ ЗАКРИЯТ ..
21
3
 
3
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 13 години
България си отива,вече гасим лампите!Последният да свали знамето!
20
0
 
5
 
! Отговори
Елизабет преди 13 години
Да ги ограничат максимално.Трябва да се знае,че всички и бивши и настоящи са с огромни имоти и взимат много валута,което превърнато в лева е страшно много пари.За това балтията,няма нужда от тях.Постоянно се изнасят сведения как "работят".
19
2
 
3
 
! Отговори
621 преди 13 години
да ги закрият вси4ките простаци такива,бестуи сте на ис4езване ................
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
в чужбина сам,работят някакви некомпетенти квачки от 10 да 12,на всеки зададен въпрос отговорът е:обърнете се към местните власти!!!Ами ти за какво си тук *** ***????Да ги закрият всичките посолства,нищо не работят,некомпетентни са,аругантни и вместо да ги сменят на всеки 4 години те ще се пенсионират за никакв свършена работа!1 консул е напълно достатъчно
17
1
 
1
 
! Отговори
iva преди 13 години
Moje bi trqbva da se ogranichat drugi neshta. Kato naprimer pazachite koito ohranqvat posolstvata saminavat sas saprugata decata i na tqh sashto im se plashta zatova che sa zaminali sas (MAJA SI ) i taka natatak....
16
0
 
6
 
! Отговори
до Анонимен преди 13 години
Че НИЕ кога сме били в подем ???
15
2
 
5
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Сигурно има много държави,в които освен посланика и неговите...чиновници,други българи...няма;няма и да има,защото няма кой да им каже,че има такива....държави на картата на...света.
14
5
 
15
 
! Отговори
2128 преди 13 години
Над 20 наши посолства са пред закриване..тя и държавата ни е за закриване, покривалото се тъче ден след ден..
13
9
 
7
 
! Отговори
Гацата преди 13 години
Да закрият кабинета на простия Боко, че няма да остане държава. Баси и некадърното управление.
12
3
 
22
 
! Отговори
учуден преди 13 години
България е пред катастрофа,фалират фирми,няма пари за поддържане на държавни институции,бълг. нация се топи като свещичка ( против маясъл ) в дупе. А българите преливат от радост,че били убити 6 турски войници или при инцидент в Индия загинали 20 *** !!! Като че ли Господ си знае работата - " Бог на бодлива крава рога не дава". Извинете ме ,но мисля,че има някъква логика в това,че българите са в това критично положение.
11
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БЪЛГАРИЯ ;681-хан Аспарух2010-боико борисовТОВА Е КРАЯТ
10
0
 
4
 
! Отговори
Пора преди 13 години
Само 20 ?
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Женствено нежен министър-ка.
8
5
 
12
 
! Отговори
шашо преди 13 години
ай сега що ще затваряте посолствата.ми тия червени в тях какво ще ги правим
7
4
 
21
 
! Отговори
// преди 13 години
Абе, тя и държавата ни е пред закриване а ние се ядосваме за някакви си посолства.........
6
1
 
22
 
! Отговори
Grajdanin преди 13 години
хубаво е да ги има но , поне да правиха нещо а не да работят за себе си!