Зелик ще се учи от "прекрасния екип" на Борисов

Премиерът ни се хвали, че с пари от СБ ще строим пътища
10 авг 2010 16:21,
109
Зелик ще се учи от "прекрасния екип" на Борисов
Снимка: БГНЕС

Размяна на любезности съпътстваше съвместната пресконференция на президента на Световната банка Робърт Зелик и на премиера Бойко Борисов.

"Министър-председателят и неговият екип са постигнали много през последната една година в борбата с престъпността, корупцията, спазването на закона", похвали Зелик работата на кабинета.

По думите му правителството изпълнява бюджет, изпълнен с предизвикателства в период на икономическа криза.

"Основната ми цел при това посещение е да слушам и да се уча, министър-председателят има прекрасен екип, което се забелязва по света", отбеляза още Зелик.

Борисов от своя страна нарече президента на Световната банка „приятел на България“.

Още по темата

И двете страни се договориха чрез подписването на меморандум за отпускането на заем за развитието на инфраструктурата на страната ни. 

"Важно е пътищата да се строят както трябва, да се преодолее корупцията, да има повече прозрачност. Те са важни не само като възможност за нови работни места, но и за бъдещо развитие", посъветва Зелик.

Според Борисов взимането на пари от Световната банка ще повиши дефицита в бюджета. 

Средствата обаче ще бъдат вложени в инфраструктура, което ще се отрази на бъдещи инвестиции и ще повиши потреблението, отбеляза премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какво дурго да очакваме от американо-турско-еврейските *** и мекрета като Боко Тиквата, Цецо Багера, Мони Пицата и цялата пасмина от партийка геЙб. мръсни ибрик4ии, национални предатели. бесило за вас, еничери
103
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тикви ни управляват.Тикви и това е...
102
2
 
3
 
! Отговори
Кево преди 13 години
Велика идея!Как да не ръкопляскаш?И нашите фирми ще имат работа,и ще плащаме,без да мрънкаме/а и да мрънкаме-какво?/,и ЕС няма да ни се мръщи,че били използвани непрозрачно.ББ-то показа,че загърбва ЕС,след като той пък още по-ясно му показа,че срещу балкански номера пари няма да дава.И-Световната/Американска/банка е насреща!
101
2
 
6
 
! Отговори
M преди 13 години
"България ще стане средноевропейска държава до 3 г. Това съм го обещал. След това да дойдат другите и да я направят Швейцария". Това обеща вчера премиерът Бойко Борисов пред еврокомисар Кристалина Георгиева и шефа на Световната банка Робърт Зелик.
100
1
 
6
 
! Отговори
an преди 13 години
KOITO I DA DOIDE NA VLAST, PRAVI EDNO I SA6TO. ZAKOPAVANE, ZAKOPAVANE I ZAKOPAVANE. NIKOI NE PRAVI SMETKA 4E VSI4KI PARI KOITO SA VZETI NA ZAEM , TRQBVA DA SE VRA6TAT. VAN6NIQT DALG NA ABSURDISTAN, TRQBVA DA GO VRA6TAT I PRA, PRA,PRA VNUCITE NI. TOVA OZNA4AVA SAMO EDNO. OBRE4ENI NA GLAD I MIZERIQ. NO ZA VSI4KO TOVA, E VINOVEN PROSTIQT ELEKTORAT. 21 GODINI KA4VA NA VLAST SAMO OLIGOFRENI. NE SAM GLASUVAL OT 90 GODINA. ZA6TOTO NE ISKAH DA POMAGAM, ZA UNI6TOJENIETO NA ABSURDISTAN.
99
3
 
12
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 13 години
Кой ще ги връща тези пари, Бойкоооооо?!?!?! Ти ли?!?!?! За да угодиш на американските интереси/ анти руски най-вече/ си готов да погребеш страната!!! Къде те намерихме, Бойкооооооооо!!!!!
98
5
 
5
 
! Отговори
koito i da e преди 13 години
abe umniko ZELIK!!!!mi kato go haresva6 toia boiko tolkova mnogo , mi vzemi si go nosi u vas si , ta da prokopsa6 i ti kato nas , - tapanari i gazolizci !!!!!!!!!
97
7
 
6
 
! Отговори
гоце преди 13 години
Каква злоба,каква завист!!! Защо са кавичките бе,*** смешници?
96
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом враговете започнат да те хвалят, значи здравата си сгафил!
95
3
 
15
 
! Отговори
Рени преди 13 години
Боже, Боже,толкова ли сме грешни, Боже??????
94
4
 
15
 
! Отговори
СЛАДКАР преди 13 години
ХАЛВАДЖИЯТА ЗА БОЗАДЖИЯТА........
93
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега разбрахте ли какво направихте? Не се правете на невинни!!!
92
1
 
20
 
! Отговори
ЧЕ от БГ. преди 13 години
Премиерът ни се хвали..........................--------------------------------------------------------------- Че той,това най добре може и нормално това прави!Е,когато има време прави и някои божи дела,като например да премести коритото на р.Арда или Марица от Гърция в Турция,но това са божи дела,смее ли да ги коментира простосмъртен!!!!!!!!!!
91
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е сега вече направиха ДДС-то 25% !!!
90
1
 
13
 
! Отговори
123 преди 13 години
ДО 76НИЕ И СЕГА СМЕ СРЕДНОЕВРОПЕЙЦИ. ПАГЛЕДНИ КАРТАТА НА ЕВРОПА.
89
4
 
15
 
! Отговори
Предимство преди 13 години
Миналата седмица пътувах до черноморието. Събрах интересни впечетления:1. Колите струващи над 20 000 изпреварват в насрещното все едно не е такова (предполагам шофирани от "много умни" шофьори). 2. По магистралата няма насрещно!
88
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В грешка си, шофирам, и точно затова знам, че не магистралите ще намалят броя на мъртвите шофьори, а живите, ама умни такива. Ама това е малко по-друга тема.
87
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Слушах Кристалина на пресконференцията - имат 10 милиарда евро да опукат за 3 години. Тъкмо да им стигнат до края на мандата. После...
86
5
 
3
 
! Отговори
Бургас -Стара загора преди 13 години
Явно не шофираш!
85
2
 
18
 
! Отговори
Lehr преди 13 години
То не бяха Сороси, то не беше Марк Рич, то не бяха Зелици - цялата безскрупулна еврейска *** се изреди в този разграден двор, България, да отмъкне последните монети на българите. Тия и на слепец грошовете ще вземат. Значи още сме разграден двор, щом лешоядите се въртят.