ДСБ: Волен Сидеров е бил разследван за изнудване

Лидерът на "Атака" бил хванат с белязани пари преди 26 г.
27 авг 2010 13:00,
175
ДСБ: Волен Сидеров е бил разследван за изнудване
Снимка: БГНЕС

Волен Сидеров е бил разследван за изнудване през 1984 г. Следствието е приключило с обвинително постановление и препоръка материалите да се предадат на прокуратурата за започване на съдебно дело.

Гласност за това даде председателят на ДСБ-София Атанас Атанасов, бивш ръководител на НСС.

Той разпространи копие от заключителното постановление на следователя и заяви, че няма данни подобно дело да е влязло в който и да било съд.

В хода на разследването е направена и операция, при която Волен Сидеров е получил 1000 лева белязани пари. Той е бил задържан, а парите са приложени като доказателство, каза бившият тъмносин депутат.

Скандалният случай е станал, когато Волен Сидеров е работел в предприятието “Белмекен“ като член на бригадата за фотоуслуги.

През 1983г. към тази бригада започнали работа и други двама нови членове.

Бригадирът Димитър Казаков казал, че бригадата е на собствена икономическа сметка и ако се работи по план, може да получат добро заплащане.

Волен Сидеров се “почувствал засегнат от това, че не получава възнаграждението, което той изчислил, че трябва да вземе. Предложил на единия си колега да поискат от бригадира по 1000 лева. Така и направили. Волен Сидеров казал да им се плати, в противен случай щял да използва свои връзки и да направи скандал в предприятието“. Бригадирът отказал.

След като напуснал работа, Сидеров задигнал един фотоапарат и фотосветкавица, собственост на бригадира. След това започнал системно да обижда и заплашва Димитър Казаков, че ще го “унищожи“ и че ще му „пълзи в краката“, ако не му изплати парите.

Димитър Казаков се обадил в полицията, откъдето го посъветвали да приеме предложението да плати на Сидеров 1000 лева. 

На срещата Казаков дал парите в бял плик, а Волен Сидеров върнал нещата, но на излизане от колата бил арестуван.

26 години по-късно Атанас Атанасов заяви, че няма данни в съда да е внасян обвинителен акт по това дело и то да е завършено по някакъв начин.

Според него освобождаване от съдебна отговорност в онези години е имало, когато подсъдимите са били натоварвани с други отговорности, като например сътрудничество за Народната милиция.

Атанасов заяви, че ще поиска от вътрешния министър да направи проверка по случая и изрази съмнения дали Волен Сидеров трябва да оглавява парламентарната комисия за контрол на ДАНС да има достъп до класифицирана информация с гриф "Строго секретно".

В коментар на изнесените данни, разпространен от пресцентъра  на партия "Атака", Волен Сидеров посочва, че "това е поредният опит на Иван Костов и (. . .) Атанас Атанасов да атакуват председателския пост в комисията за контрол на ДАНС".

Според Сидеров лидерът на ДСБ Иван Костов се страхува от разкрития за себе си и за това, което е вършил.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още по темата: Волен Сидеров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
1
 
0
 
! Отговори
vojda преди 13 години
toq atanasov vsi4ko znae za vseki samo deto nikogo ne go interesuva kvo govori!!mafia = dsb = kostov zapomnete go!
158
0
 
1
 
! Отговори
валентин на катя преди 13 години
тоа ми обеща заедно с кума си да ме направят депутат от а така ,ако кихна 150 000 евра ,аз кихнах ,ОБАЧЕ ДЕПУТАТ НЕ СТАНАХ ,И ЩО ТАКА НЕ МИ КАЗАХА,човека взе парите ,каза чакай малко и ТВА СИ Е ЧАКАМ ,СЕГА И КИНТИ НЯМА ,И ЖЕНАТА НЕ СЕ ТРАЕ,май съм *** ,както ми казват всички ,пък се пиша журналист,жената и тя,пък кво станаааааааааааааааааа
157
7
 
5
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 13 години
ХА ХА ХА ,ЧЕ ПРЕЗ 1984 ВСЕКИ МОЖЕШЕ ДА БЪДЕ СЪДЕН ЗА ВСИЧКО ОТ ПАРТИЯТА-МАЙКА ,ЕХ АТАНАСОВ АТАНАСОВ ,ЧЕРВЕНОТО ЧЕНГЕ ВИНАГИ СИ ОСТАВА ТАКОВА...
156
5
 
3
 
! Отговори
Киро преди 13 години
Хахаха Кафявата коалиция почна да се цепи:)Воленчо,Валери Симеонов е истинския патриот,дано винетка и минетка са ти дали достатъчно кинти защото си аут вече
155
18
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 13 години
Атанасе ,Атанасе още не си дорасъл да стигнеш Волен по акъл и по рейтинг.Ти си още не дорасло комунистче,не изживяло своите комсомолски мечти.Освен на интриги и доноси на друго не се научихте. Така ви учеше партията-майка.
154
13
 
3
 
! Отговори
ад преди 13 години
че то и на черква може да е ходил и пак е престъпление и ще е преследван
153
13
 
2
 
! Отговори
46014 преди 13 години
"Знам, че В. Сидеров обича България. Това е важно. А Атанасов много не хваща вяра, сега си спомням, че май той е назначил или допуснал да се изкачи нагоре А. Петров."От това, което си написал(а), всеки непредубеден ще заключи, че си или *** на Атака (т.е. на другари от ДС), или пък извънредно ***(а). Откъде знаеш, че Сидеров "обича България". Без да коментирам Атанасов, това, което изнася за Сидеров, прилича на отърваване на агент на ДС от съдебна отговорност или вербуване чрез същото.
152
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно каква е била най-важната работа на г-н Атанасов в НСС -да събира компромати .За какъв морал на Костов може дами говорите след като той самия използва компромати срещу своите противници. Няма по гадна политика от политиката с омаскаряване.Явно г-н Костов много я е закъсал след като е срязал на това ниво.
151
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я Калинчо пак е почнал да пише.
150
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не съм живял 100 години,но за периода до тук не съм доволен от нито едно управление.Е,сега ще кажете че българите все сме недоволни,но като гледам как живеят в другите по развити държави ,мисля че много сме назад.Не ми се ходи на друго място ,но поне малко от малко заслужаваме по-добър живот.Как не се намериха достойни хора да ни направят живота истнски.
149
3
 
16
 
! Отговори
CNN преди 13 години
В момента само политика Костов осъзнава на държавническо ниво какво се случва в БГ... Предупреждаваше и за Виденов...и за Симеон... и за Тройната коалиция..., а за Доган казваше,че е ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ...Обаче българският народ е заспала кокошка, вика, скача по митинги пет-шест дни, а после се надупва да го клатят няколко години...Докато не се вземе насилствено ограбеното от олигарсите, нищо няма да стане. Така че, за Доган е абсолютно прав, все отнякъде трябва да се започне...
148
1
 
16
 
! Отговори
MEGI преди 13 години
Комунистите, които създадоха трудовите лагерите, които национализираха частната собственост, вкарваха учители, свещеници, писатели, банкери, бизнесмени, издатели на издания и по-различно мислещи от масата хора по затворите. Тези, които ни заблуждаваха със светло бъдеще и които мълчаха за експлозията в Чернобил и накараха народа на България да излезе на манифестация за 1-ви май, въпреки нахлулата радиация от заразените райони на Украйна; които се криеха по резиденциите си и изнесоха парите на България по банките из Австрия и Швейцария и които не само че не бяха наказани, но оцеляха. Оцеляха през всичките трусове на историята, не изчезнаха като динозаврите, а се приспособиха първи към промените, от които излязоха първи бизнесмени, първи частници, първи милионери, първи издатели на свободни издания в България. Първи както винаги във всичко.
147
0
 
15
 
! Отговори
MEGI преди 13 години
Вместо да погребем "трупа на комунизма", допуснахме той да вампиряса...
146
1
 
1
 
! Отговори
...... преди 13 години
Гном,спомняш ли си когато те спряха полицай на изхода на Самоков?Спомняш ли си как се държа , как ги обижда , как размахваше карта на директор на НСС. Ако сега те спрат , г-н Никой и шамар не може да отнесеш.***!Няма кой да ви избере. Червени ***.Кой те назначи прокурор?
145
1
 
9
 
! Отговори
GATAKA преди 13 години
Фюрерчето е ***,незнам дали ген.Атанасов е обективен ,но Болен е много долен и е политически труп.
144
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе пропуснахме си шанса България да бъде управлявана от способни държавници ,каквото беше правителството на Костов и сега вместо да имаме възможности и средства да пътувате по чужбина стойте пред компютъра и пишете глупости ...довечера ударете по 3 ракии и започвайте да псувате Бойко,защото сега пък той ви е виновен че нищо не става от вас ..
143
2
 
13
 
! Отговори
ричи преди 13 години
Волен май най-много обича паричките,а после нещо друго.Той е един нещастен политически,жив труп!Само у нас такива ***,като него отиват във властта.
142
9
 
2
 
! Отговори
ком преди 13 години
Знам, че В. Сидеров обича България. Това е важно. А Атанасов много не хваща вяра, сега си спомням, че май той е назначил или допуснал да се изкачи нагоре А. Петров.
141
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е, как става така, че Биб Биб има 200 % одобрение, а този, който го поддържа - не.Бойко взе да се разбира с руснаците и синчовците ги хвана екзестенциална криза.Волен е бил главен на техния вестник.
140
12
 
0
 
! Отговори
радо преди 13 години
браво много си умен,преливаш от акъл