Командира: 18 месеца слизаме надолу

Иван Костов отново упрекна управляващите за липсата на антикризисни мерки
24 юли 2010 14:15,
208
Командира: 18 месеца слизаме надолу
Снимка: БГНЕС

„Няма антикризисна политика, затова 18 месеца сме в криза и слизаме надолу. Ако се предприемат успешни мерки за една година може да се излезе от тежката ситуация“.

Това заяви съпредседателят на „Синята Коалиция“ Иван Костов, който днес за пореден път критикува управляващите за липсата на категорични действиоя срещу кризата.

По думите му най-важното, което трябва да направи правителството, е смела и радикална административна и институционална реформа.

Републиканският бюджет няма да се изпълни, затова „Синята коалиция“ е станала толкова остра в критиките си, заяви Костов.

Той прогнозира, че 700-800 милиона от планираните средства от ЕС за тази година няма да се усвоятНяма да може да бъде изпълнен и планът за чуждестранните инвестиции в страната.

Според него са необходими сериозни съкращения в администрацията на МВР, тъй като на един полицай на улицата се пада по един чиновник, но и двамата се пенсионират при едни и същи условия.

Това води до деморализиране, тъй като мечтата на този, който е навън се свежда до това „да седне в склада и да раздава мушамите“, коментира Костов.

Не е необходима и болница към МВР, каза Костов. Той обаче уточни, че „всеки министър трябва сам да си напише домашното” и да предложи действия за справяне с кризата в ресора си.

Още по темата
Синята коалиция вероятно ще подкрепи на първо четене промените в закона, с които се създава специализираният съд.

На второ четене, подкрепата ще бъде оттеглена, ако в магистратурата ще се гледат дела срещу определени категории лица, а не срещу категории престъпления, предупреди председателят на ДСБ.

Според него има опасност да се размие обсега на делата, които ще влизат в специализирания съд. Като пример той посочи процеси за пътни произшествия с участието на магистрати, което по думите му е нередно.

По този начин те се превръщат в инструмент на властта, коментира Костов.

На въпрос защо ДСБ продължава да подкрепя правителството на ГЕРБ, въпреки, че няма чуваемост по някои въпроси, той отговори, че причината е битката, която се води, за да се извади мафията от властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още по темата: антикризисни мерки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Знаем колко е компетентен Костов. Доказа го с РМД-та. Едно от най мащабните разграбвания на БГ. Да не говорим за приватизациите за жълти стинки.
195
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е, колко трябва да е зле Б-я, за да излезнат пак Костовистите на борба за власт?А сега си помислете малко...А за Костов песни не пейте, слушали сме ги вече.
194
1
 
1
 
! Отговори
Иван Бухов преди 13 години
Прави сте, но Гербаджиите, като царистите преди се лутат, защото нямат идеи, а само интереси!?!!! Те дойдоха от различни посоки и гледат също разнопосочно, даже и към Комунистите!!! С тях трябва да се внимава и да се държат изкъсо!!! Трябва внимателно да им приправя, почиства пътя!!! Сините трябва да метата и мият!!! правилно е да се ядосват!!! Не е правилно един да работи, а друг да бере плодовета!!!
193
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 195-а кой ти е казал ,че е глупав? Мошениците от такава величина винаги са умни..."Честен човек до власт не стига"
192
6
 
9
 
! Отговори
някой преди 13 години
да се пенсионира и да си гледа животеца с откраднатото в Драгалевци, при баба Ленче, да му вари коприва. Стига с тези стари мутри, трябват ни нови лица, нов морал. Който веднъж е крал, пак ще краде.
191
5
 
7
 
! Отговори
някой преди 13 години
видяхме му и на него възможностите - БГА Балкан и тем подобни, сиви кардинали, алабализми :)
190
5
 
13
 
! Отговори
2 и 200 преди 13 години
Бойко да пристане да се вдетенява,а да се опита да разбере какво му казва Костов.Да повярва в искреността на думите му и да се откаже от манията,че Костов му крои номер.Незряло и глупаво поведение,което няма да доведе до нищо добро.Знаем,че Борисов е в перфектни отношения с Живковите хора,но каква е тази *** кампания да се възхвалява Тато.
189
0
 
2
 
! Отговори
rechkata преди 13 години
do 197 naistina e taka moje kostov da e vsqkakav,no pone znae kakvo pravi,a ne kato tozi Boiko i ekipa mu zatova stignahme do tova polojenie.Upravlqvat ni nekadarnici.
188
2
 
11
 
! Отговори
madchemist преди 13 години
Добре казано. За съжаление мисля, че много малко хора гласуват с някаква идея и анализират поне малко ситуацията. Моето мнение е, че Костов би бил по-добър премиер.....
187
2
 
2
 
! Отговори
rechkata преди 13 години
Hora daite da se nadignem i da svalim tova pravitelstvo.Vijte ko stana za 1 godina upravlenie na gerb.jiveem po zle
186
4
 
5
 
! Отговори
George преди 13 години
Признавам Костов като много добър икономист,но ми се струва,че е лош психо-лог. Този човек е амбициозен,умен,бързо схваща нещата и взема решения, но то-зи характер,тази прямота не във всички случаи вършат работа, а настройват хо-рата срещу него.Сега на власт е дясна партия и коалицията СДС-ДСБ трябва да направи всичко възможно то да се задържи, вкл. със свои експерти в състава на кабинета.Позицията само да се критикува,без да се помага,е обречена - никой не желае след ГЕРБ да бъдат ДПС и БСП.
185
1
 
8
 
! Отговори
madchemist преди 13 години
Може да помогнеш само когато някой ти иска помощта. Иначе няма шанс :)А и кой да му поиска помощ свърхчовеците дето ни управляват ли?Ама те са непогрешими моля ви се.Иначе Костов добър или лош ( няма съвършени хора все пак...... о извенете забравих че има един) управляваше в много по-тежка ситуация. Хората, които не са с къса памет ще си припомнят за тези години. Хубаво е новоизлюпените лидери да се вслушват в хората с малко повече полититчески опит
184
0
 
5
 
! Отговори
George преди 13 години
Г-н Костов,ние вече 20 години слизаме икономически надолу.По време на прави-телството на Виденов - много бързо,при царедворците - с икономически удари от юпитата,не в полза на страната, царят пък удари в десетката,надвземайки имоти-те си като премиер,при Тройната коалиция добре че имаше вицепремиери като Плугчиева и Орешарски,иначе Станишев като нищо щеше да ни довърши в буква-лния смисъл.Този кабинет - добри полицаи,но без качествени икономисти.Така че, г-н Костов,не критикувайте, а помагайте.
183
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов дойде на власт когато в страната нямаше и милиграм валутен резерв, а плащанията към МВФ заемаха 20% от бюджета.... За 18 месеца Боко просто изхарчи половината натрупан резерв, след още 18 - ще ни докара до положението при Виденов - хак да ни е такъв спасител.... Нищо - зимата ще си пускаме клипчето с ареста военния министър да се стоплим и ще хапваме по някоя буква от положителния доклад на ЕК - от кога чакахме такъв "спасител" ?
182
13
 
1
 
! Отговори
bbb преди 13 години
Костов кога ще си признаеш че шроизхождаш от *** род от Лом?
181
1
 
8
 
! Отговори
до 186 преди 13 години
На Костов му правиха 1000 ревизии и Царя и СерГей... резултата всичките обвинени от правителсвтото му оправдани на 3 инстанции, при две различни правителства.... от неговото правителство съдиха 3ма - без да ги задържат със качулки и без да им казват "престъпик" и да показват клипчето по Тв.
180
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
има една много хубава поговорка: който много говори от нищо не разбира - това се отнася както за бсп така и за политиците които си чешат езиците и се чудят как да приберат още държавни парички и още от нашите земи! не ги искам тия откраднаха ми земите под носа а после ми обясняват че герб не си върши работата!
179
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами живееше се добре при царя,защото харчеше от събраните пари на Костов..След царя май не се живееше много добре..Еее,някой хора добре си живеят и сега,особено кобурга и министрите му ,завлякли държавата..
178
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов и сие да престанат да дърпат лъва за опашката ,че един лъв не е котка и да не стане така че да се обърне по него и другите виновници за днешната ситуация.Фактът че все още не е излезнало нещо официално и че само за последното правителство се прави ревизия ,не значи че нищо не се подготвя.Любопитен съм кой ще бъде против специализираните съдилища и кога и какво точно ще се приеме.Тогава ще има да му гледаме сеира и на Костов и сие.
177
1
 
2
 
! Отговори
до 184 преди 13 години
Ами то се вижда кои гласува и колко пипе има - щом братя Галеви за малко да влязат в парламента, щом политически *** като културния министър станаха мажоритарни депутати, щом въпреки Луакновата и виденовата зима има хора дето гласуват за БСП.... Ако започнем да гласуваме и за съдии със същите тея избиратели - такова правосъдие ни чака че не е истина