Първанов гласи Калфин за свой приемник

БСП първо да си потегне редиците, заяви евродепутатът
18 авг 2010 07:00,
107
Първанов гласи Калфин за свой приемник
Ивайло Калфин. Снимка: Булфото

Евродепутатът и бивш външен министър Ивайло Калфин е най-вероятният кандидат за президент на левицата, съобщава вестник "Сега".

Калфин е фаворитът на сегашния държавен глава Георги Първанов, който ще играе важна роля при посочването на левия участник в надпреварата догодина.

Самият Калфин не отрича категорично възможността, но твърди, че сериозни разговори с него по този въпрос не са водени.

"Още е много рано. БСП най-напред трябва да си потегне редиците, а след това да взима подобни важни решения", казва евродепутатът пред "Сега".

И според члена на ИБ на БСП Антон Кутев е рано да се подхваща темата, тъй като по стара позитанска традиция ранното оповестяване на някое име неизбежно води до похабяването му и неговия провал.

"Калфин е възможен кандидат, широко скроен, достатъчно популярен, но самото му споменаване ще съсредоточи много удари срещу него", коментира Кутев.

Той обаче не скри, че евродепутатът е предпочитание по-скоро на президента Първанов, отколкото на партийното ръководство на столетницата.

"Трябва да си напаснем борбите с т.нар. президентско движение", заяви Кутев. Той подсказа, че изненади за името на кандидат-президента можело да дойдат от младите в БСП.

Социалистите ще изчакат кандидатурата на основния си опонент ГЕРБ, преди да огласят избора си.

Според информацията на "Позитано" 20 вицепремиерът Цветан Цветанов със сигурност няма да е кандидатът на управляващите за президентския пост, въпреки че премиерът го посочи като вероятен претендент още преди няколко месеца.

Червените се готвят за изборен спаринг със силен противник като самия Бойко Борисов с ясното съзнание, че като президент той ще е по-малко вреден, отколкото като премиер, както обясни Кутев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
1
 
! Отговори
АРКА преди 13 години
,,Червените се готвят за изборен спаринг със силен противник като самия Бойко Борисов с ясното съзнание, че като президент той ще е по-малко вреден, отколкото като премиер, както обясни Кутев."Това означава,че БСП ще подкрепи кандидатурата на Борисов за президент , защото не може да му намери достоен съперник.Освен това в президентската институция няма голяма далавера , а БСП от друго не се интересува.
94
4
 
3
 
! Отговори
Червенотиквеник преди 13 години
Волен ще е*е мамата на Калфата на изборите.
93
3
 
3
 
! Отговори
БСП(БКП)ДС - МАФИЯ преди 13 години
Ивайло Калфин - смиреният мънкащ европоцентричен и уж социалдемократеещ се гоцев човек БСП(БКП)ДС.
92
1
 
2
 
! Отговори
ДО ФОРУМА преди 13 години
Сладури,НИКОГА повече НЕ гласувайте за "бивш" комунист(ДС) - Н И К О Г А !Все са си същите(ДС) и надежда да станат поне малко по-други няма и не може да има... Чувате ли бре, наши дремлювци, дето допускате и търпите точно такива вълци в *** кожи да пазят стадото ви?! Щото да сложиш някой за управник у нас е точно това, да го туриш да пази стадото. А че сме си още стадо, явно го потвърждаваме за кой ли път вече...
91
1
 
2
 
! Отговори
jeki преди 13 години
Иво Атанасов- Президент
90
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а не не не ще сбъркаме Гацеее
89
0
 
2
 
! Отговори
мадам Далавера преди 13 години
Това си е един премерен ход,спомнете си Беронов,спомнете си и онзи стар ерген,дето и бесепето му се смееха,искат да са сигурни,че Бойко ще спечели,това е!
88
1
 
8
 
! Отговори
гадно ми е преди 13 години
Калфин е толкова безличен, че ми е гадно да го коментирам!
87
1
 
5
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Точно този ли? Който изрази съжаление, че сме вън от ПРО-то, когато трябваше да е в Чехия и Полша. Бита, ама много бита карта е.
86
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце не е Президент, пРезидент............... този заместник и той ли е от руските агенти?
85
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гейберистите тука пишат ли пишат...Некадърници.Отидете и прочетете за пенсионната реформа, и вижте там какво пишат за ВАС хората.
84
4
 
7
 
! Отговори
От форума преди 13 години
Е, как да не гласуваме за "бивш комунист", това означава да не изберем Бойко за президент. А той трябва да стане президент. Иначе държавата си отива ако продължи да е премиер.
83
1
 
5
 
! Отговори
кочо преди 13 години
МАЛКО АФИФ МИ СЕ СТРУВА ЗА ПРЕЗИДЕНТ,фаца няма
82
3
 
9
 
! Отговори
ДО ФОРУМА преди 13 години
Форумци,никога повече не гласувайте за БИВШ КОМУНИСТ(ДС) в управлението на България! Не е нужно повече да се продължава комунистическата перверзия!Предостатъчно ни беше...Крайно необходим е Закон за ЛУСТРАЦИЯ!
81
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Имаме си опитен президент, който се старае много. Ако някой път чисто политически не се опитва да ни критикува, аз мисля, че в цялост се справя прекрасно с работата си". Бойко Борисов.
80
2
 
5
 
! Отговори
КИРО преди 13 години
един голям ***.той Дс агента-*** президент гоци ги разбира тия работи щом подкрепи моля ти си ,не кой друг а МОНИ ПАСИ за шеф на НАТО въпреки ,че БКП-БСП уж щели да правят стачки против НАТО и империализма:))))
79
0
 
8
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Президентът На РъБъ си избира наследник. Ужас. Тези ако се клонират, жална ни майка. Иво Инджев е със запушена уста, но с остро перо. Цензурата в България е в ход. Така е и с журналистите които говорят критично за ББ. Хайде да ви е честит новия кандидат НаРъБъ.
78
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ахахахах това мазно *** Калфин дето обича да си завира носът в гъзовете на дипломатите ще става приемник...хахах па хората трябва да са доста отчаяни за да гласуват за едно такова ***...
77
6
 
2
 
! Отговори
но комент преди 13 години
за "историк".Ти що не ходиш в Бангладеш или в Сомалия-нали там е капитализъм?Или в "най-голямата демократична и капиталистическа държава в света"-Индия.
76
2
 
13
 
! Отговори
историк преди 13 години
Е....това *** не се трае ! Що не ходи в Северна Корея !?